-
Multumesc pentru sfaturi . Astept vreme mai buna sa incerc inlocuirea lui cu unul mai slab calitativ dar nou. Nu observ sa aiba nici-o problema cablul asta vechi pentru ca odata ce am inlocuit motorul cu unul strong 2100 totul merge perfect. Daca era cablul de vina ma gandesc ca ar fi aparut problema . Am hotarat ca atunci cand va fi vremea mai buna si nu voi fi racit voi schimba cablul actual cu cel nou , iar motorul optibox3800 il voi pune pe o antena mai mica sa pot sa-l frec in liniste fara sa fiu stresat sa reglez antena pe alt motor in caz ca nu merge ca pana seara sa am la ce ma uita la tv.
Motorul dm3800 vad ca merge perfect langa receptor cu un cablu de 1 metru.
Ma gandesc la toate posibilitatile :
1) poate intra apa la el si ingheata , condens pe circuite;
2) poate are joc prea mare la bratul care sustine antena si nu mai invarte deloc motorul( pt ca are ceva joc, consum mare de curent) ;
3) posibil cablul ala sa aibe totusi ceva , dar fi trebuit sa afecteze si motorul dm2100 care e montat acum.
4) in interiorul motorului sunt 2 contacte care probabil opresc motorul la limita vestica/estica si un alt contact central care nu stiu pentru ce e . Daca cumva nu functioneaza bine acel contact( ma gandesc sa fie departat din cauza jocului motorului) e posibil sa nu ma mai lase sa mut . Eu am tras de bratul motorului in toate felurile dar nu mi-a facut nici-o problema cat timp e jos . Nici dupa ce montez pe antena nu-mi face probleme decat la ore bune dupa montare pe antena . Atunci incep problemele .