Results 1 to 5 of 5

Thread: De ce este important să ai studii superioare

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    116 Post(s)

Default De ce este important să ai studii superioare

Anii de facultate te pot scăpa de mediocritate. Sau nu. O diplomă nu garantează cunoştinţe, capacităţi ori abilităţi, insă in perioada studenţiei, cu muncă şi determinare le poţi căpăta pe toate.

Trăim vremuri in care, chiar şi cei doldora de carte şi de experienţă stau umili la uşile angajatorilor. Secretarele lor au birourile ticsite de CV-uri şi scrisori de intenţie şi, aproape fără excepţie, pe diplome scrie "studii superioare". Insă acest lucru nu mai impresionează pe nimeni.

Ceea ce ii diferenţiază pe absolvenţii de facultate sunt experienţa de muncă din vremea studiilor, cunoştinţele, abilităţile, spiritul de iniţiativă, capacitatea de a lucra in echipă etc. Iar toate acestea, chiar dacă nu se invaţă in mod direct la cursuri, se deprind chiar din perioada studenţiei.

Implicarea in activităţile organizaţiilor studenţeşti, participarea la traininguri, internship- uri, job-uri part-time, voluntariatul şi experienţa internaţională de studiu sunt toate activităţi ce-l aduc pe tanăr mai aproape de angajatori.

Pe langă pregătirea profesională, anii de facultate inseamnă şi o perioadă importantă de dezvoltare personală. In aceşti trei ani trece ultimul tren spre ieşirea din mediocritate: ai timp să citeşti, să-ţi imbogăţeşti cultura generală, să experimentezi, să inveţi să te descurci de unul singur, să te familiarizezi cu presa de specialitate din domeniul de studiu ales, cu performanţele oamenilor care l-au marcat. Mai poţi invăţa o limbă străină sau te poţi perfecţiona in cea pe care o ştii deja.

Cei ce se inscriu la facultate de dragul diplomei, ar trebui să se mai gandească o dată. Acea bucată de hartie nu le va aduce succesul in carieră, care se obţine cu studiu, lectură, multă muncă şi perseverenţă.

SURSA

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Facultatile particulare sunt niste fabrici de diplome. Acum tinerii din romania se impart in 2 categorii: cei care raman cu studii medii (chiar 4 clase) si cei care termina o facultate (de cele mai multe ori particulara). Diplomele se vand/cumpara ca orice marfa. Economie de piata damboviteana!

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Implicarea in activităţile organizaţiilor studenţeşti, participarea la traininguri, internship- uri, job-uri part-time, voluntariatul şi experienţa internaţională de studiu sunt toate activităţi ce-l aduc pe tanăr mai aproape de angajatori.
    toti lingai se inscriu in ligile studentesti si se dau bine pe langa profesori pt diferite avantaje cum ar fi locurile in camine

dupa ce faci facultatea cel mai important e sa ai noroc, ca poti sa fii doldora de carte si sa fi facut tu toate intersipurile ca daca nu te potrivesti cu job description degeaba , tre sa stii ce job ti se potriveste si cum sal cauti, chiar pe piata internationala daca nu se gaseste in romania, cu insistenta se rezolva.

un profesor spunea ca in facultatea nu tre sa inveti nimic pe de rost, ci tre sa inveti unde sa cauti, pt ca toate informatiile sant in carti, alt fel spus tre sa inveti sa gandesti.

Happy fery21's Avatar
    Mentioned
    8 Post(s)

Quote Originally Posted by zappa View Post
    ..Facultatile particulare sunt niste fabrici de diplome...
    Tot ce se intampla in invatamant e vina noastra. De Ce? va intrebati probabil, simplu fapt sutem altruistii dorim tot doar sa facem putin, cam asta cred ca e definitia mometana din invatamantul nostru.

Eu pe vremea cand eram in liceu nu avem alt program decat invatat asta era atributia mea de care trebueia sa tin cot,nu ma itreba nimeni ce faceam dupa ce ajungeam acasa, dar seara scoteam oraru, eram ascutat inparte la fiecare ora de maine,( nu intru in detali ce se intampla daca aveam vreo lectie ne incvatata...:-P La scris am scapat mereu....) sunt curios cati dintre noi care sutem parinti mai acordam cateva minute petru acest lucru ?

PS: recunosc eu sut departe fizic de familie dar asa nu m-a inpiedicat sa abordez aceasta metoda ciar daca e mai rar si cu un alt efect.
    ..::EGAMI TEAM::..

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Si eu sunt de acord ,cei care sunt inca pe bancile scolilor fie ele licee,facultati ,doctorate etc sa ia atitudine si sa aiba vointa ,intotdeauna apare sansa cand te astepti cel mai putin ..Mie mi s-a intamplat cel putin de 2 ori .
    2-3 cutii cu linucsi hw:mips si sh4;sw: openwrt si tidegloE2