Results 1 to 15 of 18

Thread: TRIAX design

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default TRIAX design

Cred ca stie cam toata lumea ce e Triax si ce fel de produse de foarte buna calitate face ! Totusi eu nu inteleg un aspect, legat de modul cum sunt proiectate acele antene, e incalcat un principiu iar asta aduce pierdere din eficienta acelor antene, mica, dar nu pricep de ce nu au tinut cont de ea.

Unul din avantajele importante ale antenelor ofset, mai ales cand e vorba de dimensiuni mici, este faptul ca LNB-ul si bratul acestuia este scos in afara, ca sa nu umbreasca suprafata utila a antenei.. la Triax exista celebrele modele TD care au bratul antenei scos prin reflector, umbrinnd si facand inutila suprafata decupata dar si portiunea de sub brat. E vorba ce cativa centimetrii patrati, insa un lucru e clar : acea suprafata e pierduta, nu aduce nici un aport in receptie !

Am pus cateva poze, ca sa fie mai clar la ce ma refer :

modelul care are acel design :

detaliul la care ma refer, care putea fi rezolvat prin aducerea bratului pe exteriorul reflectorului, asa cum fac toti ceilalti

Exista si alte design-uri, unde principiul acela nu e incalcat :

Stie cineva de ce au facut cei de la Triax un compromis atat de inutil ?
    Last edited by Luke_ms; 05-08-11 at 11:59.
    T85 (12.5W-5/4-1W-5E-13E-19E-23.5E); 1,2m Fe (actuator); DM500, TT3600; Focus