voi chiar atzi luat in serios "metoda cu microunde" ?![]()
Sa nu confundam, microundele pot in cel mai rau caz sa te arda, in nici un caz nu iradiaza...
voi chiar atzi luat in serios "metoda cu microunde" ?![]()
^^^^
bafta
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
horatyu,
Nu te grabi sa pui etichete, de unde stii tu cit pot sau cit stiu ?
Sa ne limitam la a fi colegi, ok ?
In legatura cu "iradierea este acelasi lucru", sint de acord, se numeste la fel, iradiere, insa e la fel doar dpdv lingvistic, exista putina documentatie...
Daca ar fi sa iau de buna definitia ta, cu fluxul de unde, ar insemna ca eu te iradiez pe tine cu vocea...
Si inca ceva :
iradiere este diferit de radiere...
Sa zicem ca expunerea la microunde poate fi periculoasa,mai ales daca puterea este mare si esti aproape.
Cine a sugerat metoda asta se referea la bruierea frecventei intermediare dintre LNB si receptor care e intre 950-2150 Mhz,doar ca nu stiu daca se poate acoperi o asa mare banda de frecvente si nici daca se poate cobora frecventa magnetronului sub 2 Ghz.Oricum e periculos sa lucrezi cu asa ceva,doar ca teoretic nu ar fi chiar imposibil.
Mult mai eficient e un generator/emitator in banda receptionata de pe sat 10,5-12,5 Ghz.Nu stiu cine s-a gandit la solutii pana acum,chiar nu e recomandat sa se faca asa ceva.
Gogi situatia asta e ceva de genul: cine si-a pus deja ramane asa,dar de acum inainte nu mai aveti voie sa mai puneti antene.Vecinii nu au nici o vina.
:
Daca vine o ploaie mare si intra apa in mufa LNC-ului bagata cu seringa atunci se cheama ca a fost uragan.
Daca mai cade a dracu seringa cu acul si prin cablu coax atunci o sa fie distractie mare.
Ar fi de preferat ca uraganul sa dea cu seringi cu ac subtire cit firul de par folosite de diabetici si drogati...
Apa de ploaie va trebui sa fie apa distilata fara saruri,daca bagi sare in ea atunci nu mai merge,face scurt si schimba cablul a doua zi.
Oxidarile scad semnalul util suficient de mult incit sa fie o receptie problematica intinsa pe o perioada cit mai lunga de timp,se da cu presupusul,proprietarul este indicat sa fie cit mai zgircit sa nu schimbe cablul,etc...
O rafala de vint muta 1mm bratul LNC-ului scotindu-l din focar,paful se lipeste de capacul LNC-ului mai bine daca in prealabil ajunge un pic de ulei alimentar pe el,este suficient sa treci podul palmei unsuroase pe capac.Pe timp calduros un pic de miere de albine data pe capac face minuni,nu toate mustele fac miere,dar toate mustele trag la ea lasind amprenta acolo...
Cablul coax turtit de un instalator DHT neglijent pe la marginea tocurilor face si el mult „bine” si mai adauga ceva la zgomotul general.
Daca le faci pe toate o sa-si ia vecinii lumea-n cap si o sa fuga in pribegie blestemindu-si ziua in care s-au nascut...![]()
Tot citind pe aici de diverse metode de a opri receptia veciniilor tai, eu i-ti propun sa iei un topor si sa te napustesti asupra antenei nenorocite, si-l lovesti pana-ti pierzi mintile....sau....faci farfuria varza, umbrela sau elice !
Bineinteles e o gluma, nu cumva sa faci asa ! Ma repet din nou. Incearca sa ajungi la un conses cu ei, vezi de ce nu sint de acord si cauta o solutie convenabila de ambele parti !
Bafta !![]()
Nu pot sa cred ca poti sa te gindesti la asa ceva, in loc sa ai ca argument,in disputa ta cu respectivul,acest lucru !!! Decit sa faci un rau,nu mai bine o dai tu la pace cu cel ce ti-a interzis sa montezi antena sau cu vecinul care are deja si il intrebi pe cine si cu cit trebuie sa "ungi" sa beneficiezi si tu de aceeasi tratament?
ca doar asa stau lucrurile in Romania,nu dai ,nu ai...
Offff, de s-ar schimba si in tarisoara aia noastra ceva in bine vre-o data,legea sa fie lege pt toti !
Succes !
Pune un LNB twin la un vecin si rezolvi problema. Simplu ...
Offtopic
vad ca discutia se duce in alta directie, anume in una despre iradiere si radiere
Ontopic
gogi, in loc sa-ti incarci mintea cu metode gen "cum fac rau vecinului" mai bine bate la usa unuia si intreaba-l daca este dispus in baza unei sume sa monteze un LNB dublu si-ti tragi cablu la tine in apartament.
Tinand cont ca-ti este interzis, deduc ca stai cu chirie undeva, in acest caz, proprietarul imobilului are dreptul de a-ti interzice montarea unei antene pe peretele exterior al imobilului. Nu trebuie intotdeauna sa existe o reglementare legislativa, nu trebuie pt. fiecare "basina" un paragraf. Este dreptul acestuia, asta in cazul in care, asa cum spuneam, stai cu chirie.
Cind stateam in chirie,eu am refuzat sa ma mut intr-o casa doar pt acest motiv,desi pe casa respectiva erau DOUA!! antene,i-am spus proprietarului ca le-am vazut in spatele casei dar el a zis ca trebuie sa le dea jos,iar eu i-am zis F ... Off ! Daca nu ma insel antenele sunt si in ziua de azi acolo,daca mai trec o sa fac o poza si o postez aici.Cu ce gogosi mai vin unii ...
Offtopic
Inteleg si respecti pozitia ta insa, trebuie sa fi constient ca proprietarul face ce-i place, este imobilul lui - daca nu-ti place, mergi mai departe, cauti la un alt ofertant si gata.
Last edited by delta2k2; 05-11-11 at 15:19. Reason: Regula 12 : Quote inutil
Offtopic
Totusi ar exista o solutie, sa se scoata butonul reply with quote, cine vrea in mod clar si in cunostiinta de cauza sa citeze o poate face cu copy/paste.Last edited by delta2k2; Today at 14:19. Reason: Regula 12 : Quote inutil
Sau sa nu fie butonul activ la ultimul post...
Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru
Redpoint u have a point![]()
asa am si facut !
Dar sa revenim la oile noastre,gogi ai mai rezolvat ceva,ai primit aici o gramada de sfaturi,cuptorul cu microunde e tot asa indreptat catre "capra" vecinului ?
Ps. lao subscriu si eu![]()
Last edited by mar1us; 06-11-11 at 03:01.