Results 1 to 15 of 36

Thread: ninsoarea si receptia satelit

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member rzbvro's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Ba merge... prin deformarea antenei reuseste ori daca nu inseamna ca se misca foarte putin antena cu tot cu pilon si uite asa ajunge din nou pe satelit
    Ce face el se numeste improvizatie (mai exact stricarea antenei in direct pe Youtube) ... probabil ca nu stie ca asa reuseste sa deformeze antena aia de 75-80cm (am impresia ca e antena de Boom, made in Portugalia) astfel ca la inca 2-3 faze din astea va ajunge probabil la performantele unei antene de 60cm si apoi se mira ca nu prinde tot pe nu stiu ce satelit puternic

Eu in locul lui m-as pune serios pe citit si cautat despre antene satelit si abia apoi as trece la actiune/instalare/setare... improvizatiile de la radio/tv in eter nu se potrivesc cu receptiile satelit - sarmele si tevile/suportii care nu sunt bine fixati si extrem de tapeni, instalarile in locuri inaccesibile, orientarea antenei fortand/deformand tabla acesteia, etc. duc doar la stricaciuni si insuccese in acest domeniu

Si nu in ultimul rand, daca vrei DX via satelit, iti trebuie antene foarte mari si motoare + receptoare sensibile, nu petarde de la digi

Pentru receptii absolut normale, pe sateliti puternici pentru tara noastra (gen Turksat, Hotbird, Amos, etc.) este suficienta si o antena de 1.1M pusa pe motor H-H... sa prinzi canale din tari ciudate pe acesti sateliti nu e nimic extraordinar - iesit din comun este sa prinzi un spot pe Asia, Africa, deci canale care nu emit pentru Europa ci emit pentru acele zone iar asta nu se poate face cu antene mici
    Last edited by rzbvro; 25-01-12 at 18:55.
    50€ Wirex (in WXT cu 40 Euro depozit), 25$ CryptoCom (350€ depozit in CRO/6 luni), 25$ Abra (15$ depozit in cripto/30 zile)
    50$ Celsius (in BTC cu 400$ depozit/30 zile), 30$ Matrixport (14-27 februarie 2022) https://invitation.codes/@BankingFree