Results 1 to 15 of 24

Thread: Multifeed pe antena digi 13e-9e-7e-1w

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default experimente

Salutari, chiar nu am mai avut acces la net, dar oricum d'abia azi m-am apucat. Am luat suport 1w-13e (cel de la tehnB) un lnb multiconect Inverto + un comutator Diseq si mufe F cu garnitura (nu stiu daca sunt mai bune)
    Ce am facut inainte de a cumpara tot ce aveam nevoie.
    M-am jucat cu lnb-ul avut la dispozitie confectionand un suport dintr-un cablu fexibil si destul de rigid sa tina lnb-ul 2. Am reusit sa prind 9e, apoi am dat mai in dreapta pac si 13e...destul de satisfacator si customizabil dar nesanatos si doar pentru satisfactia incepatorului.
    Ce am mai observat: dupa 30 de minute intra automat frecventele satelitilor, nefiind nevoie sa ii introduc manual. In schimb conserva digi isi cam da duhul cand e suprasolicitata, mi-a dat Tp-urile peste cap de pe Intelsat, au aparut tot felul de canale necunoscute in lista, blocari, freeze blank. e nevoie de rabdare

Azi: Ce am constatat: am pozitionat suportul pentru hotbird care a culisat pana la capatul sinei. Din pacate rezultatul e foarte slab ca semnal pe tp 11766 v - RAI - slab 45%maxim si erau si tp care nu intrau, sincer cu sarma am prins si mai mult semnal..
    Am mai culisat spre stanga in cautarea 9 si 7 est. gasit 9 - semnal ok, trec mai departe gasit si 7. In timp ce treceam de la 9 la 7 am testat si am observat ca solutia de compromis 8 est scade din semnal in ambele parti.
    Observ ca pe 7 est chiar si 8 est incapea inca un suport din acela de plastic care culiseaza pe sina suportului, si deci automat nu era nevoie neaparat de multiconect.

Azstalos spuneai la un moment dat ca va trebui sa improvizez deoarece 13 est pe acest suport va fi mai jos; fara nicio indoiala asa e, dar intrebarea mea e: 7 est si 9 est trebuie sa fie mai sus decat 13 in plan vertical? pentru ca am testat pe 7 si 9 pe acelasi plan vertical cu 13 si nu au fost probleme. Am incercat in schimb sa pun lnb-ul multiconect peste sina, nu sub sina si nu am avut semnal, deci e undeva mai jos decat nivelul lnb-ului principal de la 1w si poate o idee mai sus decat nivelul vertical al 13 est
    Am incercat si am reusit sa fabric un suport de plastic suplimentar pentru al 3-lea lnb, avand la dispozitie suportul de plastic inferior al lnb care se prinde pe bratul antenei.
    Am reusit apoi mi-am dat seama ca mai am nevoie de suruburi piulite etc... nu am gasit din pacate... dar nu cred ca imi va fi de folos..
    e greu sa va explic fara poze, in esenta problema e pozitionarea lnb-ului pentru 7 est (m-am hotarat sa nu mai pun pe 8) in plan vertical. Cand am incercat cu suportul de plastic(din kitul suportului de la tehnB) si lnb-ul de 40mm am prins destul de ok semnalul, dar cand am pus lnb-ul subtire+plasticul acela adaptor rotund ca sa fie de 40mm+suportul de plastic pe sina (asadar la acelasi nivel ca 13 est - rezultatul nu a mai fost acelasi, posibil sa aibe lnb-ul gros un castig mai mare.

In fine, pe seara am realizat ca mai bine pun lnb-ul multiconect sub sina, fara suportul acela de plastic astfel incat sa fie mai sus decat 13 est si aproape la acelasi nivel cu cel de pe 1w. Numai ca nu stiam cu ce, momentan e agatat cu banda adeziva. Am o idee da nu am suruburi ) comic sau nu... mai am la dispozitie un plastic din acela semicerc care prinde lnb-ul pe bratul antenei in partea superioara, pe acela as vrea sa il folosesc invers, in partea inferioara sa sustin lnb-ul multiconect sub sina (fara adaptorul de plastic ptr 40mm) dar am nevoie de niste suruburi mai lungi.

Momentan am pozitionat 1w-7e-13e, si conectat prin diseq doar 1w si 7est.
    Maine o sa conectez si 13 est, dar sunt foarte dezamagit de nivelul semnalului...in ambele cazuri. M-am cam hazardat ca nu o sa incapa, dar e loc de 2 de 40 mm lejer acolo, si chiar sunt cam incomode aceste multiconect, mie asa mi se pare...

Cam atat din coltul pufanului. mentionez ca pe hotbird am facut cam toate reglajele posibile din suport...degeaba...semnal slab...si cred ca si lnb-ul meu e cam defect...cand ploua, si se pune apa pe el (pe focar) scade semnalul, daca il sterg de stropi isi revine, deci e de vreme buna batranelul, nu-i bai, cumparam altul.

---------- Post added at 23:56 ---------- Previous post was at 23:50 ----------

Quote Originally Posted by asztalos View Post
    @ Ashan: nu ai mai revenit cu rezultate ! Cum merge improvizatia ta?

BTW: intre timp am mai facut o mica schimbare in improvizatia mea cu 3 lnb-uri (28E - 31.5E - 39E), tinand cont de faptul ca am constat ca lnb-urile multiconnect aduc castig mai bun decat celelalte (palit 0.2), si dupa modelul de la antena cu 5 lnb-uri multiconnect (la care am adaugat un al sase-lea catre AMOS, deci acum merge 5w-19E), am confectionat un suport multiconect si am montat alte 6 lnb-uri multi, de data asta acoperind 19E (dublura) - 23E - 28E - 31.5E - 39E - 42E.
    uau, super tare, Asa o sa fac si eu cand o sa pun antena pentru 42e ,sa pui si poze. cum adica ai confectionat suportul pentru multiconect?

---------- Post added 04-03-11 at 00:27 ---------- Previous post was 03-03-11 at 23:56 ----------

cat de tare, am prins un feed pe 7 est pe frecv 11283 V - 27500 imi scrie OCCA_1w_3. Cam adormitor la ora asta, e un mosneag care asteapta sa intre in emisie, si asteapta nu gluma ) vorbeste in franceza acum...probabil e de la m6
    Last edited by Ashan; 04-03-11 at 00:59.