Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: Digi receiver "pierde" semnal

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Post Digi receiver "pierde" semnal

Buna,

sunt un incepator in materie de sateliti

De citeva zile am o problema foarte nasoala cu DIGI TV. Cu toate ca antena e reglata foarte bine ( pe INTELSAT ) primesc dintr-o data mesajul ca am semnal slab sau deloc. Imaginea se pierde. Asta se intimpla numai cu posturile codate ( PROTV TVR etc.. ) . Daca dau pe DD, U TV etc.. ( FTA ) merge. Dupa ceva timp, merg si cele codate din nou. Imi vine sa innebunesc:-(( ce pot face?? Stau in Germania si nu am posibilitatea sa-l schimb. PLEASE HELP!!

Standard RSP member cipryDXfeed's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

oscileaza semnalul mult? adica 90% - 20% sau chiar 0? sau numai pe cele codate oscileaza?

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Asa imi facea la un aparat 1160, mergea ce era FTA, de pe card nu deschidea. Am crezut ca s-a dus cititorul, dar nu era el de vina. Sursa de alimentare era la limita, la cel mai mic consum suplimentar cadea in nas.
    Last edited by lao; 20-11-11 at 00:06.
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Mentioned
    1 Post(s)

Da poate fi si una si alta. Poate fi si cititorul dar prima data af fi schimbarea condensatorilor de 1000u de pe sursa .am avut unul care nu avea semnal nimic si era din condensatori.

Standard RSP member djczefre's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Un prieten de al meu a patit la fel , era un condensator. Uita-te la tote condensatoare, in special la partea sursei de alimentare , si daca observi un pic umflat atunci aia trebuie schimbat. Asta e doar un sfat , si nu insemna ca se rezolva 100%. Iar daca intri in tara , iti repara cei de la digi. Doar trebe sa-i ceri, sa-l rogi, datoria lor este sa-si repara sculele(cutiile lor). Bafta!

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by cipryDXfeed View Post
    oscileaza semnalul mult? adica 90% - 20% sau chiar 0? sau numai pe cele codate oscileaza?
    Bune, multe multumii pt. raspuns. Da deci oscileaza intre 80%-85% si 10%-20%. De mai multe ori pe zi. Dupa 2 minute revine si tot asa..

---------- Post added at 14:10 ---------- Previous post was at 14:08 ----------

Quote Originally Posted by djczefre View Post
    Un prieten de al meu a patit la fel , era un condensator. Uita-te la tote condensatoare, in special la partea sursei de alimentare , si daca observi un pic umflat atunci aia trebuie schimbat. Asta e doar un sfat , si nu insemna ca se rezolva 100%. Iar daca intri in tara , iti repara cei de la digi. Doar trebe sa-i ceri, sa-l rogi, datoria lor este sa-si repara sculele(cutiile lor). Bafta!
    Multumesc pt. raspuns! Am deschis cutia, toti condensatorii par OK, deci nici unul nu e umflat:-(( De pe partea sursei de alimentare sunt cei 2 albastrii, nu?? De citi microF sunt?? Nu se prea intelege ce scrie pe ei!!

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Are cumva careva o poza cu acei/acel condensator ce ar putea fi umflat ? Am si eu un amic care se plinge de asemenea probleme cu canalele, oscileaza...
    Si nu are drum spre RO in urmatoarele luni.

Mersi

Mentioned
    1 Post(s)

Quote Originally Posted by Vinecrap View Post
    Bune, multe multumii pt. raspuns. Da deci oscileaza intre 80%-85% si 10%-20%. De mai multe ori pe zi. Dupa 2 minute revine si tot asa..

---------- Post added at 14:10 ---------- Previous post was at 14:08 ----------

Multumesc pt. raspuns! Am deschis cutia, toti condensatorii par OK, deci nici unul nu e umflat:-(( De pe partea sursei de alimentare sunt cei 2 albastrii, nu?? De citi microF sunt?? Nu se prea intelege ce scrie pe ei!!
    Am spus cei de 1000u de pe sursa nu trebuie neaparat sa fie umflati ei iti pierd din capacitate.

LNB ai verificat?

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Salut, merci pt. raspuns. LNB e OK, azi chiar am pus alt receiver (pt. FTA numai). Semnalul e de 80-90. Deci totul OK.
    Condensatorii ( cei doi mari albastrii ) sunt de 1000 microF si 275V??
    Last edited by sorin8m; 20-11-11 at 18:28. Reason: Regula 12

Standard RSP member paduraru's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Daca ai un lnb la indemana schimba-l ca poate fi si el de vina,o problema asemanatoarea am avut si eu cu un receptor focussat si de vina era un telefon wireless din ala de la romtelecom care era asezat langa decodor si il bruia,vezi sa nu ai si tu ceva pe langa el care sa il briueze.
    DM 500S,HSS 7160

Mentioned
    1 Post(s)

Da exact scrie pe ei 1000uf astia trebuie inlocuiti.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by cipryDXfeed View Post
    Da exact scrie pe ei 1000uf astia trebuie inlocuiti.
    Merci, dar scuze de intrebare .. nu e cam "mult" 1000 micro( nu pot sa fac litera aia:-))F. Pe net la toate paginile de shopin imi da 0,1 mycrF..1mycrF..Nu prea ma pricep..

---------- Post added at 15:16 ---------- Previous post was at 15:13 ----------

Quote Originally Posted by paduraru View Post
    Daca ai un lnb la indemana schimba-l ca poate fi si el de vina,o problema asemanatoarea am avut si eu cu un receptor focussat si de vina era un telefon wireless din ala de la romtelecom care era asezat langa decodor si il bruia,vezi sa nu ai si tu ceva pe langa el care sa il briueze.
    Merci pt. raspuns. LNB e OK, am incercat cu alt receiver (FTA) semnal super! Telefonul wireless e la cel putin 3 metri distanta.. in rest in apropiere nimic cred ce ar putea bruia :-((

Mentioned
    1 Post(s)

Mai mult de atat nu pot sa explic mai bine il duci acolo la ceva sevice.

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Poate fi de la condensatori sau de la LNB.Am atasat o poza,trebuie schimbati primii 4 de pe primul rand si la fel primii 4 de pe al doilea rand,de la stanga la dreapta.Sa fie la tensiune egala sau mai mare,in nici un caz la tensiune mai mica decat cei originali.
    http://i40.tinypic.com/2qx6jdi.jpg
    Last edited by zmeura; 20-11-11 at 15:46.
    :

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Iti multumesc din tot sufletul!!! Acum inteleg care trebuie, eu eram pe faza cu aceia albastru deschis:-)) merci mult!!
    Last edited by sorin8m; 20-11-11 at 18:34. Reason: Regula 12

Page 1 of 2 12 LastLast