-
Standard RSP member
BANDA C,Ku GHID DE UNDA
Vreau sa construiesc un ghid de unda pentru banda C si Ku,polaritati circulare.Am facut doua ghiduri pentru offset banda C si Ku,mai am doar sa le sudez.
Cine a mai experimentat polaritatle circulare,in special Banda Ku?
-
Standard RSP member
-
Standard RSP member
Merci de ajutor 007,
Ma bucur sa vad ca nu sint singur interesat de subiect,din pacate cred ca m-am exprimat gresit,ghidul de banda C nu are nimic de-a face cu cel de Ku,sint separate,au in comun doar faptul ca le construiesc acasa.Ghidurile sint pentru offset si au un model mai aparte,modelul provine din state de la un entuziast al benzii C.Le-am facut din tabla de inox de 0,5mm grosime.
Am sa urc pozele.
Am vazut ceva pe net legat de C+Ku band pe acelas inel am sa urc poza,dar modelul face un compromis inacceptabil pentru Dx,doar lnc-ul de banda C este in focar principal,cel de ku este pozitonat pe secundar.
Am in lucru si alte ghiduri,pentru prime focus,pe ambele benzi.Patrate,rotunde,dreptunghiulare.O sa am ce testa cind le termin.Am ceva si pentru Ka band in studiu.
Legat de corotorul Chapparal as dori o poza daca se poate,este o bijuterie rara in Est.Nu oricine a avut asa ceva,trebuie sa fiti pasionat de receptie,este o onoare sa va cunosc.
Nu gasesc butonul de upload,daca doriti va pot trimite pozele pe e-mail.
Respecte,
mouse.
-
Standard RSP member
Uite si aici
Cauta-l pe RZ daca esti din Brasov.
Sunt sigur ca te va ajuta cu multe informatii.
Cand spui "ghid de unda" te referi cumva la feedhorn?
Chaparral Corotor manual.
Last edited by 007; 07-02-11 at 00:05.
-
Standard RSP member
Legat de placuta depolarizatoare nu am sa merg pe varianta clasica,sin dificil de reglat de la un tp la altul,si nu vreau sa tot plimb monitorul la antena pentru a urmari un maxim de semnal.
Am in lucru varianta cu motoras electric cu trei placute,astea de 5mm sint depasite,dintr-o sticla pet confectionate dau rezultate mai bune si in plus pot lipii pe ele usor ce configuratie vreau cu staniol adeziv.Miscind independent fiecare placuta in interiorul ghidului pot face acordul fin pe fiecare tp in parte si nu pe intreaga banda cum se face in mod clasic.Placuta din mijloc este fixa,o pot scoate s-au baga in ghid dupa cum cere testele finale.
Comanda de la distanta este mai buna,reglajul fin este esential.
Apropo de corotor am unul in lucru,C+Ku band,am facut rost de ce imi trebuie dar inca nu am avut timp sa ma ocup si de el.Sint niste cote care necesita multa precizie,1mm toleranta in Ku.
Da,feedhorn sau ghid de unda sint acelas lucru,face referire doar la „teava”,cavitati si rezonante,inelele scalare pentru offset si plane pentru simetrica,sint cea de-a doua componenta a ghidului.
Last edited by mouse; 07-02-11 at 00:19.
-
Standard RSP member
-
Standard RSP member
Merci de sfaturi,nu am de gind sa folosesc ghidul circular pe liniare,sint destule de unde sa aleg.
Scalarul albastru din poza este greu de construit la nivel de amator.Necesita strung.
Sint alte doua variante pentru offset mai usor de realizat.
Pentru antene „plimbarete” trebuie si un ghid „plimbaret” macar vreo 45 grade,si sa rezolvat.