Mi-e groaza sa ma gandesc la comutatoare diseq,distribuitoare si amplificatoare,dar ar fi putut sa puna LNB-uri cu 8 iesiri pe o antena de 1,1m sus pe bloc si foloseau atatea iesiri cate aveau nevoie.Stiu si eu un bloc in Miercurea Ciuc (o sa-i faca o poza cand am timp) unde am numarat peste 30 de antene.Cred ca altfel ar fi aratat 4 antene aliniate frumos pe acoperis.
La blocuri s-ar fi putut monta antene mari si LNB cu mai multe iesiri,iar la case antene mici.Ar fi fost o solutie "romaneasca" deoarece 8 antene + 8 LNB-uri simple costa mai mult decat 1 antena + 1 LNB octo.Altfel o instalatie comunitara cu distribuitoare,comutatoare,etc ar fi costat mult mai mult si ar fi aparut multe alte probleme legate calitatea comutatoarelor diseq si mai ales de setarea receptoarelor si pierderea acestor setari.
Problema DTH-urilor a fost ca instalarea o facea (face) alta firma,care nu priveste in viitor si nici daca ar face-o nu au asigurate antenele si LNB-urile necesare.Ce sa faca,sa vanda antenele de 0,9 si LNB-urile ca sa cumpere o antena mai mare si LNB cu 8 iesiri?

Reply With Quote