Results 1 to 15 of 25

Thread: Instruire practica in domeniul RF

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member zvartoshu's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

E imposibil o laie belita. Cum e sa ii vezi pe astia cu antena de digi sau bum pusa in par si cu scara sus langa lnb sa vorbeasca cu 2 linii sau 1 linie cu x sau y. Hahaha. Fi antena daca tot vrei sa o dam pe explicat hai sa exemplific zonele pe unde vrea primaul sa puna antena.
    http://www.youtube.com/watch?v=jEZIutxBxQo Asta e in spatele casei. Pur si simplu la cum e zona zici ca e retezat pamantul si casa iti da impresia ca e in pamant facuta cand te uiti de sus. Eh langa unu din puiendrii am cautat cu un phlilips model caramida paleolitica de marimea cheii de 22 si semnalul indicat era de 1linie, nici mama nokiei n70 nu vedea ce vedea mister caramida phlips! Am luat antena de digi si am mers cu ea in carca si am urcat hartoapele si chiar pe platoul de dupa copacii aia frumosi de pe rapa. Evident 86m deasupra casei lui. Nexam semnal unde vrea sa puna cica MACARA sau BRAT de macara sa puna antenele pe el. Zona fiind asta http://www.youtube.com/watch?v=cXlFw25y7EY fiind vazuta de sus in jos zona e bici , deschiderea spre releul GSM e ok insa semnal , una mai mare 2 mai mic si trei de loc! CUCU si ciucius. Pe fm merge dar nu prea imi place cum vine nici vertical cautand in 360°, si nici orizontal.
    De ex pot face SRR 107.0 si 105.0 rractual sa mearga atza si 102,2 . In rest pro fm nu vrea nici batut pe 94.7 sau 96.5 cares in nas, buzau si ploiestiul. Ar mege 102.8 cu rds / 37dB. Kiss avem 91,3 care il aduc ca pe catzelus cu antena spre el. Istrita adica. Daca vor campus 98.0 sau 99.0 se complica treaba.
    Platoul ala are deschidere spre bucuresti - silsitra cu penumbra spre targoviste - ploiesti ruse - alexandria. Testat pas cu pas si pana unde se vad caii in zona aia de unde incepe sa urce iar elevatia. Ca sa poti lua campus cu rds trebuie facut autoreleu sus spre varful zorleni, asa se numeste asa ii zic, care tine de zona comunei. Acela e greu accesibil ca are niste pieptisuri de te rup la ochi nu numai la urcat. Acolo la 1.4km de mine cu platoul minune, am OLTENITA cu ambele frecvente 94.0 si 88.2mhz, am Bucuresti bine, Buzau bine , Slobozia bine , Urziceni bine.. Revenim unde nu e bine. Mergand spre Tarlesti - zona de coama, la 800m de platoul cu caii din filmare ai semnale spre targoviste, spre alexandria , bucuresti , ruse, silistra. si reflexii spre sarbii de la tupujnita, ovocar si tzarveni ciot. testate pendelete cu radio. Gsm e zob, am gasit cu parabolica cu directia spre Drajna releul gsm de pe drajna : http://www.youtube.com/watch?v=lB1i4AQbG_Y, celula de gsm vodafone a indicat 1 linie scurta dupa care a cazut ca el este si a urmat COSMOTE cu flux intermitent 1-2 linii din 6 linii.
    Ma fire sunt din belsuc , si RG59 exterior ,si RG6 dala dur , F11 subtire cu shufa, are peste 4 role de 100m in garaj si amplificatoare de 20dB de banda larga de la 50 spre 600mhz care sa le puna la distanta. Deci pot sa fac sandrama pe acolo cu el de fatza insa sa fie utila, atata tot.
    receptie de dx-er , antene special concepute pentru a simti propagarea din fm

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Bravo. Pentru mine ca om invarsta vad ceva serios in ce ai nevoie de ajutor, pe bune fara sa ma dau dupa degete. Ideeile tale de a face o antena parabolica pentru gsm imi da de inteles ca ai imaginatie destula. Nu puteam sa realizez ca sa pui ditamai mangaoaia aia de 1.3m in catarg sa poti vorbi cu cineva. Ma gandeam la o antena yagi gen acelea de cfr cu 2 antene simetrizate.
    Insa un lucru nu am inteles, cum sta treaba cu receptia pe polarizarea orizontala stiind ca antenele gsm sunt verticale. Aici ori ai defazaj ori esti pe un unghi unde unda radio este facuta terci de relief. Nu imi explic polaritatea anteneitale fata in fata cu functionarea acestei antene.

Tags for this Thread