Results 1 to 15 of 65

Thread: intrebare legata de electricitate by Soarece

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member soarece's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Default eee he copilasi mei

acum se vede cine cunoaste si cit cunoaste.... la toti va dau nota 0 zero va mai dau un indiciu cortul in care cintau lautari era prevazut cu 3 becuri de 500 .....2 becuri mergeau unul nu mergea ...o sa va tin in suspans sa vad care are creerul necesar.... deci curentul a fost testat nu cu aparat de masura ...si cu acel creon ....denumire mea.. o surubelnita care avea acel beculet in mom in care puneai degetul in capul surubelnitei se aprindea beculetu.....priza indica faza...faza vam zis e real 100% ....nu am postat la biza.....asa sa vedeti si voi ce inseamna o idee cit de cit.... astept raspunsuri bune sau rele eu nu sint suparacios ca alti
    ... testez numai inteligenta fiecaruia...felul in care a fost dotat ...atentie ..materia
    cenusie . nu mai bagati in seama curentul trifazic nu avem dea-face cu asa ceva.....si atentie statia mergea
    Last edited by soarece; 13-02-11 at 15:45.

Standard RSP member kilowatt's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Inainte de a ne da noua probleme ,spune-ne ce cunostinte ai tu de fizica (electrica ) ca sa nu ne mai strofocam cu problemele tale .Daca asta ti-a aratat lautarul e clar ca n-are rost .Nici macar nu sti sa explici .
    Last edited by stargate; 16-02-11 at 06:34.

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

eu ma abtin ...
    edit: deci nu inteleg de ce te-ar interesat daca sau nu ai doua faze la priza daca zici ca iti merge statia; poate becu era ars
    becurile alea de care vb erau neoane si erau montate cu bobine de inductie
    Last edited by franta; 13-02-11 at 16:21.

Standard RSP member mouse's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Cablurile vechi cu izolatia imbatrinita „scapa” faza pe nul,incalzindu-se usor in prima faza apoi luind foc daca sint lasate sub tensiune suficient timp.
    Baga numai faza pe oricare dintre fire vrei si vei avea faza si pe celelalte fire.Verifica afirmatia mea cu un creion de tensiune.
    Cablul ala are cel putin 30 de ani si este de proasta calitate,vezi sa nu provoci incendii pe acolo @soarece.Boc a scumpit apa si ne mai strici si reputatia.

Mentioned
    0 Post(s)

Ce zici tu ar face scurt-circuit din prima
    Last edited by delta2k2; 13-02-11 at 17:22. Reason: Regula 12 : Quote inutil

Standard RSP member mouse's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Quote Originally Posted by kilowatt View Post
    Ce zici tu ar face scurt-circuit din prima

Hai sa-ti explic cum sta treaba.Eu am avut de-a face cu un asemenea cablu,era MYYM adica pe intelegerea omului obisnuit fara calificare in domeniu cablul era rotund si avea rasucite la interior trei fire,izolate fiecare separat,nul de lucru,nul de protectie si faza.
    La un cablu nou si in buna stare rezistenta izolatiei (adica plasticul din jurul firului s-au conductorului electric)este foarte mare si curentul electric nu poate trece de pe un conductor pe altul.
    La cablurile vechi scade rezistenta plasticului si acesta devine conductor electric,nu are insa o rezistenta electrica asa mica incit sa provoace scurt circuit,iar siguranta sa se arda.
    Cablul devine practic pe intelesul tuturor din transportator de curent electric un consumator.
    Chiar izolatia dintre faza si nul este consumatorul in acest caz.Consumul de curent electric genereaza caldura,care la rindul ei duce in final la carbonizarea (inegrirea)izolatiei si izbucnirea incendiului de natura electrica.

Apropo,care credeti ca este punctul de plecare al atitor incendii la locuinte si firme ?
    Cedarea izolatiei electice !

Si sa mai stiti ceva,jarul conduce curentul electric la fel ca un conductor de cupru,si mai mult,sub influenta curentului electric jarul se extinde chiar daca lemnul este ud !.

Nu trebuie sa ma credeti pe cuvint,incercati un experiment simplu,dar aveti grija,curentul electric nu iarta pe nimeni,aveti grija sa nu va electrocutati.
    Inlocuiti la o veioza intrerupatorul cu o bucata de jar,veti vedea ca jarul imediat se „activeaza”daca pot spune asa si veioza se aprinde.Folositi un bec cu filament,nu cu montaj electronic.Cu cit consumul este mai mare cu atit jarul va fi mai „furios”.

Si nu uitati,aveti grija sa nu va electrocutati,nu vreau sa va am pe constinta,dar facind experimentul veti intelege de ce au loc atitea incendiii aparute din „senin” fara nici o explicatie si avertizare prealabila.

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

mai esti tare, ce descrii tu e fenomenu de strapungere a izolatie , un fenomen care se intampla la supratensiuni, sau la foarte inalta tensiune cand spatiul izolant (aerul ) se strapunge si devin conductor datorita ionizarilor ce au loc ,
    cauza principala a incendiilor este proasta legatura intre 2 conductoare , sau contactu imperfect in prize care prin efectul termic al curentului electric provoaca topirea izolatiei, care este o urmare a incalzirii conductorului.
    datorita invechirii izolatiei acesta poate in cel mai rau caz fisurataaltfel spus crapa , dar nici atunci daca tu ai doua conductoare de cupru intregi la 220 de volti nu vei avea ''scapari'' pt simplu fapt ca , curentu cirrcula pe unde e rezistenta elactrica cea mai mica,
    deci nu mai da tu asemenea perle ca poate se gaseste cineva sa te creada.
    Ai azit vreodata de legea lui ohm si calculul puterrii electrice

dupa logica gandirii tale as spune ca mouse si soarece sant aceiasi persoana

uite aici ceva fain:http://www.youtube.com/watch?v=t0KHlO-lWfU&NR=1 un arc elctric , la eth in iasi era o instalatie asemanatoare

si aici: http://www.youtube.com/watch?v=SlNGK...eature=related
    Last edited by franta; 13-02-11 at 18:05.

Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by franta View Post
    mai esti tare, ce descrii tu e fenomenu de strapungere a izolatie , un fenomen care se intampla la supratensiuni, sau la foarte inalta tensiune cand spatiul izolant (aerul ) se strapunge si devin conductor datorita ionizarilor ce au loc ,
    cauza principala a incendiilor este proasta legatura intre 2 conductoare , sau contactu imperfect in prize care prin efectul termic al curentului electric provoaca topirea izolatiei, care este o urmare a incalzirii conductorului.
    datorita invechirii izolatiei acesta poate in cel mai rau caz fisurataaltfel spus crapa , dar nici atunci daca tu ai doua conductoare de cupru intregi la 220 de volti nu vei avea ''scapari'' pt simplu fapt ca , curentu cirrcula pe unde e rezistenta elactrica cea mai mica,
    deci nu mai da tu asemenea perle ca poate se gaseste cineva sa te creada.
    Ai azit vreodata de legea lui ohm si calculul puterrii electrice

dupa logica gandirii tale as spune ca mouse si soarece sant aceiasi persoana

uite aici ceva fain:http://www.youtube.com/watch?v=t0KHlO-lWfU&NR=1 un arc elctric , la eth in iasi era o instalatie asemanatoare

si aici: http://www.youtube.com/watch?v=SlNGK...eature=related
    Franta ai nota 10 de la mine

---------- Post added at 17:37 ---------- Previous post was at 17:27 ----------

Quote Originally Posted by soarece View Post
    ltine minte sint 3 becuri bune in cort ....dintre care 2 merg si cel de-al 3-lea bec nu merge si nu e ars
    N-am auzit de becuri care merg ,ce au picioare ? Al 3-lea de ce nu merge a obosit ?Lasand gluma al 3-lea poate nu e aprins din intrerupator

Standard RSP member soarece's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Default mause te apropii ...

si adi sony vad ca are ceva creer dar nu e solutia asta ...testul a fost facut cu creonultine minte sint 3 becuri bune in cort ....dintre care 2 merg si cel de-al 3-lea bec nu merge si nu e ars nu vream sa va pun pe tava totul dea gata dar sa vad explicatia

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

Acuma, nu stiu cum sa zic, da asta e deja o ghicitoare populara.
    In momentul in care ai folosit termeni de + si - pentru faza si nul, ai cam terminat cu ingineria.
    Sper sa ne "luminezi" curand.
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

RSP Enigma Team & GM michael86's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

@soarecule pune mana si inlocuie becu al 3-lea ca te ia flama ?!?
    ps. o sa-ti faci si mai multi dusmani" .

Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by mouse View Post
    Cablurile vechi cu izolatia imbatrinita „scapa” faza pe nul,incalzindu-se usor in prima faza apoi luind foc daca sint lasate sub tensiune suficient timp.
    .
    Mause tu aici ai gresit cand te-a criticat franta , .La joasa tensiune nu exista distanta de vecinatate decat la atingere .deci acolo unde izolatia este imbatranita pe cablu nu exista pericol de incazire termica decat de scurt-circuit .Se poate incalzi si cablul daca este subdimensionat ,asta este altceva

---------- Post added at 19:35 ---------- Previous post was at 19:26 ----------

franta si tu gresesti .Cititi aici http://www.circuiteelectrice.ro/cure.../legea-lui-ohm

Clock
    Guest

Gata,ma doare creerul.Toata ziua m-am dat cu capul de pereti si de fraeer ce sunt eu nu m-am gandit ca e apa in intrerupator.Ma da ce prost sunt!
    Asa era plus si pe plus si pe minus,simplu.Clar ca era test de enteligenta.

utilizator de vaza adi sony's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Man ,cu tot respectul ,in primul rand formuleaza bine intrebarea sa poata intelege oricine ,din ce scrii tu aici ,nu prea inteleg unde ai testat cu aparatul de masura si cu creionul de tensiune ,iar la prima intrebare ,din cum ai formulat tu intrebarea ti sa raspuns de catre @lao ,deci atentie la formulare ,la felul cum expui problema.
    P.S
    Astept cu nerabdare raspunsul tau si atunci punand cap la cap toate intrebarile tale sa vedem ce iese .
    Fiecare isi expun parerile in functie de ce au inteles ,intrebari fara anumite indicii ce ti-am enumerat mai sus
    Nu prea am timp de chestii din astea ,dar acum m-ai facut f curios .
    Last edited by adi sony; 13-02-11 at 17:31. Reason: reformulare intrebari sa poata intelege colegul unde bate ideea