Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 31

Thread: Cum să renunţăm la fumat

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Default Cum să renunţăm la fumat

Dupa ce fumasem foarte multi ani si ajunsesem la 3 pachete pe zi am reusit sa ma las cu ajutorul unui medicament ZYBAN.
    Dupa inca 4 ani fix am reusit "performanta" sa ma iau iar de ele, iar acum am 1 an si jumate, sint la 1 pachet pe zi si am zis ca e timpul "sa rup pisica".
    Cred ca o sa merg tot cu zyban, dar sint curios daca mai stie cineva alta metoda... Fara aia cu vointa, ca n-am avut si nici acum nu am destula, imi trebuie un "catalizator"
    Oricum cu zyban a mers bine treaba, fara sa mi se faca rau sau alte chestii neplacute. Si a functionat si la alte persoane.

Poate e de ajutor cuiva...
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Golden Member qwess's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

buna intrebarea.
    Prima data m-am lasat de fumat pur si simplu, am profitat de un "surplus", stiti cum se intampla de obicei dupa petreceri, baute....dupa care parca nu mai intra!
    Asta a fost din vointa, dar nu a tinut decat 3 luni
    A doua oara am apelat la tigari elecronice(m-a dus toata afacerea la vreo 100€!!), bune si astea, poti "fuma" in continuare, nesesizabil de catre sistemul nervos mai ales daca concentratia de nicotina este suficienta la inceput pentru asimilare dupa care se poate reduce pana la 0, in functie de fiecare.
    Cel putin scapam de gudron, monoxid de carbon si celelalte "200" de substante.
    Si de data asta minunea a tinut 2 luni...

E nevoie si de un minim de vointa si pentru a te lasa cat si pentru a nu te mai apuca din nou de fumat.
    Fara asta nici un medicament nu cred ca poate face minuni.

Azbox HD with OpenSPA 3.0 powered by OSCam
    UE46F8000 powered by SamyGO_OSCam

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

La mine e mai grav. Nu am voinţă să mă apuc ...
    Ceva sfaturi ?

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

din pacate concluzia finala este.......VOINTA

asta e valabil ptr toate drogurile din lume
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

dMd
    Guest

Din pacare sau din fericire, vointa este unicul si cel mai bun medicament. Pentru inceput evita incaperile unde se fumeaza si spune tuturor prietenilor nefumatori din anturaj ca te-ai lasat la modul cel mai serios de fumat.
    Daca esti convins ca nu poti pune baza pe vointa inseamna ca nu a sosit timpul sa devii nefumator.

... sfatul vine de la un fost fumator inrait

Golden Member qwess's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

Quote Originally Posted by delta2k2 View Post
    La mine e mai grav. Nu am voinţă să mă apuc ...
    Ceva sfaturi ?
    poti incerca cu elecronice si o nicotina de calitate nu chinezesti, de recomandat: intellicig au si esentele necesare daca vrei alte arome.(nivelul de nicotina il faci in functie de necesar)
    sau medicamente, genul celui de mai sus.

p.s. poate vointa apare pe parcurs...
    Last edited by qwess; 14-02-11 at 20:21.

Azbox HD with OpenSPA 3.0 powered by OSCam
    UE46F8000 powered by SamyGO_OSCam

RSP Enigma Team
    Mentioned
    0 Post(s)

La mine au functionat foarte bine plasturii (Niquitin), folositi 2 saptamani. Dupa 2 ani sunt in continuare nefumator, dar probabil dorinta de a-mi aprinde o tigara sau o pipa nu vor dispare complet niciodata.

Vointa este importanta si trebuie sa te pregatesti pentru un efort de durata. Nu e un sprint, eu un maraton.

Oricum, primul si cel mai important pas l-ai facut: ai constientizat ca nu e bine si ai decis ca vrei sa te lasi.

Mult succes si sper sa reusesti. A doua oara e cu noroc

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Cred ca sint putini cei care se lasa asa netam nesam, "de acum nu mai fumez". Ma refer la fumatori inraiti nu de ocazie....
    Si asta cu vointa e relativa , poate ai , dar daca nu e destula???
    din pacate concluzia finala este.......VOINTA
    Cum necum vointa trebuie ajutata macar nitel, cu medicamente sau altceva, sau cu ce zice medicul:"vezi ca-ti iese viza daca nu le lasi..."
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

@qwess , glumeam.
    Eu nu suport fumul de ţigară.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Mai bine de banuti astia luai o sticla de wisiki sau palinca si sarbatoreai evenimentu ca te-ai lasat de fumat fara pakstile
    DM800HD,2XDM500,TRIAX 11O fer,H-H DM2800,un ceaun de focus
    Multumesc RSP,si cit mai multe discutii

Clock
    Guest

Eram mai bun un sac de seminte.
    Lasa-le frate pur si simplu.Fumeaza o zi de sa iti iasa pe nas si a doua zi nu te mai atingi de ele (asa vei avea si o scarba fata de ele) apoi in zilele urmatoare tragi de tine.Evita cateva zile cafeaua si cel putin 2 saptamani bautura (aici ai cele mai mari probleme,daca nu bei chiar deloc e alta treaba).Sa ai ceva de rontait,gen seminte sau guma,biscuiti si ceva cu ce sa te joci pentru ca si ticyul de a avea mana ocupa cu tigara e important.Acum daca vrei sa iei si medicamente eu zic ca trebuie sa faci aceleasi lucruri.Banuiesc ca au si alea un efect,macar cel placebo.

Standard RSP member cristilamb's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Si eu de la categoria grea pentru profesionisti, 3-4 pachete pe zi, fumator de 26 de ani, am reusit sa reduc la 0 tigarile "analogice" cu ajutorul celor electronice.
    Am deja 3 luni de cand fumez digital, pentru mine e un record, in toti anii astia nu am avut suficienta ambitie sa renunt, dar tigarea asta chiar m-a ajutat, in afara de faptul ca ma costa si de vreo 10 ori mai putin, si in afara de investitia initiala...

Standard RSP member mouse's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Eu am incercat sa ma las cu guma nicorette,mi-a dat farmacista de 4mg,dupa ce am mestecat una era sa cad jos.
    Dupa faza asta am aflat ca exista si de 2mg.Bine ca nu produc astia si gume de 10mg ca omora farmacistele astea amatoare oamenii cu ele.Habar nu are ce vinde si nici nu aspus nimic referitor la concentratie.
    Sint mai groaznice decit tigarile,daca era asa gustul tigarii nu ma apucam niciodata de fumat

Merci de sfaturi,am sa incerc si cu electronica.Unii zic ca sint mai periculoase decit tigarile.

Standard RSP member cristilamb's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Normal ca sunt mai periculoase decat tigarile adevarate, nu contin decat nicotina, sau nici aia, si restul de 4000 de substante nocive care le regasim in tigarea normala.Dar cele mai "periculoase" probabil sunt pt faptul ca daca s-ar vinde si in tutungerii, la adevaratul pret, nu ca cel care il vezi prin cateva farmacii, atunci ar fi un oponent demn de luat in seama pentru producatorii de analogice.
    Asa ca, pana una alta,fumam de la chinezi, care defapt au si inventat tigarea electronica, sau din alte surse (www)

Standard RSP member startrek1's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Zile astea am facut anu' de cand le-am lasat - aprope 20 de ani de tutun si ultima oara ajunsem la 3 pachte in doua zile - si tot cu Zyban (cand n-am dus la medic tratamentu si consultatia era gratis - acu se plateste consultatia - 150 lei ). Conteaza mult vointa ca sa te lasi - asta a spus-o si doctora - un vecin de langa mine a luat pastile 1 luna si tot nu a putut sa le lase ( la mine a 7 zi nu am mai pus tigara in gura) ; merg si plasturi dar sa ai "cativa ani" la activ.
    Si sa nu uitam cel mai mult ajutor vine de la familie ( cu anturaju poti so lasi mai moale o perioada - da familia niciodata)
    laleauaneagra
    e ca sexu,o data ce ai prins gustu nu te mai lasi decat atunci cand nu mai poti
    asta am inteles - da' cu femeile cum ramane - ca vorba aia : barbatu cat mai poate si c... pan' la moarte

Page 1 of 2 12 LastLast