-
USB to serial pentru telecomanda
In speranta de a putea folosi vechea telecomanda Pinnacle pe PC, am comandat un adaptor USB to serial cu chipset Prolific.
Dupa cateva ore de chin, m-am dat batut. Nu reusesc sa il fac sa functioneze singur. Din cauza asta apelez la voi. Poate a mai avut cineva astfel de probleme si ma poate ajuta.
Ce am facut?
- am instalat driverele
- hardware-ul este instalat si functioneaza
- am instalat winlirc
- la "Input plugin" am selectat SerialDevice.dll si am introdus datele (port/speed)
Normal dupa acesti pasi ar trebui sa functioneze. Cel putin pe vremuri, cand aveam PC cu serial, doar atat a trebuit sa fac (inafara de instalare hw). M-am gandit sa nu fie bun adaptorul si sa nu functioneze ceva prin el, dar am facut un test de loopback cu hyperterminal (punte inre pin 2-3) si a functionat.
Are cineva vre-o idee ce nu fac bine?
Mersi anticipat.
-
Nu am dedus la ce vrei sa folosesti telecomada ? la tunerul usb ? sau adaptat pentu anumite functi la pc ?
-
Vreau sa o folosesc ca si telecomanda pentru tunerul progdvb si alte softuri.
Normal Skystar vine cu o telecomanda, dar cei de la Technisat l-au facut asa de bine, incat nu se poate folosi decat cu softul lor (DVBviewer mai slab).
Deci in principiu vreau sa fie senzorul IR, care o de la tunerul Pinnacle PCTV PCI si este pe serial, sa fie functionabil, adica sa il vada macar winlirc. Dupa aia ma descurc eu.
-
programul instalat este progdvb din cate inteleg, aici trebuie un drivercu pache ca sa fie recunoscut ca, si ir odata am facut o modificare ptr ir sa fuctioneze cu bsplayer am gasit un driver..dar pe vremea aceea aveam xp
Last edited by fery21; 12-09-11 at 12:08.
..::EGAMI TEAM::..
-
daca senzorul este vazut de winlirc, pot folosi telecomanda pentru orice, inclusiv mouse.
Faza e ca nu ajung pana la winlirc.
-
In Device Manager este totul ok ?
Cum este vazut de catre s.o acest adaptor usb/serial ?
Da receptorul telecomenzi de la Pinnacle , este recunoscut de s.o ?
Eventual poate trebuie sa mai cauti un driver generalist pt. telecomanda Pinnacle/winlirc pe serial - http://www.google.ro/search?sourceid...driver+winlirc
Mai bine iti cumperi o telecomanda dedicata aplicatiilor de pe pc din comert
-
In device manager adaptorul este vazut bine, am testat in hyperterminal cu loopback si semnal trece din USB in serial. Nu reusesc sa configurez receptorul.
Pe vremuri (~2005) cand aveam PC cu serial totul functiona 1-2. IR-ul il "bagam" in COM si il vedea winlirc dupa ce ii setam portul. Acum isi face de cap.
Mersi de link, dar 99% dintre rezultate sunt mov, am mai fost pe acolo
-
Setari avasate la port com ai incercat?
Tags for this Thread