-
Re: Primele setari la dreambox
Salut la toata lumea si multumesc pt. instalare/reglarea offsetului anul trecut lui Alex si vin si cu o observatie legata de MONTURA H-H STRONG SRT DM2100
Pt. acest tip de montura nu trebuie decat din lista de sateliti sa da-ti la 1 lnb de la un satelit din extreme (72" E) valoarea "1", restul lasandu-i cu valoarea "0" si sa mergeti apoi in : setup - service searching - motor setup - debifati "Use go to XX function" si introduce-ti manual pozitiile pt. sateliti urmarind tabelul de la sfarsitul manualului de la montura (puteti schimba oarecum ordinea lor in functie de ce v-ar interesa mai mult, personal am lasat primi 9-10 sateliti asa cum sant in tabel si restul le-am schimbat ordinea), salvati apoi ordinea satelitilor si mergeti la - motor config (next page) - si in functie de nr. de ordine dat satelitilor da-ti frecventa cea mai mica si stanga dreapta din reglaj pana gasiti cea mai buna pozitie (personal Hotbird 13"E am gasit 91 SNR si 90 AGC si 0 BNR cu Lock si Sync bifate) mergeti pe search pozitionati pe satelitul in cauza si da-ti sa caute programele.
Numai ceva de genul acesta am reusit sa gasesc programe pe diversi sateliti (depinde acum si de semnalul din zona in care locuiti).
Imi cer scuze ca poate nu am postat unde trebuie, dar m-am lovit personal de aceasta mare problema cu primele setari ale Optiboxului legate de cautarile satelitiilor, cand de fapt pt. aceasta problema trebuia setata montura si nu sateliti (tot personal in lista satelitilor am pus in ordinea in care le-am ordonat la - Motor Setup - si le-am salvat), bafta incepatorilor.
-
Re: Primele setari la dreambox
Confirm si eu ce a scris mario08. Initial setam valoarea 1 la lnb asa cum spunea spaniolul dar antena nu se misca. Si am observat ca se misca doar pe satelitii unde lasasem valoarea implicita zero. Apoi singurele modificari au fost sa bifez "Use go to XX function" ....sa introduc valorile ptr coordonate si sa aleg "many sateliites via DISEqC Rotor". Eventual am sters satelitii extremi care nu ma interesau. Asa nu mai stai sa cauti si sa salvezi pozitia ptr fiecare satelit dorit. Este de preferat ca aceste operatiuni sa fie facute cu cablul de la lnb scos, atlfel montura o ia razna spre extreme (nu stiu daca est sau vest). Momentan am trecut optiboxul pe multifeed urmand ca in viitor sa cumpar un lnb dublu ptr hh si sa o reglez deoarece s-a miscat un pic spre vest in urma viscolului de la inceputul anului.
Am cumparat un satfinder dar ma tem ca nu imi va fi de folos ptr ca ala face zgomot oricum.