vreau un ajutor, rog sa ma iertati daca sa postat undeva
sunt curios daca merge dreamul in share pe stick de la cosmote si care sunt configurarile si ce mai am nevoie router pe usb dreambox etc
multumesc
Dislikes: 0
vreau un ajutor, rog sa ma iertati daca sa postat undeva
sunt curios daca merge dreamul in share pe stick de la cosmote si care sunt configurarile si ce mai am nevoie router pe usb dreambox etc
multumesc
din cate stiu toti providerii de internet mobil din romania ai porturile blocate, verifica asta .
daca intradevar sant blocate poti fi doar client in sharing,
intradevar o sa ai nevoie de un router daca vrei sa faci o treaba, care sa fie compatibil cu sticu , nu e indicat sa bagi netu direct in dreambox
prima data vreifica porturile daca se pot deskide (nu cred) , dupa aia mai vedem.
salut! eu am pe vodafone si mbox..merge bine porturile nu sant blocate, trebuie sa cumperi cu 3 euro lunar un ip real..
e ok si fara porturi sa fie doar client pentru ca e vb de un vecin care ar folosi doar la sfarsit de saptamana boxul si as putea sa-i dau de la mine o linie pentru 2zile pe sapt cat e acasa
inca o intrebare cred ca de 2 ani deloc nu mai folosesc ss2 si o tin degeaba in pc vreau sa o mut in calc din birou, e posibil sa dau o linie din boxul meu pentru aceasta unde pot citi ceva despre cum se procedeaza
[/COLOR]aaaa nuuu
treaba e in felul urmator
vecinul meu este vinerea si sambata acasa in rest e la timisoara si s-ar uita la sky it, are net la stik si de aia am intrebat cum merge treaba pe stick , sa se poata uita de la mine.
iar problema urmatoare e a mea personala cu biroul care e la 25m si are cablu de retea din casa si ma gandeam daca tot rugineste la mine un ss2 de vreo 10 ani sa o pun in birou daca este posibil sa vina o linie din dream pentru aceasta daca nu nu e nimic oricum prea mult nu va fi exploatata
Salut, eu il am pe asta si merge destul de bine! Singura chestie care ma deranjeaza la el sunt ledurile albastre de la wan si 3g, mult prea puternice, noaptea am o luminatie in casa...![]()
Triax TDA110, LNB Inverto black ultra 0,2dB, H-H Optibox DM 3800S, NEO-095 & Conrad rotor, Octagon SF8008, 90E-30W!
Eu folosesc pentru clicknet mobile de la romtelefon un router : edimax 6200n 3g, cumparat de pe net(magazinele online) , am mai vazut un tp-link intr-un hyper la cca 180 ron care oferea suport 3 g/cdma .
Romtelecom ofera direct ip-ul routabil( ceea ce vodafone si orange nu fac decat cu costuri suplimentare), deci pot fi lejer si client si server .
Nu stiu care este situatia la cosmote , insa poti suna la ei sa afli precis .
edit: pentru a ma debarasa de cabluri utilizez un adaptor wi-fi (tp-link tl wn7200nd ) pentru receiver .
Last edited by R3al.dx; 19-03-11 at 20:46.
am sunat la cosmote sa intreb
au zis ca nu stiu despre ce vorbesc si ca nu poate sa dea informatii despre ce router se poate folosii pentru a fi compatibil cu sticku lor
eu am ramas gura'casca
cred ca sunt mai in ceata decat la inceput deja nu mai pricep nimic
daca are careva chef sa ma ajute un pic prin recapitulare
problema 1 dreambox la mine si 1optibox la 70-90m distanta de mine la 1vecin
trebuie sa primeasca share din localul meu
el are 2stickuri de cosmote daca avea net prin cablu era demult uitata problema dar nu e din pacate
sa zicem 3 variante
1 varianta router pentru stick si cablu retea din router in optibox dar inca nu am gasit router asa ca cade varianta deocamdata momentan cauta us astfel de router in toata oradea dar inca nu a gasit
2 varianta ar fi cablu de retea dar parca nu vreau asta inestetic pe strada poate nici nu merge la dist asta plus probabil multi curiosi
3 varianta si aici rog sa ma dezghetati
pun stickul in laptopul lui dau sharing la net prin placa lan a laptopului normal trebuie sa iasa net dar totusi nu vede optiboxul imi da la acesta network is not ok
Last edited by octavi; 19-03-11 at 20:58.
Este simplu !
Indiferent ce internet foloseste poate fi client !
Trebuie doar sa cumpere un router : face o comanda pe internet
http://www.shopmania.ro/magazin~onli...p-6559482.html
Evident, sunt si alte modele care suporta 3g , doar trebuie sa cauti .
Cred ca este mai comod sa foloseasca un router, poate laptopul il utilizeaza si in alta locatie .
Succes !
Sa incercam sa recapitulam. Ca nu prea se intelege care e situatia
2 box
2 stick cosmote
nu exista alt net
Eu zic asa:
daca nu gasesti ruter care sa stie sa lucreze cu stickul trebuie sa-l bagi in pc tau si prin placa ta de retea sa te conectezi la dreamul server.
Pe pc-ul server sa faci un cont no-ip si sa iti forwardezi un port catre dream (asta pe windows nu-mi dau seama cum se face)
Iar dincolo la client la fel, fara sa forwardezi portul si fara cont dns ca e doar client
Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru
da sunt 2 box unde 1dream cu care eu as fi server la mine nu este problema este net rtc si merge in sharing pentru ca il folosesc
si al doilea este un optibox in vecini care are net pe stick el este suficient daca merge doar ca client
Cea mai buna solutie:
Vecinul sa-si cumpere un cablu de retea si sa-l conectezi in routerul tau si mai contribuie si el la net-ul de la rtc, si asa se elimina tot felul de routere compatibile cu stick-uri...incompatibile (dupa reactia celor de la relatii clienti !!!)
Merita sa investiti in echipamente sau intr-un cablu ? Analizeaza situatia si doar dupa aceea sa te hotaresti.
Bafta la teste !![]()
da cred ca cel mai usor ar fi cu cablu dar am retineri fata de distanta asa sigur merge ca am incercat dar boxurile erau ambele la mine
ceea ce ma enerveaza este ca am incercat varianta stick -pc net sharuit prin placa catre box si nu am reusit sa vad boxul si sa-l scot pe net
Cu cablu FTP merge pina la 140m intre ruterul tau si vecin, in cel mai rau caz mai pui un switch la el daca optiboxu are placa de retea proasta si merge. Am conexiuni intre 2 SW si de 160m pe ftp si nu e nicio problema. Deci cablu FTP nu UTP. Eu am inteles ca nu vrei pe fir....
Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru