Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 15 of 47

Thread: Ofensiva VU - noi receptoare pana la sfarsitul anului !

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Mentioned
    21 Post(s)

Eu spun ca in general nu avem mijloace obiective de comparatie tehnica a doua receptoare !
    In primul rand trebuie comparate receptoare apartinind aceleasi clase ... dar oare ce le pune
    in aceeasi clasa ?

- o clasificare poate fi dupa chipset : receptoare MIPS ( DMM , VU+ , Clarke ) sau receptore
    SH4 ( Ipbox , Koala , Alien , Alligator ) ... mai sint dar nu prea conteaza
    - o alta clasificare poate fi : single tunner , multitunner
    - si evident ... High-End ( DM8000 , VU+Duo, Clarke-Tech et9000) sau low-end ( Alien ,
    DM500HD,VU+Solo )

Eu am facut un test , ce-i drept sumar , dar cu ambele receptoare pe masa ... VU+Duo si
    Clarke-Tech ... mi s-au parut egale ... in performante si pret ... dar inegale in suport tehnic
    ... mult superior la VU+ ! sint in mod evident doua receptoare din aceeasi clasa ... deci
    comparabile ! am luat in considerare urmatoarele criterii :

- ambele au doua tunnere
    - pe ambele am instalat aceasi imagine OpenPLI
    - am urmarit zappingul , calitatea imaginii HD , calitatea sunetului
    - stabilitatea receptiei si decodarii

Concluziile au fost cele de mai sus ... evident entuziasmul poate sugera concluzii diferite
    de ale mele ... si oricum o comparatie facuta prin impresii ...nu poate fi decat subiectiva !

P.S. poate vi se va parea ciudat criteriul "chipset" dar eu sint de parere ca placile de baza
    Broadcom sint calitativ superioare celor produse de STiMicro ... un sunet mai bun , o imagine
    mai buna .... si in general pretul reflecta diferenta de mai sus ... Diferenta de calitate a imaginii
    este vizibila cu deosebire pe TV-uri de mari dimensiuni > 40-42" ...acolo unde calitatea filtrelor
    de zgomot pe imagine ...face diferenta !
    Last edited by MihaiP; 18-05-11 at 12:23.