Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28

Thread: Probleme motor antena Optibox 3800

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

Default Probleme motor antena Optibox 3800

Am si eu o problema cu un motor Optibox 3800 . Il am de aproximativ 2 ani mi-a mers bine pana acum desi a prins un mic joc. De vreo 3 saptamani imi face belele si am dat la un moment dat vina chiar pe receptor . Se pare totusi ca motorul e cu probleme .

Ce se intampla ? Mut eu de pe un satelit pe altul , schimb canale totul ok . L-am oprit seara iar dimineata nu misca deloc de pe satelit pe altul . Am fost afara langa motor si am apasat pe butoanele est/vest . Cand era in regula tinanad apasat continuu s-ar fi mutat spre est/vest dar acum tinand apasat continuu spre est de exemplu imi muta doar un pas. Am pus pe cineva sa schimbe satelitul din receptor si eu sa ma uit ce face motorul afara si se comporta identic : se misca doar un pas , un dinte la motor si se opreste. Daca misc pas cu pas pot ajunge pe alti sateliti deci nu e problema de limite. Am demontat intr-o zi motorul si nu am observat nimic in neregula inafara de faptul ca ar fi cam multa vaselina pe un comutator ,pe o banda de plastic in miscare . Am curatat si la prima proba de jos cu el conectat la receptor s-a miscat bine . Evrikaaaa am zis . Am montat iar antena pe motor , am refacut reglajele totul in regula se misca bine . Seara iar nu s-a mai miscat a ramas incremenit. Are acelasi simptom. L-am demontat iar si dupa cateva ore de stat i-am facut proba de jos cu el conectat la receptor si se misca corect .

Nu prea am idee ce ar putea avea dar ma gandesc oare e posibil ca sa nu detecteze corect limitele ? O alta coincidenta e ca de obicei mi s-a blocat cand a fost mai frig afara dar nu aparea nici picatura de apa prin interior . Aveti vreo idee ? Ms

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    32 Post(s)

Verifica cabul coaxial, e uzat, ros, innadit? Se pare ca ai pierderi de curent pe cablu daca jos merge si sus nu
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Standard RSP member marcghi's Avatar
    Mentioned
    11 Post(s)

Default re

de obicei nu are nicio influenta, dar nu isi mai face treaba la aparitia unei supatensiuni.
    sunt si cazuri mai rare cand cand ramane in scurt si atunci intra protectia la scurtcircuit din receptor, dar in acest caz dupa el nu mai este tensiune
    aici este o schema sumara ca sa-ti dai seama cum functioneaza

http://img5.imageshack.us/img5/2199/frtitluhk.jpg
    Last edited by horatyu; 09-01-13 at 22:08. Reason: editare imagine

Standard RSP member maximuss's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Si motorul meu a luat-o razna ... al meu se duce doar intr-un sens fara sa se opreasca . GO TO 0 tot asa ..se da peste cap.... Am desfacut dar nu vad nimic in neregula. Cand dau pe celalalt sens ..nu cupleaza nimic dar ledul se aprinde. Nu cred ca e de la releu....ca trebuia macar sa se opresca undeva in sensul ce merge. Se poate repara cumva ? Sper sa nu fie de soft prbl.

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

releul poti verifica daca lai desfacut, dandui o tensiune de 12V de exemplu si vezi daca merge. Ai incercat sa resetezi memoria motorului?

Mentioned
    0 Post(s)

Din anumite zvonuri ... se pare ca multi au aceste probleme decalaj fata de locatie cu cateva grade sau zeci de grade si cealalta problema ..se deplaseaza necontrolat pana la capat de cursa ..est sau vest fara posibilitate de control ...

Mentioned
    0 Post(s)

Resetat dar degeaba . Am testat pe 2 receptoare diferite si acelasi lucru face . Daca e releul ...trebuie sa il scot si e cam incomod...

Mentioned
    0 Post(s)

scoate doat placa din motor si incearca cu doua fire sai dai 12V, ar trebui sa simti si sa auzi cand tacane. Eventual cand dai comanda vezi daca vine ceva tensiune, nu mai stiu la ce modele aveau dioda de protectie la fiecare releu.
    Sar putea sa fie si controlerul de la motor. Daca e de la el atunci chiar ca nu mai ai ce sai faci, doar daca gasesti de la altcineva care are controler bun sau daca e in garantie dul la firma respectiva.

Mentioned
    0 Post(s)

Al meu e modelul cu dioda in paralel pe bobina releului... Am masurat eu ceva acolo dar nu imi dau seama . Am scos montajul si am facut probe cu el in aer... Inainte de asta o lua razna ..uita sa se mai opresca si se ducea la capete la maxim in ultimele luni.

Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

Eu am inlocuit motorul cu un Strong 2100 si merge totul perfect . Pe acelasi cablu . Partea ciudata e ca am conectat acum motorul optibox 3800 la alt receptor si imi roteste perfect stanga/dreapta deci nu prea am idee ce-l apuca cateodata. Nu stiu ce sa-i fac sa faca iar figuri cand e jos , e langa receptor pt ca de-al dracu ce e acum merge oricat l-as freca . L-am lasat momentan conectat la un receptor de ore bune si il voi mai lasa doar doar va incepe sa faca figuri .

Cablul coaxial e relativ vechi dar pare in regula , e din cel gros . Ce am observat dar nu pare sa aibe importanta ar fi un mic joc la bratul motorului. Pare joc din rulment. Partea de electronica pare in regula.

Mentioned
    0 Post(s)

zappa,
    daca motorul merge singur pana la capat atunci ma tem ca sunt mare sanse sa fie controlerul bulit. Receptorul pe 22kHz trimite un semnal digital catre motor care controlerul il proceseaza si da mai departe comanda catre motoras.
    Ar mai fi o chestie care multi au patito, vezi mufa din spatele receptorului dac nu e largita cumva, sa nu faca bine contact firul din mijloc cablu si atunci motorul primeste date eronate, am mai patit asta la multi oameni.

clau,
    cab;u coaxial, dupa producator, are trai de viata in jur de 5 ani. El poate sa functioneze si mult mai multi ani, dar daca incep peobleme, cum presupun ca era in cazul tau atunci e bine sal schimbi, mai ales ca nu e scump, si mai o chestie sa fie cablu coaxial RG6. Sunt de 2 feluri de cupru si de cupru cu otel (care in multe locuri doar otel este), cel de cupru este mai bin, insa la lungimi nu asa mari e bun si cel de cupru cu otel.

Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

Multumesc . Voi incerca sa-l schimb saptamana viitoare . Intre timp motorul Strong 2100 nu face nici-o figura cu acelasi cablu de 2 zile iar motorul optibox 3800 probat in casa pe un receptor dm500s cu un cablu de 1 metru se misca perfect la oricate teste il pun . Sper sa fie cablul ala de vina :-ss

Mentioned
    0 Post(s)

In cazul in care e controlerul... Pot sa atasez un pozitioner direct la bornele motorului cumva ? Daca nu ... Cine poate repara motorul hh Optibox 3800 ?

Mentioned
    0 Post(s)

nu te ajuta cu nimica pozitionerul. Findca face exact ca si un receptor, da comanda digitala motorului (controlerului). Din pacate nu detin astfel de controler. Nu vad din ce localitate esti, incearca sa vezi la firma de unde ai cumparat daca asigura postgarantia la motor.

Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

In cazul meu , pe un alt topic Snow mi-a recomandat sa incerc sa schimb cablul coaxial . S-ar putea sa fie de la el deoarece are cam 5 ani vechime ( 2 ani a stat colac ). As fi totusi curios daca ar putea exista vreo legatura intre cablu si cele 2 lnb-uri care s-au ars anul trecut . Am ars un lnb Inverto Black Ultra si altul nu mai retin marca , pe ambele le-am gasit nefunctionand fara sa fie furtuna sau fulgere .

Am la indemana un cablu de proasta calitate cu care as putea testa cand se incalzeste afara. Oare as pierde din calitatea semnalului ? E cablu la 0,6ron/metru fata de cel pe care il am acum care e clar mai gros si cu firul central din cupru. Distanta receptor-antena ar fi de 25metri.

Page 1 of 2 12 LastLast