in alba intra bine cu antena dinaia de la rusi tip gratar(desi stau la casa inconjurat de blocuri). la mine semnalul e mai puternic pe 47.
in alba intra bine cu antena dinaia de la rusi tip gratar(desi stau la casa inconjurat de blocuri). la mine semnalul e mai puternic pe 47.
IpBox 91HD, Ferguson Ariva 120, freesat, offset Al 0,9m+motor h-h, dvbt2
Am urcat azi pe deal am prins semnal destul de bun CH 47 90% si CH 54 78% deci CH 47 este mai puternic la semnal .Antena am pus pe orizontal.
Dupa un forum maghiar de DX -eri Muxul de pe C47 a fost receptionat ( si se receptioneza frecvent ) la o distanta de peste 300 Km.
Cel care a postat aceasta informatie le a dovedit cu poze pe forumul respectiv.
Eu spre Paltinis am in fata muntele Harghita inalt de 1800 m , dar si asa cu antena indreptata spe paltinis , la o scanare automata pe digital terestru ( samsung LCD32D550 ) pe canalul 47 televizorul se opreste in cautare cca. 30 secunde deci simte ca acolo este ceva , dar din pacate semnalul este prea slab si nu gaseste canalele .
1.40 prim fokus.68 E - 30 W, ss2 + 90 digi + DM500s
Foarte tare dx-ul unguresc pe dvb-tul romanesc!
Eu am Muntii Fagarasului pe directie - nici cu rugaciuni nu merge
Am incercat cu un Televes destul de bun in castig cu tot cu amplificator si degeaba... exact ca asta din imagine arata numai ca e curbat reflectorul
![]()
50€ Wirex (in WXT cu 40 Euro depozit), 25$ CryptoCom (350€ depozit in CRO/6 luni), 25$ Abra (15$ depozit in cripto/30 zile)
50$ Celsius (in BTC cu 400$ depozit/30 zile), 30$ Matrixport (14-27 februarie 2022) https://invitation.codes/@BankingFree
Fara vedere directa nu rezolvati nimic,fata de guzy sunt la 20-30km distanta,dar la peste 1000 altitudine peste el.Imi merge cu antena de jucarie a unui LCD portabil,fara amplificare,la 180km distanta.
Am testat in judetul Mures si merge bine de pe inaltimi cu antena aceluiasi LCD portabil iar in rest din locatii normale dar cu o antena "gratar" cu amplificator,ridicata ca sa aiba vedere catre Paltinis.Conditii de podis Transilvanean,receptie stabila dar nu atat de usoara.Distanta undeva la 100 km in linie drepta.
:
In Deva se poate prinde ceva semnal? Este cineva pe forum care a incercat?
Teoretic ar merge. Dar sa nu ai ostacole in cale .Faci o proba sa vezi.
Buna .
Azi dimineta fiind cam plictisit , am indreptat antena terestra home made construita in ani 90 pentu receptionarea TVR 2 si Antena 1 in directia Sibiu - ului si am dat o scanare pe digital . Antena are 15 elementi este dimensionata pentru receptia canalelor 35 - 40 , si este dotat cu un amplificator de la o antena tip GRATAR .
Spre surprinderea mea azi a gasit 9 canale pe digital .
Mai departe va prezint antena , conditile de receptie si un video .
In timpul zilei nu am avut semnal , iar in momentul de fata am imagine cu macroblocuri .
Antena este inaltat la vreo 6-7 metri de la sol.
Ce parere aveti ar merita cumparat o antena adecvata oare ar fi semnal si in timpul zilei?
Vad ca clipul se vede foarte prost![]()
Last edited by guzy; 29-12-12 at 20:28.
1.40 prim fokus.68 E - 30 W, ss2 + 90 digi + DM500s