0

Dislikes:
0
-
Eu spun ca in general nu avem mijloace obiective de comparatie tehnica a doua receptoare !
In primul rand trebuie comparate receptoare apartinind aceleasi clase ... dar oare ce le pune
in aceeasi clasa ?
- o clasificare poate fi dupa chipset : receptoare MIPS ( DMM , VU+ , Clarke ) sau receptore
SH4 ( Ipbox , Koala , Alien , Alligator ) ... mai sint dar nu prea conteaza
- o alta clasificare poate fi : single tunner , multitunner
- si evident ... High-End ( DM8000 , VU+Duo, Clarke-Tech et9000) sau low-end ( Alien ,
DM500HD,VU+Solo )
Eu am facut un test , ce-i drept sumar , dar cu ambele receptoare pe masa ... VU+Duo si
Clarke-Tech ... mi s-au parut egale ... in performante si pret ... dar inegale in suport tehnic
... mult superior la VU+ ! sint in mod evident doua receptoare din aceeasi clasa ... deci
comparabile ! am luat in considerare urmatoarele criterii :
- ambele au doua tunnere
- pe ambele am instalat aceasi imagine OpenPLI
- am urmarit zappingul , calitatea imaginii HD , calitatea sunetului
- stabilitatea receptiei si decodarii
Concluziile au fost cele de mai sus ... evident entuziasmul poate sugera concluzii diferite
de ale mele ... si oricum o comparatie facuta prin impresii ...nu poate fi decat subiectiva !
P.S. poate vi se va parea ciudat criteriul "chipset" dar eu sint de parere ca placile de baza
Broadcom sint calitativ superioare celor produse de STiMicro ... un sunet mai bun , o imagine
mai buna .... si in general pretul reflecta diferenta de mai sus ... Diferenta de calitate a imaginii
este vizibila cu deosebire pe TV-uri de mari dimensiuni > 40-42" ...acolo unde calitatea filtrelor
de zgomot pe imagine ...face diferenta !
Last edited by MihaiP; 18-05-11 at 12:23.