Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Joc termic la supape

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Default Joc termic la supape

M-a rugat tatal meu sa-i caut pe internet care e jocul termic la supape la un Ford Mondeo 1.8 TD din 1995 @ 1800 cm3. Zicea ceva de genul: 0.35, 0.45.
    Nu am gasit pe net, am cautat si pe forumurile auto insa nu am gasit nimic concret.

Daca stiti careva va rog sa-mi spuneti. Daca aveti nevoie de detalii suplimentare o sa le furnizez.

Va multumesc!
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Standard RSP member soarece's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Default la ford mondeo

admisia este 0,15....si evacuarea 0,20poti sa reglezi tacheti in momentul in care pistonul respectiv este sus daca nu te descurci imi zici ....... o,35 si o45 e la motoarele mari tractoare rabe etc ......o,15 vezi ca are lama de berberit normala asta in cazul daca nu ai lera .....restul iti doresc succes

Standard RSP member cristilamb's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Daca e un motor mai vechi, care are culbutori pentru actionarea supapelor, atunci jocurile sunt:
    0,15 la admisie si 0,20 la evacuare cu motorul rece;
    0,20 la admisie si 0,25 la evacuare cu motorul la temperatura de lucru;
    Daca axa cu came actioneaza direct supapele, defapt prin intermediul tachetilor, care la aceasta metoda e coditionata de presiunea de ulei, nu ai ce reglaje sa faci.

Mentioned
    1 Post(s)

Default domnul cristi

ce vrei sa te pui bine cu x vanisi ....pe mine deja ma avansat in gradul de caporal.....asa ca ramii biban....iar la cald nu se regleaza niciodata stachetivezi daca sint mic am intrat pe sub masini la toate modelele vezi rodeam la partea electrica firele
    Last edited by soarece; 07-01-11 at 21:50.

Standard RSP member cristilamb's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

"stacheti" se regleaza si la cald si la rece, numai ca meseriasii prefera la rece, ca sa nu se arda la gegetele

Mentioned
    10 Post(s)

Eu oricum sunt pe spate la mecanica auto asa ca... degeaba imi spuneti Deci sa-i zic ca e intre 0.15 si 0.20 la rece sau 0.20 si 0.25 la temperatura de lucru?

Multumesc baieti!

Mentioned
    1 Post(s)

Default hmmmmmmmmmmm

x vanisi daca al batrin nu are cunostiinta in domeniul ,lasi ruga sa se duca la un servis autorizat.....trebuie respectata foarte bine ordinea de aprindere, si daca este pe tije poti sa le strimbi sau sa le rupi ,am inteles ca esti din maramuresi ....din pacate daca stateai in craiova te rezolvam ....cu bani bineinteles... ai buletin faci ce crezi eu ti-am zis parerea ..restul ramine la aprecierea ta

dMd
    Guest

0.15 si 0.20 la rece, dar reglajul trebuie facut obligatoriu cu lera. Este bine ca reglajul sa nu fie "strans", sa culiseze lamela lerei dar fara joc.

Mentioned
    10 Post(s)

soarece... parca tu aveai topic special unde sa-ti areti vedetismele... nu ma fa sa aplic regula spaniolul si in cazul tau... nu de alta dar azi sunt putin intors pe dos si nu apreciez mistocaria. Daca vrei sa ajuti bine daca nu atunci stai in banca ta. BTW, frumos avatar, chiar imi place!

/completare: am uitat ca ti l-a inchis laleaua, bine a facut, deci gata cu vedetismele. Fa-te serios!

dMd: merci, tatal meu se pricepe, stie cum se face si ce trebuie facut, atata ca nu stia care sunt marjele sau ce o fi alea... eu chiar sunt pe spate in acest domeniu. Deci mi-ai confirmat 0.15-0.20, merci!

Multumesc tuturor, ii transmit acum.

Golden Member shadowman's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Daca nu ma insel la modelul de motor despre care vorbesti nu se regleaza tachetii.
    Se face "automat"prin presiuna uleiului.
    Respect!