-
Probleme motor antena Optibox 3800
Am si eu o problema cu un motor Optibox 3800 . Il am de aproximativ 2 ani mi-a mers bine pana acum desi a prins un mic joc. De vreo 3 saptamani imi face belele si am dat la un moment dat vina chiar pe receptor . Se pare totusi ca motorul e cu probleme .
Ce se intampla ? Mut eu de pe un satelit pe altul , schimb canale totul ok . L-am oprit seara iar dimineata nu misca deloc de pe satelit pe altul . Am fost afara langa motor si am apasat pe butoanele est/vest . Cand era in regula tinanad apasat continuu s-ar fi mutat spre est/vest dar acum tinand apasat continuu spre est de exemplu imi muta doar un pas. Am pus pe cineva sa schimbe satelitul din receptor si eu sa ma uit ce face motorul afara si se comporta identic : se misca doar un pas , un dinte la motor si se opreste. Daca misc pas cu pas pot ajunge pe alti sateliti deci nu e problema de limite. Am demontat intr-o zi motorul si nu am observat nimic in neregula inafara de faptul ca ar fi cam multa vaselina pe un comutator ,pe o banda de plastic in miscare . Am curatat si la prima proba de jos cu el conectat la receptor s-a miscat bine . Evrikaaaa am zis . Am montat iar antena pe motor , am refacut reglajele totul in regula se misca bine . Seara iar nu s-a mai miscat a ramas incremenit. Are acelasi simptom. L-am demontat iar si dupa cateva ore de stat i-am facut proba de jos cu el conectat la receptor si se misca corect .
Nu prea am idee ce ar putea avea dar ma gandesc oare e posibil ca sa nu detecteze corect limitele ? O alta coincidenta e ca de obicei mi s-a blocat cand a fost mai frig afara dar nu aparea nici picatura de apa prin interior . Aveti vreo idee ? Ms