-
De ce nu ... Merlin Excalibur ?
Acest post se adreseaza celor care :
- sint amatori de performanta
- sint cat de cat initiati
- sint doritori sa-si faca mana !
Imaginea Merlin Excalibur , testata de mine in versiunea sa din 4 ian 2011 , versiune pentru
DM800 a fost o placuta surpriza pentru urmatoarele motive :
- este o imagine compacta ( ~ 38Mb )
- rapida in tot ce face ( meniuri si zapping )
- si surprizator de bine pusa la punct ... fara surprize ... verzi !
Desi aparent lipsita de unele facilitati ( download de camuri ) veti vedea ca aceasta nu
este deloc o mare problema ! Imaginea beneficiaza de un server de download perfect
functional ... excelent in calitate dar fara sa ma dea pe spate la capitolul cantitate ...
Merlin Excalibur , in buna traditie Dreambox , nu-si propuna sa ofere decriptare universala
mura'n gura dar ... soseste cu suportul de decriptare activ si cu un CAM devenit istoric
DCcamd ( DreamCrypt cam ) , preinstalat , si folosit in mod evident ca prototip de integrare
a oricarui nou cam. Zis si facut ...
- download versiunea dorita de CCcam , eu am optat pentru 2.0.11 de pe Sat-Universe
- se transfera in /usr/bin si i se dau atribute 755 ( executabil )
- se copiaza din /usr/script/cam/dcamd.sh fiserul prototip care lanseaza dccamd
- se face rename dcamd.sh cccamd.sh si se inlocuiesc cele doua instante nume -> CCcam
- se transfera fisierul in /usr/script/cam si i se dau atribute 755 ( executabil )
- se editeza un fisier CCcam.cfg pentru a reflecta configuratia dorita si se transfera in /etc
- BP ( blue panel ) -> DreamCC -> alegeti camul dorit -> start/stop
Imaginea se misca excelent , parca cel mai bine dintre cele recent testate , atat FTA cat si
sub EMU , cu sunet si imagine curate ( parca pe SD ar mai incapea ceva ... ). Mi-am descarcat
de pe server skinul favorit ( Kerny HD ) ... perfect functional si am inceput sa zburd ...
In rest trebuie remarcata facilitatea numita "sherlock" care deschde cel mai complet ecran
de informatii despre canalul curent intalnita de mine pana azi ! Success ! ( uri ) 
P.S. Acelasi model de integrare poate fi folosit si pentru Oscam sau MgCamd respectind doar
conventiile directoarelor specifice de configurare :
- MgCamd configurare -> /var/keys
- Oscam configurare -> /var/tuxbox/config dar trebuie editata si linia de lansare ( ... oscam -b )
P.S.1 Imaginea exista in versiuni pentru DM 7025, DM 800, DM800 SE, DM 500 HD si DM 8000.
Remarcabila versiunea pentru DM 7025 unde spatiul este critic si ei reusesc totul in 26Mb !
P.S. o eroare s-a strecurat in text ... /usr/... peste tot in loc de /var/...
Last edited by MihaiP; 10-01-11 at 21:49.