Results 1 to 15 of 65

Thread: intrebare legata de electricitate by Soarece

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member soarece's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Default intrebare legata de electricitate by Soarece

la o nunta la tara..... lautari care cintau in cort. s-au alimentat prin cablu la o priza de la un cetatean ..curentul atentie nu era trifazic ..220 v deci faza si nul.. sau in termeni mei + si -.......intrebarea este deci la priza de unde au luat curent aveau... faza si nul .......iar in cort unde aveau legate statia si boxele etc la priza respectiva era ..faza -faza ..atentie nu e un truc si nici biza chestia asta am vazuto cu ochi mei ....datimi si mie raspuns de unde faza si faza

raspunsul il stiu dar vreau sa testez capacitatile intelectuale ale altora
    Last edited by soarece; 12-02-11 at 21:51.

Clock
    Guest

Omfg,omfg.
    Eu nu ma bag ca ma corentez de imi zboara creerii.Mai ales daca pun mana pe + la curent alternativ,ca pe - nu-i problema.Daca ai doua + atunci sigur trebuie resetat cu ciocanelul.

灌水 expression's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Cu ce s-a constatat ca era Faza-Faza ? Cu creionul de tensiune ?
    Dupa parerea ta care e tensiunea intre 2 faze, daca intre faza si nul sunt 220V ?

RSP - Team dan2000's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

soarece...plus si minus ai doar la tensiune continua...in alternativ se inverseaza cam de 50 de ori pe secunda, in alternativ faza e e faza iar nulul 0v cu pamantul. in romania ca sa ai 2 faze pe priza inseamna ca ai si efecte viziuale/sonore.... deci 380! mai e si varianta ca toti ati fost in faza-2a si normal vedeati lucruri!

Standard RSP member kilowatt's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Daca s-a verificat tensiunea cu indicatorul de tensiune e posibil sa se fi aprins indicatorul si la borna de nul a prizei ,dar cu o intesitate mai mica ( indicatorul se aprinde si la 30v ). asta deoarece cablul a fost prea lung sau daca acea casa erea la cap de linie, tensiunea este deobicei mai slaba .Asa ca nu este de mirare. Soarece +si - ai la masina.
    Daca ai fost si tu la acea nunta cum ti s-a parut muzica ?

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

mai cintau lautarii, presupunind ca au alimentat la 220 radical din 3?
    mai soarece...nu ne mai testa tu noua inteligenta...suntem hirjiiti la greu de Notzinger si Hantila...

PS(totusi) : nu e posibil ce zici tu, decit daca in cort "au tras" curent de la doua imobile (locatii) diferite , acestea fiind alimentate cu electicitate din faze diferite (greu de presupus asa ceva) iar aia au alimentat cu doua sirme, din cele doua faze. trebuie sa fii aiurea sa faci asa ceva!
    There are only 10 types of people in the world: those who understand binary and those who don't.

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

@soarece: poate avea sens cea ce spui tu daca alimentarea consumatorilor ar fi facuta in serie, atunci lampa de tensiune se va aprinde si la intrare si la esirea consumatorului.

o a doua variata ca la priza sa ai ''doua faze '' este ca din greseala in loc de nul sai legata impamantare , cateodata daca pui creionu de tensiune pe impamantare iti va semnaliza , dar aca bagi ceva in priza nu va functiona.

pt informare diferenta de tensiune intre 2 faze este de 380 volti , deci daca aveai 2 faze sigur nu mai canta muzica
    Last edited by franta; 13-02-11 at 00:24.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

PS(totusi) : nu e posibil ce zici tu, decit daca in cort "au tras" curent de la doua imobile (locatii) diferite , acestea fiind alimentate cu electicitate din faze diferite (greu de presupus asa ceva) iar aia au alimentat cu doua sirme, din cele doua faze. trebuie sa fii aiurea sa faci asa ceva![/QUOTE]

E posibil.Am patit-o eu "faza pe ambele cabluri".Cauza era urmatoarea"nul intrerupt,consumator conectat".Fara consumator aveam faza pe unul din cabluri.
    Trecea faza prin consumator si aparea "faza" pe ambele cabluri.Bineanteles ca nu functiona nimic,in final am tras alt nul,instalatia era in beton si nu era alta solutie :d .
    Respecte

PS Am uitat sa specific,totul a fost verificat cu creion de teniune.
    PPS Tocmai am citit ce a scris "adisony" e cam acelasi lucru "nul retezat".
    Last edited by allexx1968; 13-02-11 at 17:10.

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Hai sa-ti raspund partial... sa nu mai zici ca am ceva cu tine...
    Daca sculele nu functionau, ca n-ai precizat, e vorba de retur - nul retezat. Dar sigur nu asta e raspunsul pe care il astepti.
    Celalalt raspuns o sa-l scriu daca imi pui o pila sa avansez in "functii".
    Sefa mi-a pus in vedere ca fac umbra degeaba pamantului daca nu avansez, asa ca pina in primavara trebuie sa ajung moderator, la vara supermoderator, la toamna admin si de anu nou obligatoriu megaadmin
    Scriu cu albastru deoarece ai subliniat ca asta e un criteriu important pentru avansare....

Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Clock
    Guest

Ce prostii vorbiti.Pai din altenativ poti alimenta si in curent continuu ca e simplu.Iei alea doua fire si si le schimbi intre ele de 50 de ori pe secunda,asa o sa ai plusul la o borna si minusul la cealalta.
    In plus intre doua faze trebuie sa ai 440 de volti,nu?Ca se aduna.Voua de ce va da cu virgula si va iese 380?Eu in loc la soarece v-as da nota 4 la toti.Pana la urma nu stiti nici unul care e faza cu faza.

PS: Omfg,omfg! http://www.youtube.com/watch?v=GuCtR...layer_embedded

RSP - Team dan2000's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

pai nu ...chiar 380 trebuie sa ai intre faze ( 3 faze decalate cu 120 grade. 440 ai in cazul cand ai doar 2 la 180 grade.dar aici nu de asta e vb...pe la nunti se masoara in grame la mie! ) . dar cum in ro totul e posibil raman la parerea mea prizele nu aveau nimic!