Results 1 to 15 of 36

Thread: ninsoarea si receptia satelit

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Quote Originally Posted by zvartoshu View Post
    http://www.youtube.com/watch?v=a5DX8YuU5a0 iata aici cum repar antena pe viscol.
    Nici macar nu stii sa filmezi; lasa beutura ca iti tremura mana.

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Nici nu stii sa o lovesti cum trebuie, sa iti fac rost de o cheie de 24 sau mai mare , sa vezi semnal ce o sa fie de o sa dea afara din receptor !

Standard RSP member rzbvro's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Ba merge... prin deformarea antenei reuseste ori daca nu inseamna ca se misca foarte putin antena cu tot cu pilon si uite asa ajunge din nou pe satelit
    Ce face el se numeste improvizatie (mai exact stricarea antenei in direct pe Youtube) ... probabil ca nu stie ca asa reuseste sa deformeze antena aia de 75-80cm (am impresia ca e antena de Boom, made in Portugalia) astfel ca la inca 2-3 faze din astea va ajunge probabil la performantele unei antene de 60cm si apoi se mira ca nu prinde tot pe nu stiu ce satelit puternic

Eu in locul lui m-as pune serios pe citit si cautat despre antene satelit si abia apoi as trece la actiune/instalare/setare... improvizatiile de la radio/tv in eter nu se potrivesc cu receptiile satelit - sarmele si tevile/suportii care nu sunt bine fixati si extrem de tapeni, instalarile in locuri inaccesibile, orientarea antenei fortand/deformand tabla acesteia, etc. duc doar la stricaciuni si insuccese in acest domeniu

Si nu in ultimul rand, daca vrei DX via satelit, iti trebuie antene foarte mari si motoare + receptoare sensibile, nu petarde de la digi

Pentru receptii absolut normale, pe sateliti puternici pentru tara noastra (gen Turksat, Hotbird, Amos, etc.) este suficienta si o antena de 1.1M pusa pe motor H-H... sa prinzi canale din tari ciudate pe acesti sateliti nu e nimic extraordinar - iesit din comun este sa prinzi un spot pe Asia, Africa, deci canale care nu emit pentru Europa ci emit pentru acele zone iar asta nu se poate face cu antene mici
    Last edited by rzbvro; 25-01-12 at 18:55.
    50€ Wirex (in WXT cu 40 Euro depozit), 25$ CryptoCom (350€ depozit in CRO/6 luni), 25$ Abra (15$ depozit in cripto/30 zile)
    50$ Celsius (in BTC cu 400$ depozit/30 zile), 30$ Matrixport (14-27 februarie 2022) https://invitation.codes/@BankingFree

Standard RSP member zvartoshu's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Pe ger am prins secvente demente rau , prinzand 80% pe turci , cu 72 pe greci. Horbird mergea in draci,99 blocat.La cel cu hss3168 nematrasit avea o laie .. 72-76 la toate .. hehehe

ACU antenele mele sunt BOGNA de gheata, full freeeezing rain .. nici ca o sa mai vedeti asa ceva,
    INSA ... la defocalizarea ghetii am doar .... . . . .. 36% la turci si 62% la greci. HOTBIRDU- niburu.. are 86 si variaza spre 62 dupa care 89 .. deci nare nici pe dracu .. merg astea de duruie.
    Mam suit pe casa cand era cald.. Nu se misca catargu ala batut in casa nici de al dracu. Nici daca trage antena de el. Deci e dur cu spume.
    In fine .. cu brio pana acum.
    Pagube am vreo 5 pana acu, lnb sparte de gheata, si parabolici cu farfurie stramba. sa vezi chinuri cu ceasu comparator si cu ciocanu de cauciuc ce am de batut la ele.
    receptie de dx-er , antene special concepute pentru a simti propagarea din fm