Results 1 to 15 of 41

Thread: cacheex

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member Znuff's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Personal nu ma deranjeaza traficul mare. Am fibra, am 2 x Dual-Core Xeon, am 6GB RAM, sa tot vina! Si-asa ca sta aproape nefolosita masina aia.

Dar nu, nu trebuie neaparat sa faci restul de setari cum zici tu acolo. Se pare ca mai toti pasionatii de sharing pica in "plasa" asta a umblarea la cat mai multe setari, desi nu le sunt clare ce fac (nu ma refer la cineva in mod special, ci asa, in general).

Poti sa lasi majoritatea pe default in 99% din cazuri. Abia cand observi probleme (timpi mari de raspuns, load avg. mare pe receptor, utilizarea memorie excesive etc.) ar trebui sa arunci o privire la parametrii "specializati".

De exemplu tu ai postat acolo niste linii cu legatura la modulul CSP. Setari complet inutile in cazul in care esti interesat doar de Cache-Ex, pt. ca CSP nu are nici o legatura cu Cache-Ex (care se realizeaza numai intre oscam-uri), ci mai degraba cu Cache-ul in general.

Alte exemple: reconnecttimeout, care e o setare "generica", fara legatura directa cu cache-ex, la fel si cccmaxhops care nu are efect pentru un schimb de cache-ex la mod 3, ci afecteaza actualul protocol cccam.

max_cache_time este singura setare cu referire directa la cache-ex (de fapt la cache), pt. ca dicteaza cate secunde ramane CW-ul ala in cache, dupa care expira. 15 secunde e valoarea implicita, care este o valoare destul de "bun simt". In caz ca observi ca "ti se umple" cache-ul (vezi valoarea max_cache_count) repede si nu vrei sa maresti capacitatea (pt. ca pe un stb ai memorie limitata), poti sa scazi timpul pt. a expira mai repede si a face loc altor CW-uri mai "proaspete". Eu de exemplu em 15s cu 5000, iar momentan am ~2200 de CW-uri in cache.

Clarificare: Modulul CSP din OSCam are rolul doar de a da cache-ul tau mai departe unor servere CSP.

EDIT2: Mai e o chestie care mi se pare complet aiurea. Ai postat un reconnecttimeout de 1800 secunde! Asta inseamna o incercare de reconectare la 30 de minute! Extrem de mare si nu mi se pare practic. O valoare de 60-90 e mai sensibila.
    Last edited by Znuff; 04-02-13 at 10:57.
    OSCam Bootstrap: Un template modern pentru OSCam ? Builduri la zi de OSCam