Results 1 to 15 of 100

Thread: Ce se mai int?mpla in..... ceruri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Mai Sunt 10 Zile

Chiar daca acest satelit vrea sa ne "viziteze",probabilitatea ca el sa "rada" ceva sateliti de pe cer e mica.Un obiect de 400m diametru care sa loveasca un satelit de cativa metri e extrem de mica.Singura influenta probabila pe care o poate avea e cea electromagnetica.Sa vedem ce surprize ne rezerva,dar sa nu ne asteptam la cine stie ce.Cred ca cele mai mari sanse sunt ca "pietroiul" sa treaca linistit pe langa noi si atat.Eu sper totusi cel putin la unele influente electromagnetice,doar ca noi sa avem ocazia constatarii acestora.Sadic,nu?

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Quote Originally Posted by zmeura View Post
    Chiar daca acest satelit vrea sa ne "viziteze",probabilitatea ca el sa "rada" ceva sateliti de pe cer e mica.Un obiect de 400m diametru care sa loveasca un satelit de cativa metri e extrem de mica.Singura influenta probabila pe care o poate avea e cea electromagnetica.Sa vedem ce surprize ne rezerva,dar sa nu ne asteptam la cine stie ce.Cred ca cele mai mari sanse sunt ca "pietroiul" sa treaca linistit pe langa noi si atat.Eu sper totusi cel putin la unele influente electromagnetice,doar ca noi sa avem ocazia constatarii acestora.Sadic,nu?
    Probalitatea de a lovi Terra sau uni din sateliti de telecomunicati este destul de mica dar totusi ramane acel 0,1

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

daaaaaaaaa pai de acel 0,1 profita digi acuma facandu-ne sa nu ne mai gandim la meteorit si sa ne gandim la cheile lor si noul 3DES haios nu?

simpatici baieti astia de la digi

scuze de acest mic off apocaliptic
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

Standard RSP member yky's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Pai da..... trece meteoritul ...o data la 100 de ani si astora le arde de schimbat key si 3des-uri si alte alea......
    in loc sa stau afara cu telescopul ..poate poate vad ceva sau prind vre-o poza ...eu stau si-mi storc creierii cu cu emm-g analyzer(stiu ca nu mai e de actualitate ce are in keys.ini dar....) si fac comparatii intre vechile chei si cele noi......dammmn.
    Last edited by delta2k2; 04-01-12 at 00:19. Reason: R12

Standard RSP member yky's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

''Situatia pare destul de calma.
    Fata de valoarea parametrului MOID=0.00124988AU care a declansat sa zic asa aceasta discutie, urmeaza in 17 ianuarie o noua scadere usoara pana la valoarea de 0.00124985AU iar in 19 ianuarie o revenire pana la valoarea de 0.0012501AU, valoare ce se pastreza pana azi.
    Daca situatia evolueaza in continuare pe aceeasi trasa nu cred ca trebuie sa fie motive de ingrijorare, vom vedea...
    Distanta fata de pamant era azi de 5.16 mil km''
    acesta este un citat dintrun post al lui Zircon de pe astronomy.ro

Altfel spus ....0.0012501AUx150.000.000km(distanta pamant-soare)=187.515km (aproximativ jumatate din distanta pamant-luna)
    Deci distanta estimata a mai crescut dar tot ramane un eveniment astronomic rar . Componenta asteroidului este OTEL si gheata.
    Interesant material (he he he), basca sta bine la capacitatea magnetica

Guru Member cipcirip99's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Post Re: Mai Sunt 10 Zile

Daca afla cioroii ca este din otel (vorba vine) , sa vezi bataie pe ei sa-l gaseasca si sa-l duca la REMAT ! ....Ca sa nu vorbim de ceva la genul daca pica la mine om m-am facut !
    P.S. Este doar o gluma ... !

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by yky View Post
    ''Situatia pare destul de calma.
    Fata de valoarea parametrului MOID=0.00124988AU care a declansat sa zic asa aceasta discutie, urmeaza in 17 ianuarie o noua scadere usoara pana la valoarea de 0.00124985AU iar in 19 ianuarie o revenire pana la valoarea de 0.0012501AU, valoare ce se pastreza pana azi.
    Daca situatia evolueaza in continuare pe aceeasi trasa nu cred ca trebuie sa fie motive de ingrijorare, vom vedea...
    Distanta fata de pamant era azi de 5.16 mil km''
    acesta este un citat dintrun post al lui Zircon de pe astronomy.ro

Altfel spus ....0.0012501AUx150.000.000km(distanta pamant-soare)=187.515km (aproximativ jumatate din distanta pamant-luna)
    Deci distanta estimata a mai crescut dar tot ramane un eveniment astronomic rar . Componenta asteroidului este OTEL si gheata.
    Interesant material (he he he), basca sta bine la capacitatea magnetica

O mica remarca:
    MOID (Minimum Orbit Intersection Distance) - asta nu arata distanta pana la Pamant ci este distanta minima fata de orbita Pamantului, dar spre norocul nostru in momentul in care MOID-ul este minim, Pamantul nu se afla chiar in punctul de intersectie minima.

Mergeti la pagina:

http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=2007%20TU24;orb=1

si faceti o simulare, pas cu pas din ora in ora si o sa vedeti ca distanta reala pana la Pamant, in momentul in care MOID-ul este .0012501 AU este de fapt 0.0038AU, adica vreo 500 de mii de km,

SO, DON'T PANIC !

Standard RSP member outcast's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

ce mai e cu bolovanul? ca numa miine nu-i poimiine?