-
Aha,dar eu tot zic ca soarecele avea 440.Garantat.
-
@soarece spune tu ce era problema ca asteas supozitii ce spunem noi, dar tu stii cum a stat treaba ia si ne lamureste ca altfel nu vad pt ce ai deskis postum asta.
sa vedem cine a fost mai aproape.
fara misto
-
utilizator de vaza
pai da ,niciodata daca masurati curentul trifazic pe 2 faze nu va avea 380 ,ci mai degraba se apropie de 440 volti , chiar si la prizele noastre nu avem 220 volti ci 235volti ,iar raspunsul corect la intrebarea pusa de soarece este data de @lao ,,Daca sculele nu functionau, ca n-ai precizat, e vorba de retur - nul retezat.,,
Cealalalta propunere a lui ,,cu avansarea,,se va pune in discutie,sau nu ,nu depinde de noi.
-
Iar nu sunteti atenti.La noi pe alternativ s-a trecut la standardul UE si acum ai intre "plus si minus" 230V pe monofazat si 400V trifazat.
Azi am vrut sa masor la trifazat,dar acum stau si ma gandesc ca nu stiu cum.Daca unul e + si celalalt - al treilea ce naiba e?Sa pun *,= sau impartit?Nu gasesc pe aparatul de masura,Soarece scoate-ma din ceata ca ma dor creeri.Omfg.
-
pai tre sa lamurim ca vorbim de masurarea tensiunii si ca nu exista ''curent de 220volti'' , cand vb de tensiune de 380 volti vb de diferenta de potential intre 2 faze
daca nu ma insel un coonsumator trifazic practic e este compus din 3 consumatori monofazici care lucreaza echilibrat ceia cei ofera o putere electrica mai mare.
o cladire care e alimentata trifazic practic are cele 3 faze repartizate intre mai multi consumatori (de exemplu mai multe etaje ) astfel ca ''incarcarea'' sa fie echilibrata.
-
Standard RSP member
-
Standard RSP member
Inainte de a ne da noua probleme ,spune-ne ce cunostinte ai tu de fizica (electrica ) ca sa nu ne mai strofocam cu problemele tale .Daca asta ti-a aratat lautarul e clar ca n-are rost .Nici macar nu sti sa explici .
Last edited by stargate; 16-02-11 at 06:34.
-
eu ma abtin ...
edit: deci nu inteleg de ce te-ar interesat daca sau nu ai doua faze la priza daca zici ca iti merge statia; poate becu era ars 
becurile alea de care vb erau neoane si erau montate cu bobine de inductie
Last edited by franta; 13-02-11 at 16:21.
-
utilizator de vaza
Man ,cu tot respectul ,in primul rand formuleaza bine intrebarea sa poata intelege oricine ,din ce scrii tu aici ,nu prea inteleg unde ai testat cu aparatul de masura si cu creionul de tensiune ,iar la prima intrebare ,din cum ai formulat tu intrebarea ti sa raspuns de catre @lao ,deci atentie la formulare ,la felul cum expui problema.
P.S
Astept cu nerabdare raspunsul tau si atunci punand cap la cap toate intrebarile tale sa vedem ce iese .
Fiecare isi expun parerile in functie de ce au inteles ,intrebari fara anumite indicii ce ti-am enumerat mai sus
Nu prea am timp de chestii din astea ,dar acum m-ai facut f curios .
Last edited by adi sony; 13-02-11 at 17:31.
Reason: reformulare intrebari sa poata intelege colegul unde bate ideea