Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Thread: Interesant ....datoria Americanilor !!!

Standard RSP member stargate's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Interesant ....datoria Americanilor !!!

100$

Bancnota se 100 $ este cea mai populara in toata lumea. Anume prin intermediul acestei bancnote vom prezenta datoria SUA.

10 000 $

Cu 10 000 $ va puteti petrece un concediu de vis in una din destinatiile exotice sau va puteti cumpara un autoturism la mana a doua in stare buna de functionare. Unui locuitor mediu al Terrei ii ia cam un an ca sa castige aceasta suma de bani.

1 milion de dolari! Pana la urma nu arata chiar asa de impresionant, nu?

Marea majoritate a oamenilor nu vor reusi sa castige un milion de dolari SUA
    pe parcursul intregii vieti. Poate anume din acest motiv a deveni
    milionar este visul suprem al oricarui reperezentant al clasei mijlocii.

100 de milioane de dolari

100 de milioane de dolari incap pe un palet, astfel sunt mai usor de transportat. Alaturi, pe podea, pentru comparatie avem 10 mii $ si 1 mln $.

1 miliard de dolari SUA!

Daca aveti intentia de a da o spargere de 1 miliard de dolari la o banca, nu scapati din vedere si faptul ca aveti musai nevoie de un camion

Iar asa arata un bilion de dolari:

Va rog sa observati ca vorbim de 1 000 de paleti a cate 100 mln $ pe fiecare, aranjati pe doua nivele. Pentru comparatie avem un teren de fotbal si un Boeing- 747-400:

15 bilioane de dolari.

Boeingul s-a "ascuns" dupa acest munte de bani, iar Statuia Libertatii pare usor ingrijorata, deoarece asta este doar a zecea parte din toata datoria SUA...

114.5 bilioane de dolari. "Turnul" de bani il puteti vedea in dreapta.

Daca ati sari de la o asemenea inaltime pe acoperisul oricarui zgarie nori din SUA cu siguranta va veti face piftie. Daca, insa, ati avea neinspirata idee sa sariti spre Statuia Libertatii - riscati sa nu o nimeriti

114.5 bilioane de dolari este suma care nu-i ajunge acum SUA ca sa achite datoria externa, dar si cea publica, manifestata prin sanatate, farmaceutica, programe de pensii, cele sociale, politie si proiecte militare, care au fost atat de adorate de majoritatea presedintilor americani. In concluzie SUA are doua iesiri: ori guvernul va tipari aceste bilioane, ori cetatenii SUA le vor achita din propriile economii pe parcursul catorva generatii, ceea ce nu este deloc o perspectiva tocmai roz...

Voi ce credeti ca vor face?
    Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
    Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Or sa mai faca un "turnulet" ca doar au cu ce.

Standard RSP member SuperSonic's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Mai ataca o tara islamica plina de petrol ( sub acoperirea ca vor sa aduca democratie ).

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Se va intampla ca in cazul Caritas,cei care au luat pana acum au,cei care au bagat si inca nu au scos vor spune pa.
    :

Super Moderator tutri's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Foarte buna prezentarea. Tipic pentru americani, poate isi dau asa seama de adancimea rahatului in care sunt.
    muta sobolanu` de aici

RSP - TEAM
    Mentioned
    3 Post(s)

Default Nicio grija ... o vor "exporta" ...

Fiind de departe cei mai "luminati" scamatori si sforari, vor inventa noi si noi metode de "transfer" in asa fel incit nu ei vor fi cei care isi vor plati nota de plata... parerea mea, vorba ... stiti voi cui.
    ... Before asking what should RSP community do for you, try to find out what did you do for the others...be generous!

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Mie nu imi e clar de ce nu s-au mai obosit sa traduca si bilionul ala ?

Nu de alta, dar 1 bilion in limba romana inseamna inseamna un milion de milioane, sau 1000 de miliarde...

Apar confuzii in cazul asta.

E bine sa stim clar care e datoria USA.

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Mda... bine ca ne freaca pe noi UE si FMI pentru cateva miliarde de euro... de fapt nu stiu cate datorii avem acum, poate stiti careva si imi spuneti, insa facand comparatie cu turnurile de mai sus... sunt convins ca suntem doar a 1000-a parte din suma aia... pe putin... pe ei de ce nu ii freaca nimeni la cap? Din pacate asa merg lucrurile pe Terra asta...
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Pai am inteles ca poate China e singura tara care are mai multi bani de primit decat de dat,in rest toti sunt datori.Daca stai si te intrebi cui,e greu de gasit un raspuns.Daca tarile (oamenii) nu aveau acesti bani,atunci ei de unde au aparut?Au picat de pe Luna?
    Sunt "bani" care nu au existat niciodata,nu s-au produs bunuri si servicii de catre cineva care sa fi facut un profit incredibil si apoi din acei bani sa ii imprumute pe americani.Pur si simplu niste bancheri i-au imprumutat cu hartii pe americani,si pe multi altii.Cine le-a dat dreptul acestora sa inventeze valori inexistente?Acum ar trebui sa li se dea inapoi niste hartii scoase la imprimanta care sa spunem ca au valoarea aceeea si cu care sa nu aiba ce sa faca pentru ca au exact aceasi valoare cu cele primite: nici o valoare.Dar nu cred,deci ceva tot vor primi inapoi.De data asta bani munciti,reali.Oamenii vor munci ca niste sclavi pentru ca de aceea au fost indatorati pe viata.
    :

Mentioned
    10 Post(s)

Da, ai perfecta dreptate... stiu cum s-au produs aceste datorii.. am vazut nenumarate filmulete pe YouTube in care se explica mura in gura cat de usor s-au produs aceste datorii si multe altele...

Problema e ca nimeni nu face nimic... si noi tragem o viata ca sa le platim, sa platim invartelile unor oameni destepti, manipulatori in masa.

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Da' ne-a placut ca ne-am umplut de masini si electronice. Toate pe datorie.
    Si am uitat de case. Cumparate la preturi umflate.....luate pe zeci de ani.
    Last edited by zappa; 23-09-11 at 17:34.

Mentioned
    10 Post(s)

Da, asa e... e si vina noastra. Inca principala vina e a celor care au gestionat si au dat frau liber la toate astea, beneficiind de pe urma noastra. Fii sigur ca daca stiam ca se va ajunge aici nu intindeam mana sa ma bag in atatea si multi altii faceau la fel. Ma rog, nu e cazul meu ca nu am decat o rata mica la banca insa zic asa.. punanadu-ma in locul celor care chiar s-au aventurat pe sume imense.

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Aia care au gestionat banii au avut interes sa dea credite. Cat mai multe cu atat ma bine. Stiu persoane care au 4 credite. Unul si in franci elvetieni. Lacomia noastra e de vina. Ei doar au speculat defectele noastre.

Mentioned
    10 Post(s)

Hmm... e drept ce spui... adevarul pare a fi undeva la mijloc, ca doar si aia tot oameni ca si noi sunt... in concluzie tot noi suntem devina, noi si defectele noastre. Sper sa invatam din greseli...

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Nu se invata din greseli. Istoria se repeta.

Page 1 of 2 12 LastLast