Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25

Thread: De ce nu ... Merlin Excalibur ?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Mentioned
    21 Post(s)

Default De ce nu ... Merlin Excalibur ?

Acest post se adreseaza celor care :

- sint amatori de performanta
    - sint cat de cat initiati
    - sint doritori sa-si faca mana !

Imaginea Merlin Excalibur , testata de mine in versiunea sa din 4 ian 2011 , versiune pentru
    DM800 a fost o placuta surpriza pentru urmatoarele motive :

- este o imagine compacta ( ~ 38Mb )
    - rapida in tot ce face ( meniuri si zapping )
    - si surprizator de bine pusa la punct ... fara surprize ... verzi !

Desi aparent lipsita de unele facilitati ( download de camuri ) veti vedea ca aceasta nu
    este deloc o mare problema ! Imaginea beneficiaza de un server de download perfect
    functional ... excelent in calitate dar fara sa ma dea pe spate la capitolul cantitate ...

Merlin Excalibur , in buna traditie Dreambox , nu-si propuna sa ofere decriptare universala
    mura'n gura dar ... soseste cu suportul de decriptare activ si cu un CAM devenit istoric
    DCcamd ( DreamCrypt cam ) , preinstalat , si folosit in mod evident ca prototip de integrare
    a oricarui nou cam. Zis si facut ...

- download versiunea dorita de CCcam , eu am optat pentru 2.0.11 de pe Sat-Universe
    - se transfera in /usr/bin si i se dau atribute 755 ( executabil )
    - se copiaza din /usr/script/cam/dcamd.sh fiserul prototip care lanseaza dccamd
    - se face rename dcamd.sh cccamd.sh si se inlocuiesc cele doua instante nume -> CCcam
    - se transfera fisierul in /usr/script/cam si i se dau atribute 755 ( executabil )
    - se editeza un fisier CCcam.cfg pentru a reflecta configuratia dorita si se transfera in /etc
    - BP ( blue panel ) -> DreamCC -> alegeti camul dorit -> start/stop

Imaginea se misca excelent , parca cel mai bine dintre cele recent testate , atat FTA cat si
    sub EMU , cu sunet si imagine curate ( parca pe SD ar mai incapea ceva ... ). Mi-am descarcat
    de pe server skinul favorit ( Kerny HD ) ... perfect functional si am inceput sa zburd ...
    In rest trebuie remarcata facilitatea numita "sherlock" care deschde cel mai complet ecran
    de informatii despre canalul curent intalnita de mine pana azi ! Success ! ( uri )

P.S. Acelasi model de integrare poate fi folosit si pentru Oscam sau MgCamd respectind doar
    conventiile directoarelor specifice de configurare :

- MgCamd configurare -> /var/keys
    - Oscam configurare -> /var/tuxbox/config dar trebuie editata si linia de lansare ( ... oscam -b )

P.S.1 Imaginea exista in versiuni pentru DM 7025, DM 800, DM800 SE, DM 500 HD si DM 8000.
    Remarcabila versiunea pentru DM 7025 unde spatiul este critic si ei reusesc totul in 26Mb !

P.S. o eroare s-a strecurat in text ... /usr/... peste tot in loc de /var/...
    Last edited by MihaiP; 10-01-11 at 21:49.

Mentioned
    21 Post(s)

O noua versiune Merlin Excalibur pentru DMM HD

Noua versiune poate fi descarcata de AICI
    De data aceasta , versiunea testata de mine fiind DM 800 HD, si-a atins obiectivul
    principal ... un compromis ideal intre viteza de zapping si stabilitatea tunnerului !
    Imaginea este de departe cu cel mai bun zapping iar integrarea emulatoarelor
    urmeaza aceleasi canoane descrise in precedentul post dedicat acestei imagini !
    Folositi scriptul Dccamd.sh ca prototip ... puteti face cate scripturi doriti functie de cate
    alternative de EMU doriti sa folositi ...ele vor fi vazute in skin si pot fi gestionate !
    Blue Panel contine strictul necesar si nu numai ... merita explorat !
    Pentru cei cane nu-si pot permite experimentul... solutia simpla este instalarea
    pluginului tunisian .. Tunisia-Sat-Addons-Manager ! rezolva tot ce lipseste !

Iata si o captura dupa "Sherlock" ... din BluePanel !!

Iata si cum sint utilizate resursele :

Mem: 98852K used, 47040K free, 0K shrd, 0K buff, 53704K cached
    CPU : 5.5% usr 2.7% sys 0.0% nic 88.9% idle 0.0% io 0.0% irq 2.7% sirq
    Load average: 0.08 0.08 0.09 2/65 4056

Din pacate nu am decat un release note in germana !

Enigma2 vom 14.03.2010
    Plugins Stand 14.03.2010

Enigma2 Änderungen gegenuber dem CVS von uns sind:

* skin.py,
    * volume_py,
    * wrap_around (Skin unabhängiges wrap arround in allen Menus)
    * cross-epg patch
    * autofs (rw)

Folgendes Erweiterungen/Plugins sind in den Images bereits enthalten:

* merlin2shared (Fonts etc. fur verschiedene Plugins und Skins)
    * enigma2-plugin-extensions-partnerbox
    * enigma2-plugin-extensions-quickbutton
    * enigma2-plugin-extensions-sherlock (auf der Hilfe Taste der Fernbedienung)
    * enigma2-plugin-extensions-ntfsautostart
    * enigma2-plugin-extensions-merlinpg
    * enigma2-plugin-extensions-dreamexplorer
    * enigma2-plugin-extensions-dreamcc mit vorinstallierter dccamd (Dreamcrypt)
    * enigma2-plugin-extensions-addonmanager
    * enigma2-skin-merlinmagic (Standard Skin)
    * enigma2-plugin-systemplugins-autoresolution (800/8000)
    * enigma2-plugin-systemplugins-networkbrowser
    * portmap nfs-utils
    * enigma2-plugin-system konfigurations plugin networkserver

Samba ist in den Images nicht enthalten, kann aber bei Bedarf mittels AddonManager (Paket sambaserver)
    Online nach installiert werden. Mit DreamCC kann man den von DMM entwickelten dccamd starten und stoppen.
    Wir bieten jedoch auf dreambox-tools.info weder Emulatoren an, noch geben wir Support dafur.

Nun einige wichtige Hinweise organisatorischer Art, bitte lest diese sorgfältig durch!

* Die neuen Merlin Excalibur E2 Images, mit Ausnahme der 7025, sind nicht uber ein Software Update einspielbar,
    die Images mussen komplett neu geflasht werden!
    * Unser Software/Addon Feed fur die Merlin Excalibur Images OE 1.5 wird mittelfristig etwa noch einen Monat
    Online sein, danach wird er abgeschalten und es läuft dann nur noch der OE 1.6 Feed.
    Die Ausnahme hierbei bildet aus oben genannten Grunden naturlich die Dreambox 7025.
    * Multiboot fur die neuen Images ist von uns nicht getestet, die entsprechenden Kernel Treiber sind jedoch in den
    Images enthalten.

Die Images findet ihr Hier
    Last edited by MihaiP; 07-02-11 at 08:42.

Mentioned
    21 Post(s)

Ieri ( 20 ian 2011 ) a aparut o noua imagine Merlin Excalibur ! este asa de noua incat inca nu avem
    un "release note" ! dar promit sa revin cu detalii dupa teste ! imaginea o gasiti ca deobicei ... AICI

Pentru cei care nu agreeaza pluginul tunisian ( sint si eu printre ei ! ) gasiti aici un "addon" mai
    putin invaziv ... se transfera ( .ipk ) in /tmp ... apoi cu DreamExplorer navigati pana la /tmp
    ... marcati pachetul si ... "OK" ... din acest moment in sectiunea Addons din BP veti gasi intre
    camurile disponibile pe toate cele interesante ...

- executabilele se transfera in /usr/bin/cam
    - scripturile de control se transfera in /usr/script/cam
    - configurile specifice ... fiecare la locul lui
    CCcam( /etc ) , Oscam ( /var/tuxbox/config) , Mgcamd ( /var/keys )

Descarcati "jucaria" aceasta ( merlin2_cam_feed_1_r1_mipsel ) de AICI

P.S. Dupa primele teste constat ca ... ceea ce mergea bine , merge la fel de bine !
    parca s-a mai imbunatatit calitatea imaginii pe canalele SD ... si asta nu-i rau deloc !
    nu se vad noutati de fatzada mai urmeaza un test pentru MeoBoot ! sa vedem daca s-a rezolvat ...

P.S.1 Dupa cum se vede prietenul noastru Sergiu a rezolvat cu MeoBoot asa ca este super ...
    Last edited by MihaiP; 21-02-11 at 16:54.

Standard RSP member
    Mentioned
    15 Post(s)

Si eu sunt de aceeasi parere! Imaginea este ok. Se poate instala manual sau automat tot ce ai nevoie.
    Are zapping rapid spre foarte rapid, are filtrare foarte buna a canalelor SD Eu folosesc, acum, Merlin
    "cheala" in flash, Meoboot for all si iarasi Merlin cu tot ce trebuie pe usb. Astfel pot testa si alte imagini noi.
    Last edited by MihaiP; 21-02-11 at 16:49.
    Edision Mio 4k plus, Vu+ Zero 4k, Samsung UE49MU6452, Samsung QE55Q82RATXXH

Mentioned
    21 Post(s)

Cu regularitate de metronom ! odata la doua saptamini ... "omul" nostru mai scoate o
    imagine ! In ea ...de data asta nimic spectaculos ! poate noul Second Stage loader !
    Ce era foarte bine ... este la fel ! restul ... Enigma si pluginuri la zi !

Standard RSP member Florynsv's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Salut, unde gasesc devices manager la imaginea asta? Am umblat prin toate meniurile posibile si nu l-am gasit! Vreau sa dau mount la un stick usb in media/usb ca sa-mi pun picon! Multumesc.
    Triax TDA110, LNB Inverto black ultra 0,2dB, H-H Optibox DM 3800S, NEO-095 & Conrad rotor, Octagon SF8008, 90E-30W!

Standard RSP member
    Mentioned
    15 Post(s)

In etc/fstab inlocuiesti ce ai acolo cu asta
    /dev/sda1 /media/usb auto defaults 0 0
    adica schimbi hdd cu usb si vor merge picoanele.
    Last edited by delta2k2; 14-07-11 at 15:43. Reason: Regula 12 : Quote inutil

Standard RSP member Florynsv's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Mergeeee! Multumesc mult, parpaneata!
    Triax TDA110, LNB Inverto black ultra 0,2dB, H-H Optibox DM 3800S, NEO-095 & Conrad rotor, Octagon SF8008, 90E-30W!

Standard RSP member
    Mentioned
    15 Post(s)

Cu placere! Nu uita in meniu/merlin/update sa ai activat la o anumita ora din zi actualizarea si....recomand skin hd glass 16.
    E o imagine, vorba lui @mihaip..."fara surprize....verzi"!!

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Am instalat azi aceasta imagine. Totul ok mai putin lista de canale salvata anterior (vreo cateva buchete). Nu imi afiseaza decat canalele din primul buchet cca 50 de canale favorite. Dupa care nu mai exista nimic. Desi daca salvez lista de canale inapoi pe pc imi apar toate buchetele exact asa cum le incarcasem. Cum sa fac sa vad si celelalte buchete?
    Multumesc.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

salut, o alta ''hiba '' a imaginii sau poate nu e asa , nu afiseaza subtitrarea la unele canale ( pachetul DIGI sau Focussat , nu m ai retin , canalul CINEMAX , 1 west si m ai sunt si altele , nu sunt in fata tv ului ) pe un DM 8000 si nici nu e in meniuri , submeniul subtitle , poate ma lamureste , cine , foloseste ....
    Last edited by me1960; 28-09-11 at 17:06.
    Don't dream your life - live your DREAMbox ! DON'T FORGET TO SAY '' THANKS '' Note: Viewing Pay TV without a valid subscription is illegal All the files available here are kept for experimental and educational purpose only!

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Am instalat imaginea fara sa mai am timp sa o testez. Problema cu buchetele am observat-o tocmai cand trebuia sa plec. Or mai fi alte bube, dar am butonat prea mult.

Standard RSP member
    Mentioned
    15 Post(s)

Are subtitrari dvb peste tot unde exista asa ceva. Cred ca nu ai gasit butoanele cu pricina @me1960. Buton audio ( deasupra de cel rosu ), apoi galben si alegi dvb romana.
    @zappa, sa inteleg ca-ti incarca partial o anume lista salvata ? Ce soft de incarcare folosesti ? Pe alte liste nu apare acest fenomen.

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Am o lista folosita la toate imaginile testate. La niciuna nu am avut problema asta; sunt vreo 6-7 buchete, insa nu vad decat canalele din primul buchet. Desi daca salvez lista pe pc exista toate buchetele. Folosesc dreamboxedit (parca asa se numeste).
    Cred totusi ca este o setare in meniu. Sper sa fie asta;

Settings -> Merlin -> Customize ->

---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:27 ----------

M-am uitat acum pe webinterface si acolo apar toate buchetele. :d
    Mai sap.

---------- Post added at 20:42 ---------- Previous post was at 19:44 ----------

Era din setari. Acum e ok.

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Si observ ca nu stie subtitrare. Pe niciun canal. Pacat.

Page 1 of 2 12 LastLast