Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: Franţa şi Germania cer am?narea aderării Rom?niei la Schengen

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Franţa şi Germania cer amânarea aderării României la Schengen

După cum era de aşteptat :

Miniştrii de Interne ai Franţei şi Germaniei au transmis CE o scrisoare prin care se solicită amanarea aderării Romaniei, dar şi a Bulgariei, la Schengen, solicitarea fiind de asemenea adresată preşedinţiei belgiene a UE şi Ungariei, care va prelua preşedinţia, au declarat surse europene.

Sursele citate au declarat, că este vorba despre un demers franco-german adresat atat Comisiei Europene, cat şi preşedinţiei belgiene in exerciţiu a UE, precum şi viitoarei preşedinţii ungare a Uniunii, al cărei mandat va incepe la 1 ianuarie 2011.

Solicitarea comună a Franţei şi Germaniei se bazează pe de-o parte pe neindeplinirea unora dintre obiectivele asumate in cadrul MCV, legate de corupţie, justiţie şi combaterea crimei organizate, deşi scrisoarea precizează că, in mod formal, nu ar trebui făcute conexiuni intre aderarea la Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Articol complet aici

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

E normal,la noi "securizarea frontierelor" inseamna spagi grase la frontiere si tiruri dupa tiruri pline cu marfa de contrabanda care vor merge catre celelalte state europene.
    :

Mentioned
    0 Post(s)

Este şi vre-un pixel albastru in toată treaba asta ?
    In mod deosebit imi place fraza aia legată de lupta impotriva corupţiei şi reforma in justiţie.

Apropo, erau unii care vociferau şi trăiau tare bine. Pe unde or fi acum ? Oare mai trăiesc ?

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Am uitat de rromales ai nostri,in spatiul Schengen s-ar plimba fara griji,nici de buletin sau acte de identitate la puradei nu au nevoie.Un lucru "bun" e ca se vor numi tot rromi din Rromania.Exact cand m-am bucurat si am zis ca au facut si astia ceva bun,culmea ca le-a dat marinarul peste mana.Cred ca iar e ceva cu "interesul national",adica "asa vrea muschiul meu" in traducere libera.
    :

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

sant 2 motive mari pt care se intampla asta :
    1 Daca Romania sa apucat sa dea cetatenie la toti moldovenii de peste prut , moldoveni care au ca scop , doar sa aiba drept de circultie in europa sa mearga la munca in spania italia si germnia.
    Normal ca ei vor fi reticienti in a mai da mai multa libertate de circulatie

2 Un prieten deal meu care sta in danemarca a uitat actele masinii (care e inmatriculata in danemarca ) acasa in romania si era departe sa se intoarca si la vama la cand ia oprit a dat 50 de euro ca sa treaca vama fara acte la masina ; deci ce sa zici de marea securizare a vamilor.

Eu zic ca nu tre sa miram , era de asteptat sa-si dea seama si eu ce se intampla in romanaia.
    PS: nu doresc sa jignesc nici un user logat din moldova

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Nici pe departe.Nu cred ca se sperie ei de 100.000 de moldoveni (cred ca mai multi nu au cetatenie) .Si acum sunt cetateni europeni,ori cu Schengen ori fara nu prea conteaza.Nu are logica.
    Eu zic ca se tem de cei 2 milioane de minoritari mai inchisi la culoare de la noi care deja ii cam dispera.Acum mai trebuie sa prezinte un buletin la granita,un certificat de nastere la puradel plus acte de la notariat ca celalalt parinte (daca nu e si el prezent) e de acord ca puradelul sa "zboare" peste granita.Asa ii trimit acasa cu avionul si ei pleaca inapoi fara sa mai fie macar controlati la granita cu Ungaria.Plus contrabanda de care ziceam.
    Sa nu uitam ca in Schengen sunt si state care nu sunt membre UE!Deci se va putea circula si acolo fara nici un act.
    Dar stati linistiti,rezolva presedintele nostru:
    Dar decizia o ia Consiliul JAI. Acolo se va lua decizia,iar cei doi miniştri cer o amanare a discutării accesului Romaniei in spaţiul Schengen, discuţie programată pentru luna februarie", a spus Băsescu, adăugand că nu va accepta o discriminare "din partea nimănui, fie ea şi din partea celor mai importante state ale Uniunii Europene".
    Gata,el nu accepta sa nu fim primiti in Schengen.Rezolvat,merge si o ia pe Merkel cu "mai pasarica ..." sau pe Sarkozy cu "mai gaozarule ...." si rezolva treaba.
    :

Duster
    Guest

Fara suparare, dar nu prea meritam sa fimi nici macar in UE. Pana nu se schimba mentalitatea cei din mijlocul si estul tarii , ministerul de interne (combaterea crimei POLITIA) - ministerul justitiei , Schimbari radicale... nici in spatiu Schengen nu meritam aderarea. Plus ca asa am auzit ca Germania de la anul vrea sa iasa din UE ! Prea multi banii a pierdut si a scazut din nivel de trai semnificativ de dupa aderare si eu ii inteleg. Nu vrea sa hraneasca o natie puturoasa ca a noastra.

Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by Bust3D View Post
    ... o naţie puturoasă ca a noastră.
    Cred că greşeşti aici. Majoritatea lumii munceşte din greu. Greul a căzut tot pe "prostime"
    Doar că peştele de la cap se impute.

Poate ne explică cum de am ajuns aşa bine cei care au votat "in cunoştinţă de cauză". Cum e cu eradicarea corupţiei etc

Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Mentioned
    21 Post(s)

Ca nu meritam ...asta-i limpede ca lumina zilei ! n-am meritat nici sa intram in CE dar ...
    interesul lor era destul de mare ca sa nu le pese ! si atunci ca si acuma ... vazand ei ca
    ne arde in cur sa intram de data asta in Shengen ... ce si-au zis ia sa facem un pic de
    presiune pe fraieri si sa obtinem pentru Franta respectiv Germania niste avantaje ...
    economice fireste ! ce conteaza ca se obtin pe seama unor amarati ... doar nu i-am luat
    cu noi in barca sa le fie numai bine ... niste vaci ... numai bune de muls !

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Tara e condusa din sud si are prim ministru mai din vest.In rest poti munci pana cazi in cap,in tara asta daca nu esti "smecher"mori de foame.Imi place cand ii mai aud pe unii ca ar fi mai bine sa muncim si sa nu ne mai plangem,doar ca trebuie sa mai crezi in Mos Craciun ca sa afirmi asa ceva legat de tara asta.Ca noi ar trebui sa facem,sa schimbam,sa ..... multe vorbe,realitatea este alta si nu se va schimba prea curand.
    :

Standard RSP member stargate's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

din pacate a munci la noi se confunda cu productivitatea , din pacate sunt sectoare unde se munceste dar productivitatea este mica si nu este vina salariatului DAR sa fim seriosi cred ca romanuluiu i se potriveste de minune expresia noi ne facem ca muncim ei se fac că ne platesc . nici eu nu cred ca suntem pregatiti pentru aderare trebuie sa ne rezolvam problemele economice si sociale din tara si apoi sa cerem sa drepturi totusi daca mai era ceva de vandut cinstitilor de europeni eram primiti cu bratele deschise dar practic nu avem ce sa mai vindem pe bani de nimic europenilor , sa ne aducem aminte cand am intrat in UE am vandut sistemul bancar , sectorul petrolier , sectorul energetic etc... cand am intrat in NATO am dat americanilor sa construiasca o autostrada care nu va fi gata cred ca nici in zece ani plus participarea in teatre de razboi plus baza de la Kogalniceanu acum ce sa mai dam ? foamea din gat ? nu mai suntem atractivi . apropo chiar credeti ca europenii sunt chiar asa de democrati si vad totul intr-un mod obiectiv si corect ? sa fim seriosi si acolo economicul este strans legat de politic si interesele economice primeaza in luarea unei decizii .
    Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
    Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !

Golden Member shadowman's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Respcte!
    Na...am aflat si dece nu ne vrea Franta,cel putin in Schengen...asta dela Antena3,cica firmele care ar fi castigat licitatii la constructia unor autostrazi in Romania ar fi fost trimisi acasa,deoarece nu ar fi dat spaga si spaga serioasa,nu asa...doar sa fie.
    Asa ca sincer,ne meritam soarta.Nu stiu pana cand vom mai rezista s ce se v-antampla atunci cand nu vom mai rezista.
    Bafta!
    Respect!

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by mihaip View Post
    C ... ce si-au zis ia sa facem un pic de
    presiune pe fraieri si sa obtinem pentru Franta respectiv Germania niste avantaje ...
    economice fireste ! ..... niste vaci ... numai bune de muls !
    norocu' nost ca sintem pastoriti ( mai in ton , vacariti ) de titanii Basescu si Boc
    potentialul de crestere economica in RO este in medie de 6 - 8 % / an
    de ce draq sintem indatorati pentru a trimite buzate in parlamentul european si nu pentru crestere economica ?

treaba este cu autostrada de ~90 x 10^6 Eur/Km pusa la cale de berceanu ?

va mai aduceti aninte de Ianuarie 2007 cind se plingeau toti de vamesii unguri ca nu-i lasa sa treaca cu sarmale si trascau granita ?!

---------- Post added at 21:44 ---------- Previous post was at 21:09 ----------

aici o analiza mai credibila

Standard RSP member cristilamb's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

... o naţie puturoasă ca a noastră.

Adevarat...

Cred că greşeşti aici. Majoritatea lumii munceşte din greu. Greul a căzut tot pe "prostime"

Adevarat...

Ca un paradox, ambele afirmatii sunt corecte

Dar de ce oare si intr-un caz si in celalalt produsul celor doua, au un factor comun?!?
    Si daca se munceste, si daca nu, judecarea "prejudiciilor" se face pe alte pricipii...
    Marinimia titularilor din adunatura europeana se face pe alte criterii, ca am fost "bagati" in oala cea mare, a avut alte interese, care trebuiau sa aibe si "victime colaterale", urmatorul pas, asta de acum, nu are mare importanta, daca pe fundul oalei se aduna ceva arsura, dar mai bine fara...

Memento mori.

Asa ca, cei care inca mai sunt aici si muncesc, ori sunt prea batrani sa mai schimbe ceva din ceea ce nu se va schimba prea curand, si, prefera sa astepte...iar cei care au "vlaga" si pentru ei cenusiu, nu e decat in definitii metaforice, nu mai sunt pe plaiuri mioritice...
    Trist si patetic deopotriva, eu unul regret aceste timpuri...
    Mai trist decat asta e faptul ca noi, victimele colaterale, la randul nostru facem victime colaterale...si mai trist...

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

In plus ai doua variante:muncesti de dimineata pana seara ca sa platesti (si sa fii si umilit cand platesti) la stat dari peste dari si nu ramai cu mare lucru la sfarsit de luna sau treci pe reteta de succes romaneasca cu spagi,munca la negru si pile,lucrezi cu statul dupa ce ai cotizat la cine trebuie si faci bani din pix,fara prea mult stres.Cand esti pus sa alegi intre cele doua variante si te gandesti ca mai important e ce pui pe masa e clar ce vei alege,textele cu "trebuie sa schimbam ceva",blablabla nu mai au nici un efect.S-a mai spus mai sus ca pestele de la cap se impute,tu cel de jos poti face foame pentru idealuri cat vrei,jmecherii care sunt incuscriti cu politicienii vor face bani peste bani iar tu vei munci ca prostul.Daca ei nu mai au ce sa fure nu e problema,iti mai put tie 5% la TVA,impozite forfetare,etc.
    Schimbarea tarii nu se face cu marinari si slugi,ci cu elite.Elitele sunt marginalizate,la noi sunt apreciati manelisti,betivii si oamenii dau palme copiilor.Pana la urma cum e populatia asa si conducatorii,suntem la pamant cu educatia (nu cea care vine din partea scolii) iar comportamentul de popor balcanic se vede de la o posta.

PS:Ma bucur din plin de chestia asta cu Schengen.Sper sa se prelungeasca cat mai mult,acum cei care votau "impotriva mogulilor,comunistilor, rusilor, sarea, piperul,etc" sa stea in continuarea la cozi la granita cu Ungaria,cand mai vin pe aici.Ia de la Basescu.
    PPS:Imi pare rau ca am generalizat legat de cei de dinafara,dar asta e,fiecare si-a luat de la Basescu portia lui si nu cred ca s-a terminat,nici pe departe.
    Last edited by zmeura; 23-12-10 at 12:34.
    :

Page 1 of 2 12 LastLast