Results 1 to 15 of 15

Thread: Romani...

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Default Romani...

Trei romani ARESTAŢI in FRANŢA pentru că aveau iPhone

Materialul confirmă incă o dată modul in care suntem priviţi de francezi: săraci şi hoţi.

Oare de ce?!!!!!!!!!!

Link
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Cum de ce ?

Cine ne-a făcut reclamă pe acolo ? Cine era la cerşit şi ciordeles ?

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

nu toti romanii din franta sant la furat , am colegi care lucreaza acolo si sat respectati de colegii lor si in general de toata lumea care ii cunoaste.
    dar trebuie sa ii intelegi si pe ei , cand am fost in concediu primu lucru care l-am vazut in paris , cand m-am dat jos din metrou , a fost doua cetatence de etnie cu bebelusi , care vorbeau romana si erau la cersit
    cand mergi in metrou sant anunturi in difuzoare sa ai grija de bagaje. numa eu am vazut 2 buzunareli in mertrou (intr-o saptamana).
    Te saturi de atata muzica la acordion prin metrou.
    Pacat de ce se intampla cetatenilor onesti, dar daca romanii nu stiu sa isi tina infractorii in tara , asta se intampla , se pune semnu egal pt toataa lumea.
    dupa mine ar trebui o pedeapsa legala ca daca ai facut anumite infractiuni : 2 ani inchisoare si sa nu ai voie sa iesi din tara pt o perioada.
    .. pt noi e bineca am mai scaapat de hoti, ce ar fi daca s-ar intoarce toti in tara
    Last edited by franta; 16-09-11 at 19:47.

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Lasa-i mai bine la voi, faceti si voi un exercitiu de vointa si acceptati si restul ramas in tara: neamuri, prieteni, vecini...
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Din pacate au mai ramas destui si in tara .
    Chiar aztazi lucrind intr-o scoala am vazut cum catva copii apartinand de etnia < ....> , corigenti cum terorizeaza verbal restul copiilor.
    Am vrut sa intervin dar profesoara care era de serviciu pe coridor ma oprit , sub pretextul ca nu vor probleme in scoala.
    Eu cred ca ministerul invatamintului ar trebui sa faca cite o clasa a corigentilor sau o scoala a corigentilor ca asa nu se poate ca in aceasi clasa sa fie elevii cu o diferenta de varsta de 3 ani .
    Daca ar fi dupa mine , asi introduce invatamintul cu plata pentru cei care au ramas corigenti , indiferent de etnie .
    Totodata va reamintesc ca daca nu facem mai multi copii femeilor noastre , in cca.100 de ani intradevar romania va fi rom-ania.
    1.40 prim fokus.68 E - 30 W, ss2 + 90 digi + DM500s

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Trebuie gasita o solutie cu astia,neaparat.Altfel nu in 100 ci in 10-20 de ani o sa iesi din casa cu frica.
    Am vazut si eu cum e pe la sate,dezastru!Am fost la maica-mea si ma enervam ca avea lacate peste tot,pe beci,hambar,pe poarta,usile inchuiate inca de cum se lasa seara,etc.Pe vremea lui Ceausescu nu avea lacat pe nimic,usa ramanea descuiata peste noapte.La scoli erau 2-3 "frumosi" intr-o clasa si acum sunt jumatate.Asta e situatia dupa 20 ani,vai de noi ce urmeaza.
    Daca zic ca ar trebui sa se treaca la castrare ... o sa fiu acuzat de rasism,incalc regulamentul,etc.Atunci stau si visez daca vom ajunge sa avem un conducator ca Germania in anii '30-'40.
    :

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Asta n-o sa se poata niciodata! Singura solutie e sa fie intrebat fiecare din ce traieste, care-i sunt veniturile. Pe oricine. Daca nu poti justifica, confiscat tot si la bulau!!!!
    TOT
    , nu cu vrajeli de expertize si paraexpertize.
    Sau, o solutie de compromis ar fi sa fie "persecutati" de orice institutie sau persoana si sa isi ia campii, sa se duca la dreaq, unde o vedea cu ochii...
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

O sa vezi cum in urmatorii ani vor creste partidele de extrema dreapta.Nu stiu ei la ora asta sa aiba un discurs legat de problema asta,dar pana la urma se vor prinde ca oamenii incep sa se sature de tiganeala si ar vota pe oricine le promite o rezolvare a problemei,in sensul dur al cuvantului.Eu sunt primul,dar nu vad pe nimeni inca,nu ma intereseaza ce zic cei din vest ca tot ei ne frecau la cap cu drepturile omului si integrarea romilor,a berilor si a vodcii.Sa-i integreze ei acum.
    Solutii teoretice ar fi: politisti care sa puna mana pe pistol cand trebuie,jandarmi lasati sa corecteze comportamentul astora si prin metoda bastonului de cauciuc,schimbate legile alocatiilor pentru copii,alocatiei de crestere a copilului,ajutorului minim sau social (cum ii spun),etc.Doar ca eu personal nu am incredere nici in astea.Nu scapi de astia cum nu scapa cainele de pureci sau forumul asta de ciutura.
    :

dMd
    Guest

Delimitarea clara in acte este o solutie de departajare a celor ce comit acte de compromis...nationalitateea - X - cu domiciliul in Romania. Apoi problema mare este ca si majoritarii au cam inceput sa copieze turnuletele minoritarilor...ascultati ce muzica ii delecteaza atunci cand opresc la semafoare si mai ales la ce intensitate a sonorului, comportamentul marii majoritati tinde sa copieze fidel gesturile necugetate ale celor pe care dorim sa ii "educam" in conformitate cu indicatiile europene in vigoare. Viitorul este sumbru si sansele reabilitarii sunt aleatoare daca nu se va trece la o corectura drastica a educatiei primite.

...P.S. cineva spunea in gluma ca daca nu vom fi precauti cu acest fenomen in cel mult 20 de ani Romania se va transforma in RRomania.

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Locul lor este la ZOO, inchisi, trebuie dresati, tinuti in lesa, altcumva nu vad o posibila schimbare a comportamentului lor. Chestia este nu ca nu stiu legile, ei nu vor sa se adapteze, se cred mult mai speciali decat prostimea, prostimea fiind in ochii lor oamenii ca noi, egal in care tara, nu ai intereseaza.
    Statul trebuie sa inceapa sa faca ceva, prin legi mai aspre, legile si puse in aplicatie de catre ''Garcea'' ai nostrii, este si parerea mea. Vezi ''DETA''.
    ROMI, rusine sa va fie, hotilor, faceti o natiune de rusine in toata lumea. Noi romanii, suntem prin ROMI caracterizati, purul adevar, si se vede clar in acest caz de mai sus.

Parerea mea

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Statul in mod tacit ii lasa sa stea cat mai mult in strainatate pt ca puscariile noastre sunt oricum pline si costa. Simplu. Daca nu i-ar lasa, ar fi jale cu furturile, spargerile, talhariile, violurile, la noi in tara. Lasa sa-i "integreze", sa-i accepte si sa-i educe statele civilizate din vestul Europei, cele mai mari sustinatoare a acestor "idealuri".
    Sa descopere ei cum se face, ca noi nu am reusit. E usor sa dai sfaturi cand problema nu e a ta.

Standard RSP member hd56fox's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Poate nu sunt numai ei de vina. Face ceva statul pentru ei ? Ca ei sunt si foarte multi romani. La mine in oras (si cred ca peste tot) e plin de indivizi care au furat prin Germania, Franta,Anglia. Unii au fost prinsi, altii nu. Dar astia nu-s asa de evidenti ca tziganii. Tziganii presupun ca sunt si mai prosti, si sunt prinsi mai repede. (nu totzi)
    Dar uitativa prin orase (gen Timisoara...) si vedeti ce palate cresc pe la tigani. Cine ii intreaba de sanatate. Si atunci daca asa e mai usor de ce sa nu mearga la cersit, sau sa-i exploateze pe cersetori ? Ce se promoveaza pe la TV ? cumva , munca cinstita ?
    Intr-un cartier de la mine , de ani de zile in fata bolcului se face mizerie, noapte se curata bec, si a doua zi e la loc. De ce nu face nimeni nimic ? Primarul doarme sau vrea sa fie reales ? Ca incep sa fie tot mai multi. Si nu numai tigani ?
    Asa ca sa nu dam vina doar pe ei. Mai suntem si noi de vina.
    kathy 910,Panasonic,Onkyo TX-SR706,dm800cl

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Statul face prea mult pentru ei,ajutoarele sociale si alocatiile vin din banii nostrii,a celor care muncim.Au exact aceleasi conditii ca toti ceilalti: aceeasi asistenta medicala,aceleasi scoli,aceeasi infrstructura.Ei ce au mai special de trebuie facut ceva in plus?Poate doar o educatie fortata si aici trebuie gasite metode care sa se si aplice.
    Romani care de multe ori se comporta si actioneaza ca ei sunt cu duiumul.Si astia ar trebui tratati la fel.
    Trebuie pedepsiti aspru pentru orice mizerie care o fac,pentru furturi,etc.Politistilor le e frica iar trupelor speciale nu prea li se da voie sa puna ordine pentru ca au metode care incalca drepturile omului.In alte tari "educatia" fost facuta prin amenzi,puscarie si bataie.E drept ca in alte timpuri,dar astia sunt in urma cu sute de ani,trebuie aplicate metode care li se potrivesc.
    Primarii ii indoapa cu ajutoare sociale,astia sunt cei mai buni votanti.Siguri si se prezinta la vot,altfel dupa alegeri isi aduce aminte primarul care a lipsit.
    Problemele care le avem cu aceste persoane sunt atat de evidente incat nu inteleg de ce ele nu sunt discutate.Daca inainte ne sareau cei din vest in cap ca ii descriminam acum nu cred ca mai e cazul,chiar ei s-au saturat si incep sa ii discrimineze.Si asta pe buna dreptate.
    Despre ce e la TV ... nu TV-ul trebuie sa ne educe.Educatia se faca acasa de catre parinti si in scoli,nu la TV.Apropo de TV,pe Realitatea se discuta cum cei din tarile vestice au o parerea "distorsionata" despre noi si tiganii nostrii,ca deja e o campanie impotriva voastra,etc.Ei bine iar nu vrem sa vedem ce e sub nasul nostru si ne dam loviti.Cat timp nu vedem si nu discutam despre asta nici nu se va rezolva vreodata,ba chiar va fi mai rau.
    :

Standard RSP member hd56fox's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Cand spui ca TV-ul nu trebuie sa ne educe , bineinteles te referi la oameni normali. Dar nu uita ca ei, si romanii ca ei de care vorbeai, nu fac parte din categoria asta.
    Nimic din ce ar putea da rezultate nu e de neglijat atunci cand vorbim de educatie. Iar ceea ce spui de Realitatea, este exact ce spuneam si eu. Astea sunt exemplele zilnice prin care li se da apa la moara tuturor celor care incalca legea, sau celor care sunt pe cale sa o incalce. Practic la TV sunt incurajati s-o incalce.
    kathy 910,Panasonic,Onkyo TX-SR706,dm800cl

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Pai daca vrei sa vorbim de oameni anormali hai sa bem o bere la Balaceanca ca unii stiu deja unde stau.
    Dar nici pe cei anormali nu trebuie sa ii educe televizorul.Furatul nu s-a inventat la TV,nici violul, crima, nesimtirea, nespalarea, inselaciunea, cersitul,etc.Astea existau demult si nu se va rezolva punandu-i unui colorat un TV in fata "Na ma,uita-te numai la TVR Cultural si Discovery sa nu mai furi alta data".Poate daca ii dai cu el in cap sa iasa ceva bun.
    Discutia asta cu educatia la TV si cat rau face TV-ul .... e fara rost.Avem toti telecomenzi si mai nou posibilitatea de a bloca unele programe care credem ca nu sunt educative.Altfel un copil de tigan va cersi fara sa fi vazut asta la TV,un prost va viola un copil fara sa fi vazut asta la TV,un om gelos isi omoara nevasta din gelozie nu pentru ce vede la TV ... si lucrurile astea se intampla de zeci,sute,mii de ani.Unii au evoluat (cu TV sau fara),altii nu.
    Oricum concluzia ar fi ca trebuie facut ceva,educati si (cum spuneau vesticii) integrati in societate.Teoria o stie toata lumea,practic nu s-a facut si nici nu cred ca are cine sa faca ceva.
    :