Results 1 to 15 of 23

Thread: Ajutati-ma sa-mi fixez antena pe intelsat 1w!!

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Ajutati-ma sa-mi fixez antena pe intelsat 1w!!

Orienteaza-te dupa alte antene de la vecini care au inscriptii pe ele cu Digi,foloseste Strongul pentru ca e mai simplu,incearca sa-ti pozitionezi tv-ul in asa fel incat sa-l poti vedea in timp ce reglezi antena,din meniu pui pe Thor si vezi daca gasesti frecventa 12169 H 28000 (aici gasesti mai multe programe bulgaresti,avantajul la cautare este ca au semnal mai bun),daca nu introduci aceasta frecventa sau oricare alta recomandata mai sus.
    Nu ne-ai spus pe ce satelit ai acum antena,daca este pe unii din sateliti de la Est (Astra,Hotbird,Eutelsat,Sirius) atunci va trebui sa mai scazi elevatia(pe verticala) cu cateva grade.Inainte de a incepe ar fi bine sa-ti faci un semne pe antena pentru a putea reveni mai usor inapoi pe satelitul actual.
    Deci,cobori putin antena,strangi putin 1-2 suruburi de pe elevatie ca sa nu-ti fuga antena si slabesti suruburile de la brida de pe teava pentru reglajul azimutului (orizontala)."Baleezi" pe orizontala (daca nu ai antene vecine te duci aproximativ 30 grade cu antena mai inspre dreapta).Daca nu ai agatat semnal slabesti din nou suruburile de pe elevatie,mai lasi antena 2 grade mai jos,le strangi putin si "baleezi" din nou pe orizontala.Sa ai grija cand strangi suruburile sunt sanse ca antena sa fuga,mai ales cand le vei strange pe cele de la brida de pe teava,deoarece in acel moment antena se va ridica putin si iti va modifica elevatia.Cu rabdare te descurci.
    Atentie!Antena ta nu trebuie sa arate pe elevatie (verticala) exact ca antenele de Digi.Acestea din urma stau aproape drept,daca tu ai una de 1,1m banuiesc ca va sta putin mai pe spate.Chestia asta diferand de la un tip la altul de antena in functie de ce parte dintr-o sfera a fost luata pentru a construi aceea antena offset.
    Bafta si fi mai ordonat in punerea intrebarilor.Scurt,clar,la obiect si cu detaliile necesare pentru a primi ajutor.

Standard RSP member bibbicu's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

....şi nu in ultimul rand, un reflector de 1,1 e mai greu de reglat ''la ochi'' decat unul de 0,6......avand focarul mai ingust....
    Kworld DVB-S 100 PCI, Humax Digi+II, HSS 1160NA DigiTV, offset 0.8Fe, offset 1.15Fe, 40m cablu, LNB 0.2 dB Smart Titaniu

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

sal!
    Dupa ce am bajbait si eu pe sud , vest ... mi-am luat satfinder ... te scuteste de foarte, foarte multe incercari si deja daca ai aparatu' esti meserias . Sau macar busola si SAA.exe sau Gorbtrack pentru o orientare buna , programe ce-ti arata si diferenta fata de soare in timp real . Coordonatele locului in care te afli cu Google Earth , sau pe situ' Satcodx.com .
    Eu tot n-am inteles inca la Server4PC ce si cum .. il apuca sa se faca verde , rosu ... si eu tot prind si thor si intelsat. As fi incantat de un tutorial cu acest Server4PC.. cu care nu m-am impacat .

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by unuldinei View Post
    sal! Eu tot n-am inteles inca la Server4PC ce si cum .. il apuca sa se faca verde , rosu ....

dublu clik pe el si ai fereastra de lucru
    PS . Dupa ce lucrezi cu el , clik dr si exit

Standard RSP member yky's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by unuldinei View Post
    sal!
    Dupa ce am bajbait si eu pe sud , vest ... mi-am luat satfinder ... te scuteste de foarte, foarte multe incercari si deja daca ai aparatu' esti meserias . Sau macar busola si SAA.exe sau Gorbtrack pentru o orientare buna , programe ce-ti arata si diferenta fata de soare in timp real . Coordonatele locului in care te afli cu Google Earth , sau pe situ' Satcodx.com .
    Eu tot n-am inteles inca la Server4PC ce si cum .. il apuca sa se faca verde , rosu ... si eu tot prind si thor si intelsat. As fi incantat de un tutorial cu acest Server4PC.. cu care nu m-am impacat .
    ....Server4pc se face verde si rosu...... atunci cand gaseste un semnal e verde iar cand nu, e rosu asta e un indicator al frecvenyei pe care l-ai lasat sa ''asculte'' atunci cand nu are alta treaba... . Daca dai un clik cu dreapta pe el se deschide o lista destul de mare cu provideri (download offline) care sunt pe anumiti sateliti daca te uiti atent observi sa unul din ei este bifat.
    E.....el in loc sa se plictiseasca daca nu are ce face, asculta acea frecventa. Frecventa pe care tu poti sa o schimbi cum vrei. Cand folosesti o aplicatie DVB(orice playerdvb.....ex: progdvb sau altdvb) si schimbi canalele sau scanezi se comporta la fel....verde-rosu(ai semnal sau n-ai semnal).
    Cum i-mi rup un pic de timp scriu un tutorial complect descpre aceasta aplicatie care si mie, ce-i drept, mi-a scos peri albi acu vre-o 7 ani...