-
Member
Visitor
Receptie Amos+Intelsat - Help "n00b"
Buna, am tot citit forumuri si asa, da inca nu m-am lamurit clar si nici nu stiu cum sa fac. E primul meu post aici, sunt incepator in "arta" asta, inteleg cu ce se mananca dar sunt unele care ma depasesc. Asadar, am o antena de 0.9, si doua lnb-uri, unu normal si unu alps, (aveam doua alps da cineva m-o lucrat de el si nu-l mai am). Intrebarea mea este: pot sa receptionez Amos 2- 4w si Intelsat - 1w cu "aparatura" care o detin? Daca da, cam cum ar trebui configurata toata shmecheria? Multumesc anticipat.
-
Deci cu antena de 0.9 poti sa receptionezi si Intelsat si Amos, dar trebuie sa ai suportul multifeed, daca nu il ai ori il cumperi, ori il confectionezi singur. Pentru mai multe raspunsuri treci si citeste pe aici : http://sateliti.info/showthread.php?...i-si-Dezbateri o sa gasesti multe raspunsuri la problema ta.
-
Member
Visitor
deci am suport, e cel de la max, cel vechi pentru 3 lnb`uri, vreau sa stiu cum sa le pozitionez, cel normal pe 1w si alps pe 4w sau cum. sau ce distanta trebuie sa las intre lnb`uri, chestii dinastea. mersi
-
Daca pui in focar Intelsat, Amos o sa fie in partea dreapta cum privesti antena din fața. Distanta este de 2,3 cm.
-
Member
Visitor
si atunci pun in focar intelsat pe lnb-ul normal, si in dreapta amos pe lnb-ul alps ?
-
Da,posibil sa mai faci unele modificari la suport.
-
Member
Visitor
hai ca am reusit sa le prind amandoua. Acuma o intrebare de 10 puncte, cu 1w in focar (respectiv intelsat) am sanse daca modific suportu sa prind Eutelsat la 16 e ? Merci.
-
Sanse sunt, dar nu o sa fi multumit de semnal pe unele transpondere ! Sfatul meu este daca vrei sa faci ceva cum trebuie trebuie sa echilibrezi focarul in asa fel incat sa ai focar Astra4A(5E) iar in focar secundar Intelsat+Amos(in dreapta) iar in partea stanga Hotbird+Eutelsat. Sistemul multifeed depinde foarte mult la o antena ofset de marimea antenei si puterea transponderelor de pe fiecare satelit. Cu antena de 0.9 poti sa te intinzi sa zicem 20 de grade, cu antena mai mare de 1.2 cam 30 grade. Iar daca vrei mai mult investesti intr.o antena toroidala si poti sa receptionezi pana la 16 sateliti in sistem multifeed !
-
Am avut multifeed cu 4 LNB-uri, pozitionate pe 1W , 4.8E , 13E si 16E. Antena era un noname de 0,9 m
Tehnic se poate ...
-
-
Member
Visitor
Am sa incerc sa vad daca merge asa, daca nu schimb si pun in focar Astra4E, atat vroiam sa stiu daca tehnic se poate.
-
Standard RSP member
focar principal 1w si secundar 4w
-
-
Focarul daca nu ma insel este pe 13, iar suportul este cel vechi de la Akta.