Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Thread: Descoperire şocantă

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    32 Post(s)

Default Descoperire şocantă

Descoperire şocantă: iPhone şi iPad inregistrează toate mişcările utilizatorilor fără ştirea lor

Pete Warden şi Alasdair Allan, doi experţi in securitate, au anunţat recent o descoperire şocantă: terminalele iPhone şi tabletele de internet iPad (cu 3G), inregistrează, in secret, toate locurile in care a fost utilizatorul, incepand cu luna iunie a anului trecut.
    Cei doi cercetători au descoperit că terminalele Apple inregistrează toate locurile unde au fost şi salvează informaţiile intr-un fişier secret care este apoi copiat pe calculatorul utilizatorului atunci cand cele două aparate sunt sincronizate. Toate acestea fără ştirea utilizatorului.
    Fişierul conţine informaţii legate de latitudine şi longitudine, ceea ce inseamnă că folosind un simplu program se pot afla toate locurile in care a fost posesorul aparatului.
    Apple a introdus această funcţie in dispozitivele sale odată cu lansarea sistemului de operare iOS 4, in luna iunie a anului trecut.

Articol complet
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Standard RSP member Diablo1's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Atäta timp cät nu inregistreaza nevastamea e bine ,de rest mi se rupe

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Se pare ca ti-e frica de ea!

Standard RSP member stargate's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

nu esti insurat @zappa ?
    Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
    Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Cred ca da, dar nu vrea sa recunoasca!
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Standard RSP member Diablo1's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Na bine acum si voi , intotdeauna am ultimul cuvänt de zis ( am tacut )
    Oricum descoperirea asta era de inteles , de cänd te inteaba daca vrei sa sti unde fotografiezi ,sau mai fain e cänd mai ai si un navigation etc
    Eu cred ca sänt mai multe telefoane nu numai Iphon care face lucrul asta

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Quote Originally Posted by stargate View Post
    nu esti insurat @zappa ?
    Sunt.

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

si la telefoanele cu android se poate instala o aplicatie care sa inregistreze traseul pe care sa deplasat posesoru telefonului
    nu mi se pare o problema mare , atata timp cat stii de prezenta acestor informtii,
    daca doamne fereste faci o trasnaie politia poate sa vina sa vada de pe comp pe unde a fost posesoru, cred ca e o modalitate de supraveghere, pt ori ce eventualitate, ca americanii astia sant paranoici
    deci daca erai informat despre faza asta era ok, dar asa nu prea

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu stiu ce e asa socant.

Aplicatia Latitude din HTC exact asta face.

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    32 Post(s)

Discutia si problema e ca face fara stirea utilizatorului! Sa faca ce o face, dar sa stim si noi....
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Standard RSP member suporter's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Androidul inregistreaza locatiile doar daca ai gps-ul activat.

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    32 Post(s)

Telefoanele mobile inteligente care utilizează sistemul de operare Android dezvoltat de Google colectează şi ele date cu privire la mişcările utilizatorilor intr-o manieră similară cu cea a telefoanelor iPhone de la Apple, informează ediţiile de vineri ale publicaţiilor Wall Street Journal şi The Guardian.

Potrivit WSJ telefoanele HTC Android colectează informaţii cu privire la locaţia utilizatorului pe care le trimite către Google cel puţin de cateva ori pe oră. De asemenea sunt transmise informaţii cu privire la reţelele de Internet wireless din zonă.

Articol complet

Golden Member mar1us's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Na si ce ne facem acum ? orice tel mobil se poate urmari/asculta cu usurinta

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Pe buzunarul cui?

Marturisesc ca despre Android chiar nu stiam, dar este credibil. Despre iPhone stiam mai de mult.
    In ambele cazuri, nu ma deranjeaza nici aspectul legat de consoarta si nici cel legat de culegerea de informatii despre mediul radio prin care umblam. Pana la urma poate fi moral oricare dintre motivele pentru care o fac: de la anti-terorism pana la statistici legate de calitatea transmisiei.
    Pe mine unul ma deranjeaza faptul ca nu am acces si deci nu pot bloca acest serviciu: folosesc des data roaming-ul si la 4-5 euro/MB (in UE, in non-UE the sky is the limit) fiecare k "ustura" binisor la adunare, credeti-ma.
    In concluzie, sa faca ce vor fie ca stim fie ca nu (oricum nu stim foarte multe) dar sa-si plateasca singuri, sau sa le ceara subventii celor de la CIA/FBI/FSB/whatever, NU sa ma oblige pe mine sa platesc.
    Despre BlackBerry aveti ceva info?

Standard RSP member cristilamb's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Din cate am vazut eu, la Android ai posibilitatea sa dezactivezi localizarea care se face prin intermediul retelelor wi-fi, cat si prin gps, este la vedere monitorizarea asta, deci fata de Ios, exista oarece transparenta vis-avis de aceasta procedura.
    Prin folosirea Androidului, utilizatorii sunt din start de acord cu acest lucru din moment ce bifeaza cele doua casute, in dreptul carora se spune ce implica aceasta actiune.

Page 1 of 2 12 LastLast