Folosesc de vreo 2 ani un tablet PC de la HP, si pot zice ca-s multumit de el. Are numai digitizer activ, nu si touchscreen, dar si asa, cu pen-ul, e mult mai usor de folosit ca un laptop "normal".

Cat despre internetul 3g: aveam pana anul trecut internet de la Orange, cu modem Huawei e160. De la inceput, nu am folosit modemul, ci modemul incorporat in PDA-ul cu WM 6.1 pe care il aveam deja. semnal bun, conectare instanta... totul chiar ok. Mai nou, folosesc o cartela de voce+internet 3g in acelasi telefon. Nu fac download masiv, deci nu pot sa-ti zic chiar cu cat merge dwd sustinut, stiu ca mergea intr-un timp cu vreo 300 kilo/s. Conexiunea telefon-PC: cablu usb.

Nu am inteles din post-ul tau daca vrei tablet PC sau UMPC. sunt diferite, la fel si scopul pentru care au fost create.

De asemenea, recomand Windoes 7 Ultimate pentru tabletPC. Il am instalat de cand am luat tablet-ul, si nu are nicio "buba" pana acum.

Inca ceva: daca iti iei tablet, NU iti lua pe platforma AMD. Amd-urile se incing mai mult (consuma energie mai multa in functionare) -> cooler care "merge" tot timpul -> caldura, bateria tine putin.