Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: 14 receptoare la o pensiune

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default 14 receptoare la o pensiune

Va salut, am tot cautat prin forum dar nu am nici cea mai vaga idee despre reciverele prin satelit si nu gasesc ce ma intereseaza,asa ca am rugamintea unui moderator sa imi mute daca este posibil post-ul unde ii e locul.

Ce as dori sa fac: Am pe cineva care doreste sa puna la o pensiune in 14 camere, 14 televizoare, dar ar vrea sa faca chestia asta cu un singur abonament platit, avand posibilitatea abonarii la digi, focussat si dolce.
    Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a face un server local care sa distribuie catre receptoarele televizoarelor (prin lan daca este posibil, streaming) semnal video. Sau daca exista o alta solutie sa plateasca 1 singur abonament dar sa poata folosi toate televizoarele pe posturi separate, ce aparatura ar trebui ? din cate am inteles acest alien amiko ar putea face aceasta chestie.
    Cine ma poate ajuta, bineinteles contra cost, sa imi spuna ce trebuie cumparat si cum trebuie facut.

Multumesc.

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Ceea ce vrei tu se poate, ai PM !

Standard RSP member soarece's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Default ceia ce vrei sa faci ,studiaza mult asta

http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...ed168a432acf5c
    va functiona cu mare succes , ce si cum!!!!!!!!! documenteazate ....poti acesa si alt sait ,poza sper sa iti fie de mare ajutor

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Da se poate, cel mai simplu e cu cartela de focus.
    Un server local cu sa zicem clone de dm500S, 14 bucati + unul ca si server

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

4 Abonamete Dolce cu recivere inchiriate e cea mai ieftina si simpla solutie (undeva la 30 euro /luna pentru 16 televizoare , instalare si service gratuit) asa ai si posibilitatea de a avea televiziune HD (cu programe romanesti)

Mentioned
    0 Post(s)

Ma rog posibilitatile sunt multe. Cel mai important este ca omul de la pensiune sati zica ce programe exact il intereseaza. SD, HD, romanesti, straine, ...

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

el ar vrea tot ce ofera focusat la ab de 50 lei ... cel cu hbo. Nu ar vrea HD, dar pentru cultura mea as vrea sa pot face si cu HD.

va multumesc de ajutor, rog pe cei care au idee cum putem face chestia asta prin retea LAN (deci prin cablu ftp/utp) sa imi lase un pm.

@soarece, merci de idee dar din ce observ eu conectarea se face prin RS232, eu as vrea prin cablu utp/ftp sau in cel mai rau caz prin cablu coaxial.
    @sorin8m, exact asta as vrea sa fac, lasa-mi te rog un pm cu nr tau de telefon daca vrei. sa ne auzim la un tel pt mai multe detalii.
    @costi4u, merci de ajutor, dar este posibil ca pe viitor sa mai fac o lucrare asemanatoare si la vile mai mari cu 24-40 camere deci as fi interesat sa aflu cum as putea face un server de asa ceva si cu recevire sa primesc de la el semnalul.
    Last edited by delta2k2; 22-10-11 at 23:54. Reason: Regula 12 : Quote inutil

dMd
    Guest

Server cu dolce e mai greu ... iar varianta cu 4 abonamente X 30€/luna =120€/luna x 24 de luni (perioada contractuara) = 2880 € (nu stiu cat de ieftina este). Poate sa faci o intelegere cu RTC-ul pt a beneficia de ceva promotional, dar ma indoiesc ca cererea va corespunde cu oferta lor. Pe de alta parte, fiind vorba de o pensiune - cei aproximativ 1500 € /an nu reprezinta o avere.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

30euro pentru 4 abonamente (Dolce variat 4,9 euro x4 = 19,6 euro + 4 recivere cu 100% discount + 8 recivere SD cu chirie 1,24 x 8 = 9,92) in 2 ani 720 euro , dupa 2 ani reciverul poate fi cumparat cu 10 euro conform contract inchiriere apoi costurile scad.

o clona DM500 costa aproximativ 60 euro deci 60x 12 = 720 euro + abonament Focus 5 euro x 24 = 120 euro + cabluri utp , router , manopera iese pe putin la 1000 euro si nu ai nici o garantie , deci mai ieftina este varianta oficiala mai ales ca contractul cu dolce se poate negocia si in alta ordine de idei pt un client la pensiune este mult mai simplu a se descurca cu meniul de dolce , fiind restrictiv clientii nu au cum sa "strice" setari etc
    Last edited by zildan; 23-10-11 at 02:18. Reason: r12

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Am intrat pe site-ul lor, preturile pe care le spui tu sunt fara tva, adaugand tva si plus ca fiecare reciver se plateste lunar, mi-a dat un total de cu 13,02 € calculat la ei pe site abonament + 4 recivere x 4 = 52,08 E lunar X 12 = aprox 600 E an. Nu ar fi mult dar pe mine ma interesa o solutie cu toate programele ... si nu are rost sa ma apuc sa calculez varianta cu programe full la preturile dolce. In continuare sunt interesat de o solutie mai simpla ... un reciver-"emitator/server" si la fiecare televizor pe care doresc sa am toate posturile sa ii cumpar un reciver.
    Last edited by val; 23-10-11 at 09:01. Reason: quote inutil, vezi punctul nr. 12 din regulament

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Ar mai fi varianta cu distributia a catorva canale in UIF; cum varianta unor modulatoare catv o excluzi din cauza pretului trebuie sa te orientezi asupra unor receptoare al carui modulator RF sa fie de calitate. Lucrurile le vad in felul urmator: TVR 1 si 2 antena terestra (daca mai sunt si altele in zona respectiva mai bine); receptoare FTA pt. cateva canale: Prima, Kanal D, Realitatea, GSP, Kiss, Etno, etc si 3-4 receptoare pt. cateva canale codate: ProTV, Antena1, HBO, etc pentru care poti folosi chiar receptoarele oficiale dintr-una din promotii. Mai ai nevoie de minim 3 antene, LNB-uri si un amplificator catv.

Dezavantajul principal este calitatea inferioara a imaginii RF in comparatie cu cea obtinuta prin cablul AV, insa cred ca folosirea unor componente de calitate (receptoare, cablu coaxial, amplificator, distribuitoare catv) ar permite obtinerea unei imagini clare fara "zgomot".

...................

PS: Ultima pensiune la care am fost avea in camera TV ce receptiona TVR 1, 2 si PROTV; din punctul meu de vedere arhisuficient pentru un weekend sau concediu. Ma rog poate sunt persoane mai pretentioase, de fapt am uitat sa iau fotbalul in considerare.
    Last edited by val; 23-10-11 at 09:40.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Mentioned
    0 Post(s)

Val o paranteza, daca mergi cu copii iti trebuie si un program cu desene obligatoriu

Super Moderator tutri's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

si un al doilea televizor
    muta sobolanu` de aici

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by sseries2 View Post
    Am intrat pe site-ul lor, preturile pe care le spui tu sunt fara tva, adaugand tva si plus ca fiecare reciver se plateste lunar, mi-a dat un total de cu 13,02 € calculat la ei pe site abonament + 4 recivere x 4 = 52,08 E lunar X 12 = aprox 600 E an. Nu ar fi mult dar pe mine ma interesa o solutie cu toate programele ... si nu are rost sa ma apuc sa calculez varianta cu programe full la preturile dolce. In continuare sunt interesat de o solutie mai simpla ... un reciver-"emitator/server" si la fiecare televizor pe care doresc sa am toate posturile sa ii cumpar un reciver.
    Ce este pe site este pentru un utilizator simplu cu maxim 4 Tv , te asigur ca daca iei legatura cu departamentul comercial poti obtine un pret chiar mai bun decat exemplul meu , poti obtine chiar 6 recivere in custodie (100% discount) , daca ai nevoie de ajutor in privinta asta da-mi un PM , sunt mai multe variante , tu alegi ce este mai convenavil pentru tine.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default pensiune

Cel mai simplu si fara bataie de cap este sa pui cate un dm 500 in fiecare camera. o antena satelit { eventual 2 } cu lnb octo. un router{ dir300 cu ddwrt pe el } un switch cu 8 iesiri de lan si un abonament de focus { upc }. dm 500 sunt ieftine acum undeva la 250 ron. Si bineinteles cablu utp de la server la fiecare clint , Dm500.

Page 1 of 2 12 LastLast