Sint de acord cu @popamare, este tehnica de vanzari.
Problema e ca se minte prin omisiune sau nu se spune tot adevarul, oamenii mai putini informati cad in capcanele tuturor providerilor de diverse servicii, nu doar a romtelecom.

Pentru mine net-ul de la romtelecom, este si bun si rau in acelasi timp.

Ce este bine:
-porturi deschise (singurul provider care poate sa-mi asigure internet in zona, are IP-uri interne la fiecare utilizator, iar toate porturile spre exterior sint inchise, posibilitatea de a testa servere pe un asemenea internet sint zero.
-stabilitate mare. De cand sint client romtelecom foarte rar am avut intreruperi pe retea, si astea pe la ora 1 noaptea dupa care revenea. Ziua cred ca o singura data nu am avut retea in peste doi ani de romtelecom.

Ce este rau:
-vine pe reteaua de telefonie fixa, si esti obligat sa-ti mai platesti un serviciu de care probabil nu ai nevoie !
-viteza de download maxima pe care o pot avea cu centrala telefonica actuala este de maxim 12 Mbps, cea ce pentru zilele de azi, nu este o viteza prea mare.
-chiar daca viteza maxima pe care o poti contracta este de 12 Mbps, platesti un abonament exact la fel de mare ca si cei care au 100 Mbps !!! Lucru foarte incorect.
- Viteza de upload, sub orice critica, tehnic nici nu pot testa posibilitatile serverelor din aceasta cauza, 512 kbps sint jenant de putini pentru asemenea teste.
- ping destul de mare, 63-70 ms fata de cei din aceasi retea, cu net-ul celalalt, cand aveam 30 ms, mi se parea enorm !!!! Aveam prieteni in Arad (aprox 200km), cu care aveam 9 ms !!!!

Cap coada, daca analizam lista, cu ce este bun si ce este rau la RTC, observam ca lista "neagra" este mult mai mare decat cea alba (sau ce culoare o avea ! )

Insa, romtelecom este singurul provider, care datorita retelelor de telefonie fixa, poate patrunde in zone, in care alti provideri nu prea se inghesuie, din cauza numarului relativ mici al posibililor abonati.

Dar oare, exista providerul perfect ?

Revenind on topic, trebuie sa ne plangem, daca in loc sa punem intrebari, la semnarea unui contract, semnam cu ochii inchisi, sau credem ca sintem atat de bine informati, ca nu are rost sa punem nici o intrebare celui care ne pune hartia in fata ???
Nici cel care-ti face contractul, nu prea are interesul sa-ti dea toata informatia, el are un singur tel, sa-ti vanda produsul, pe care daca nu-l cunosti destul de bine, normal ca te poti trezi dezamagit.