Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24

Thread: Multifeed pe antena digi 13e-9e-7e-1w

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default experimente

Salutari, chiar nu am mai avut acces la net, dar oricum d'abia azi m-am apucat. Am luat suport 1w-13e (cel de la tehnB) un lnb multiconect Inverto + un comutator Diseq si mufe F cu garnitura (nu stiu daca sunt mai bune)
    Ce am facut inainte de a cumpara tot ce aveam nevoie.
    M-am jucat cu lnb-ul avut la dispozitie confectionand un suport dintr-un cablu fexibil si destul de rigid sa tina lnb-ul 2. Am reusit sa prind 9e, apoi am dat mai in dreapta pac si 13e...destul de satisfacator si customizabil dar nesanatos si doar pentru satisfactia incepatorului.
    Ce am mai observat: dupa 30 de minute intra automat frecventele satelitilor, nefiind nevoie sa ii introduc manual. In schimb conserva digi isi cam da duhul cand e suprasolicitata, mi-a dat Tp-urile peste cap de pe Intelsat, au aparut tot felul de canale necunoscute in lista, blocari, freeze blank. e nevoie de rabdare

Azi: Ce am constatat: am pozitionat suportul pentru hotbird care a culisat pana la capatul sinei. Din pacate rezultatul e foarte slab ca semnal pe tp 11766 v - RAI - slab 45%maxim si erau si tp care nu intrau, sincer cu sarma am prins si mai mult semnal..
    Am mai culisat spre stanga in cautarea 9 si 7 est. gasit 9 - semnal ok, trec mai departe gasit si 7. In timp ce treceam de la 9 la 7 am testat si am observat ca solutia de compromis 8 est scade din semnal in ambele parti.
    Observ ca pe 7 est chiar si 8 est incapea inca un suport din acela de plastic care culiseaza pe sina suportului, si deci automat nu era nevoie neaparat de multiconect.

Azstalos spuneai la un moment dat ca va trebui sa improvizez deoarece 13 est pe acest suport va fi mai jos; fara nicio indoiala asa e, dar intrebarea mea e: 7 est si 9 est trebuie sa fie mai sus decat 13 in plan vertical? pentru ca am testat pe 7 si 9 pe acelasi plan vertical cu 13 si nu au fost probleme. Am incercat in schimb sa pun lnb-ul multiconect peste sina, nu sub sina si nu am avut semnal, deci e undeva mai jos decat nivelul lnb-ului principal de la 1w si poate o idee mai sus decat nivelul vertical al 13 est
    Am incercat si am reusit sa fabric un suport de plastic suplimentar pentru al 3-lea lnb, avand la dispozitie suportul de plastic inferior al lnb care se prinde pe bratul antenei.
    Am reusit apoi mi-am dat seama ca mai am nevoie de suruburi piulite etc... nu am gasit din pacate... dar nu cred ca imi va fi de folos..
    e greu sa va explic fara poze, in esenta problema e pozitionarea lnb-ului pentru 7 est (m-am hotarat sa nu mai pun pe 8) in plan vertical. Cand am incercat cu suportul de plastic(din kitul suportului de la tehnB) si lnb-ul de 40mm am prins destul de ok semnalul, dar cand am pus lnb-ul subtire+plasticul acela adaptor rotund ca sa fie de 40mm+suportul de plastic pe sina (asadar la acelasi nivel ca 13 est - rezultatul nu a mai fost acelasi, posibil sa aibe lnb-ul gros un castig mai mare.

In fine, pe seara am realizat ca mai bine pun lnb-ul multiconect sub sina, fara suportul acela de plastic astfel incat sa fie mai sus decat 13 est si aproape la acelasi nivel cu cel de pe 1w. Numai ca nu stiam cu ce, momentan e agatat cu banda adeziva. Am o idee da nu am suruburi ) comic sau nu... mai am la dispozitie un plastic din acela semicerc care prinde lnb-ul pe bratul antenei in partea superioara, pe acela as vrea sa il folosesc invers, in partea inferioara sa sustin lnb-ul multiconect sub sina (fara adaptorul de plastic ptr 40mm) dar am nevoie de niste suruburi mai lungi.

Momentan am pozitionat 1w-7e-13e, si conectat prin diseq doar 1w si 7est.
    Maine o sa conectez si 13 est, dar sunt foarte dezamagit de nivelul semnalului...in ambele cazuri. M-am cam hazardat ca nu o sa incapa, dar e loc de 2 de 40 mm lejer acolo, si chiar sunt cam incomode aceste multiconect, mie asa mi se pare...

Cam atat din coltul pufanului. mentionez ca pe hotbird am facut cam toate reglajele posibile din suport...degeaba...semnal slab...si cred ca si lnb-ul meu e cam defect...cand ploua, si se pune apa pe el (pe focar) scade semnalul, daca il sterg de stropi isi revine, deci e de vreme buna batranelul, nu-i bai, cumparam altul.

---------- Post added at 23:56 ---------- Previous post was at 23:50 ----------

Quote Originally Posted by asztalos View Post
    @ Ashan: nu ai mai revenit cu rezultate ! Cum merge improvizatia ta?

BTW: intre timp am mai facut o mica schimbare in improvizatia mea cu 3 lnb-uri (28E - 31.5E - 39E), tinand cont de faptul ca am constat ca lnb-urile multiconnect aduc castig mai bun decat celelalte (palit 0.2), si dupa modelul de la antena cu 5 lnb-uri multiconnect (la care am adaugat un al sase-lea catre AMOS, deci acum merge 5w-19E), am confectionat un suport multiconect si am montat alte 6 lnb-uri multi, de data asta acoperind 19E (dublura) - 23E - 28E - 31.5E - 39E - 42E.
    uau, super tare, Asa o sa fac si eu cand o sa pun antena pentru 42e ,sa pui si poze. cum adica ai confectionat suportul pentru multiconect?

---------- Post added 04-03-11 at 00:27 ---------- Previous post was 03-03-11 at 23:56 ----------

cat de tare, am prins un feed pe 7 est pe frecv 11283 V - 27500 imi scrie OCCA_1w_3. Cam adormitor la ora asta, e un mosneag care asteapta sa intre in emisie, si asteapta nu gluma ) vorbeste in franceza acum...probabil e de la m6
    Last edited by Ashan; 04-03-11 at 00:59.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

sunt foarte dezamagit...ce fel de sat e hotbird sau ce naiba se intampla nu inteleg. reusisem in ghilimele sa am semnal doar pe 2 frecvente....11766 v cu rai1 etc si 12654 H cu posturi arabesti. orice am facut nu am reusit mai mult...am introdus manual 52 de tp si din aia doar 3 poate i.am prins. am reusit apoi sa mai prind douja trei frecv pri ntre care si 11919 v cu pachetul mediaset italiene si alte cateva frecvente. dar cum? coborand suportul si mai jos in plan vertical... nu inteleg nimic..daca am pe 3 frecvente, nu bar trebui sa am peste tot? adica e doar un satelit..nu sunt 3 la diferente de 1 grad...frusftrarea este maxima, din 9 frecvente presetate in conserva nu merg decat 3...lnb l.am rasucit putin spre dreapta, nu mult, altceva ce ar putea fi..chiar nu stiu.in manual se zice ca ar trebui sa priveasca spre centru unde priveste si lnb principal dar daca il mis putin pe sina indreptandu-l spre centru pierd semn al... a reusit cineva sa prinda satelitul hb pe antena digi cu acest suport? si ma ref la tot satelitul, nu numai 2-3 frecv.... pe 7 est nuau fost prbleme, am prins toti transponderii. dar hb ma streseaza maxim.scuzwe ptr greseli, scriu de pe telefon. cand incercasem cu sarma reusisem mmai bine decat cu suportul asta... nu stiu..antena mea a fost rereglata acum o luna cand din cauza ghetii din brat s.a dereglat, a venit inst si a reglat-o tragand de ea in jos, cred ca elevatie ii zice. si am semnal pe intelsat 80 si calitate slaba...55-65 si 99 pe gsp, dar nu cred sa aibe asta relevanta. ce sfat imi dati?

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Daca depinzi inca de instalator mai complicat cu sfaturile. Pe o antena offset de 0.9 m stiu ca receptia HB 13 E este satisfacatoare cu respectivul suport; cu o antena de la digi am rezerve.
    Parere personala: mai ia-ti o antena offset de 0,8 -0.9 m, comutator diseqC 4x1, inca un suport si un LNB si incearca varianta cu o antena avand in focar 1W si in secundar 5 E (Sirius) iar cu cealalta avand in focar 19 E (Astra) si in secundar 13 E.

PS: empiric, se recomanda pentru antenele no-name relativ mici cu suport dual feed o diferenta intre cei doi sateliti de maxim 6 grade. Diferenta nu este batuta in cuie, depinde de performantele antenei.
    Last edited by val; 05-03-11 at 17:57.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Antena este dereglata, pai tu ai 55-60%, pai trebuia sa ai minim peste 80%...Eu am receptionat pe antena de Digi cu suportul de la Digi, Hotbird in ceea ce priveste ca ai prins doar 3 transpondere pentru ca acelea trei au putere mai mare de emisie, nu toate transpondere au aceiasi putere si calitate pe un satelit, depind de mai multi factori! Daca te descurci mai greu cu receptia te sfatuiesc asa, ia o antena micuta de 60, 65 si fixeaza pe Hotbird, eu am prins si Astra 19 est cu ea in multifeed Astra -Hotbird! Bafta!

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

mmultumesc pentru raspuns si sfat. adevarul e ca e o distanta mare de 14 grade, dar cumm nimeni nu a raportat rezultatele obtinute pe net nu aveam de unde sa stiu..
    inca ceva: canalele criptate nu pot fi viualizate? sau trebuie un card special, de exemplu cryptoworks din pachetul digiturk 7E..
    mai mult de atat nu cred ca voi reusi cu acest hotbird. referitor la antene, diferenta e mare intre 90 cm si 120 sau 110? pentru ca cea de 120 e deja mare si trebuie instalata pe un stalp, dar merita alegerea uneia de 120 fata de cea de 90? am vazut ca cei de la akta au de 90 si as putea lua de aici...
    au intrat 25 de frecveente automat pe hb conserva astfa e nebuna..sau buna )nu face asa mereu

---------- Post added at 17:35 ---------- Previous post was at 17:25 ----------

Quote Originally Posted by dic_star79 View Post
    Antena este dereglata, pai tu ai 55-60%, pai trebuia sa ai minim peste 80%...Eu am receptionat pe antena de Digi cu suportul de la Digi, Hotbird in ceea ce priveste ca ai prins doar 3 transpondere pentru ca acelea trei au putere mai mare de emisie, nu toate transpondere au aceiasi putere si calitate pe un satelit, depind de mai multi factori! Daca te descurci mai greu cu receptia te sfatuiesc asa, ia o antena micuta de 60, 65 si fixeaza pe Hotbird, eu am prins si Astra 19 est cu ea in multifeed Astra -Hotbird! Bafta!
    cum adica dereglata?? nivelul semnalului e 80 calitatea e slaba pe tp intelsat, binenteles instalatorul mi.a scos ochii cu gsp aratandu.mi ca re 99 la suta calitate. nu stiu de ce depinde calitatea, dar rotirea fina alnb.ului nu mi.a adus ,mare branza...si sunt constient ca la prima ploaie o sa imi pice cam tot. am mai ciitit si eu cum altii aveau calitate 80 - 90 dar nu imi vine sa cred. dau vina pe tp si antena si gata.

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Quote Originally Posted by Ashan View Post
    canalele criptate nu pot fi viualizate? sau trebuie un card special, de exemplu cryptoworks din pachetul digiturk 7E
    Ai nevoie de un card oficial cu subscriptia platita la zi catre DTH Digiturk.

Ultima mea recomandare: lasa antena de la digi pe 1 W. Separat mai ia-ti inca o antena + LNB + Receptor (nou sau SH; preturile sunt mai mult decat acceptabile). Pe aceasta antena poti sa-ti faci "pioneratul" in reglarea antenelor, ulterior poti trece la un sistem multifeed sau motorizat; sfaturi gasesti in tutorialele deja existentente pe forum sau postand in topicurile deja existente (inclusiv cel deschis de tine).
    Fara sa mi-o iei in nume de rau, esti "genul preferat" de o parte instalatorilor: te iei cu ei in gura la cat te pricepi (...de, ai postat pe forum) si sfarsesti in a-i plati cat iti cere. Pune si citeste cat poti din ce s-a postat pana acum despre reglarea antenelor, aplica in practica cele citite (cat de curand se deschide vremea) si...mai vorbim.
    Succes!
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Multumesc inca o data, nu m-am suparat, dar poate pentru ca nu am inteles ce ai vrut sa zici. nu m-am luat in gura cu instalatorul... si chiar nu emit pretentii de mare invatat, sunt autodidact dar in masura in care imi permit si imi permite si timpul. Chiar pe viitor aveam de gand sa fac asa cum ai spus tu, momentan e ok, am 7est unde intra tot si 13est cu alte cateva canale, e o satisfactie pentru un incepator.

Cardul acela de unde se poate achizitiona?
    Si legat de aparatura, cred ca orice e mai bun decat conserva asta de Hyundai, pacat ca digi nu are un Kaon ca la focus sau amiko ca la akta.

Si totusi nu mi s-a raspuns la intrebare, e normal sa am nivel semnal 80 si calitate 50-60 pe tp 12687H Intelsat? (TvR1) si nu numai...
    De ce depinde calitatea semnalului? daca acordul e ok (nivel semnal 80) inseamna ca antena e reglata. Din cate inteleg o antena mai mare va rezolva problema asta, dar eu nu m-am luat in gura cu instalatorul, el are meseria de a-mi arata mie imagine la tv si gata, nu il intereseaza ca e 40 sau 70 la suta, vorba lui, pe 11900 e 99 la suta.
    Last edited by Ashan; 06-03-11 at 17:29.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default antene fixe

am 2 antene ofset de 80 de la dolce si de la boom , pe ce sateliti ma sfatuiti sa le fixez, dar sa am si calitate superioara , sa pot prinde posturi HD ? de la 39E pana la 30W ..
    pot sa cuplez 2 sateliti cu LNB monobloc pe fiecare dintre ele ? deci sa bifez astfel 4 sateliti ? oricare ar fi ei ?

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Cu cele doua antene poti sa faci un multifeed sa zicem de maxim 8 sateliti insumati pe cele doua antene. Fixezi una cu focar pe 23.5 iar in lateral poti sa vi cu 28.2 si 19.2 , iar pe urmatoarea faci o configuratie cu (7+9) Est in focar se receptioneaza ambii sateliti in conditi bune, iar in lateral vii cu 13est + 5est+1West si asa ai un minim de 8 sateliti ! Pentru canalele HD de pe sateliti mai sus mentionati ai aici lista : http://www.flysat.com/satlist-hd.php

Page 2 of 2 FirstFirst 12