Results 1 to 15 of 16

Thread: Cum sa lucrez adecvat cu CCcam.prio ?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Cum sa lucrez adecvat cu CCcam.prio ?

Am o problema pe care doresc sa o rezolv cat mai adecvat. La unele programe, desi detin cardul adecvat, deschide de la parteneri, nicidecum de pe card. Citind prin forumuri, am inteles ca acest demers poate si remediat cu ajutorul CCcam.prio - are cineva timpul necesar (si vointa) de a ma ajuta sa-mi editez adecvat CCcam.prio pentru ca programele sa fe deschise de pe carduri si nu de la parteneri?

Am incercat sa editez acest lucru din linia C a partenerilor, in CCcam.cfg, din pacate fara succes. acestea arata asa, in moment:
    C: partener.dyndns.org 17500 user password no { 0:0:3, 1830:0:0, 1843:0:0, 0B00:0:0 }
    Prin acest demers (1830:0:0, 1843:0:0, 0B00:0:0), incerc sa blochez cererea din afara a CAID-urilor pentru HD+ si UPC Direct Romania.

Se pricepe cineva si ma poate ajuta?

Standard RSP member SuperSonic's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

CCcam.prio este un fisier separat, care se baga in /etc unde ai si cccam.cfg.
    Pui in prio urmatoarele linii :
    P: 1843:000000 # "prio - HD+" sau P: 1830:000000 ( in functie de caid-ul cardului tau )
    P: 0b02:000000 # "prio - FocusSat"

Acele cifre albastre din linia C sterge-le, sunt puse degeaba.
    Last edited by SuperSonic; 07-12-11 at 20:54. Reason: corectura

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

CCcam.prio se foloseste sa alegi din ce caid doresti sa vizionezi, e valabil doar pentru tine, nu si pentru partenerii tai.
    Adica, daca un canal are mai multe caid-uri, exemplu digi, cu 1802 si 1880, in functie de care vezi ca merge mai bine pe boxul tau, il pui primul:
    P: 1880:000000 # Digi N4
    P: 1802:000000 # Digi
    sau in cazul focus caid 0b02, unele canale fiind la upc care are mai multe caid 0d02,1815, altele la canal digital nordic caid 0b00 pui liniile de prio in ordinea care te intereseaza
    Daca problema ta e urmatoarea: iti deschide de la altcineva din acelasi caid pe care il ai si tu, inseamna ca-ti merge prost cardul.
    Deci, daca vezi ProTv din focus, care n-are decat un singur caid 0b02, de la altul si tu ai card focus, prio nu te ajuta, iti merge tie rau cardul...
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by SuperSonic View Post
    CCcam.prio este un fisier separat, care se baga in /etc unde ai si cccam.cfg.
    Pui in prio urmatoarele linii :
    P: 1843:000000 # "prio - HD+" sau P: 1830:000000 ( in functie de caid-ul cardului tau )
    P: 0b02:000000 # "prio - FocusSat"

Acele cifre albastre din linia C sterge-le, sunt puse degeaba.
    Am pus asa cum ai recomandat tu si am radiat partea inscrisa cu albastru din .cfg - am sa urmaresc situatia in continuare.

Quote Originally Posted by lao View Post
    CCcam.prio se foloseste sa alegi din ce caid doresti sa vizionezi, e valabil doar pentru tine, nu si pentru partenerii tai.
    Adica, daca un canal are mai multe caid-uri, exemplu digi, cu 1802 si 1880, in functie de care vezi ca merge mai bine pe boxul tau, il pui primul
    Nu am observat o diferenta la calitate, este mai mult ce ai spus in a 2-a parte a mesajului tau.

... in cazul focus caid 0b02, unele canale fiind la upc care are mai multe caid 0d02,1815, altele la canal digital nordic caid 0b00 pui liniile de prio in ordinea care te intereseaza
    Asta nu o inteleg, poti te rog ceva mai detaliat, eventual un exemplu pt. incepatori

Daca problema ta e urmatoarea: iti deschide de la altcineva din acelasi caid pe care il ai si tu, inseamna ca-ti merge prost cardul.
    Deci, daca vezi ProTv din focus, care n-are decat un singur caid 0b02, de la altul si tu ai card focus, prio nu te ajuta, iti merge tie rau cardul...
    Da, asta este problema mea, insa nu inteleg cum sa fie un card de proasta calitate, dupa cunostintele mele de novice un card este un card, datele salvate pe cipul acestuia nu pot fi de o mai buna sau rea calitate. Cititorul din receiver este ok, tinand cont ca la HD+ nu am aceiasi problema ca si la Focus, sau nu asa de intensiv.

Am sa urmez sfatul dat de SuperSonic pentru o durata si sa urmaresc situatia. Multumesc frumos lao, pentru sfatul si informatiile oferite.

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Bineinteles ca
    un card este un card
    nu ma refeream la el dpdv fizic, ci la modul in care l-ai facut sa mearga, desi poate nu e neaparat asta cauza, se poate intampla ca cititorul sa mearga bine cu mai multe carti cu sisteme de codare diferite, dar cu una anume (un anumit sistem de codare) sa mearga rau. Am intalnit asa ceva si in cazul asta nu ia de la tine din card decat din an in paste
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Standard RSP member SuperSonic's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Cardurile le tii bagate in cccam direct sau prin oscam ?
    Daca le tii in oscam si nu ai configurarile corecte nu functioneaza corect cardul, si trage de la peeri.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Bineinteles ca

nu ma refeream la el dpdv fizic, ci la modul in care l-ai facut sa mearga, desi poate nu e neaparat asta cauza, se poate intampla ca cititorul sa mearga bine cu mai multe carti cu sisteme de codare diferite, dar cu una anume (un anumit sistem de codare) sa mearga rau. Am intalnit asa ceva si in cazul asta nu ia de la tine din card decat din an in paste
    Acum inteleg la ce te referi, multumesc frumos.

Quote Originally Posted by SuperSonic View Post
    Cardurile le tii bagate in cccam direct sau prin oscam ?
    Daca le tii in oscam si nu ai configurarile corecte nu functioneaza corect cardul, si trage de la peeri.
    Cardurile sunt citite direct de cccam, am facut experienta ca oscam este putin cam pretentios dpdv al setarilor in sine, iar eu ca utilizator novice ...

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Asta nu o inteleg, poti te rog ceva mai detaliat, eventual un exemplu pt. incepatori
    Ti-am facut o poza!
    Anumite canale pot fi vazute din mai multe carduri de la provideri diferiti. In eventualitatea ca tu ai posibilitatea sa vezi din 2 sau mai multe carduri diferite ca "CAID" e indicat sa utilizezi prio si sa pui primul pe cel care merge mai bine, deschide mai repede si e stabil.
    Uite exemplu cu un canal care are mai multe caid, iar eu i-am zis sa deschida din 0b02 primul

Repet, daca problema ta se manifesta pe canale cu un singur CAID, atunci nu e problema de prio. Prio e bun si folositor, dar numai in cazul mai multor caid-uri.
    Daca nu rezolvi, da mai multe amanunte si fii mai clar nitel si o sa incercam sa te ajutam.