Iar semnalul trece prin 2 comutatoare diseq; unul de 4+1 si unul de 8+1.
Intrebare ... ce scrie in manualul tehnic al antenei ...suportul multi LNB ce unghi acopera ?
Din pacate antena este prea grea pentru a fi pusa pe un motor HH ! suportul este de groaza !
acelasi lucru l-am intrebat si eu mai devreme. si n-am primit raspuns. oricum, bara multifeed si cele 3 suporturi de lnb nu sunt dotare standard. eu am asa ceva:
sincer, n-a fost cea mai inspirata alegere. pentru o antena de 1,2 metri, acest suport ofera maxim 6 grade stanga-dreapta (banuiesc doar, n-am avut timp sa finalizez instalarea). presupun ca, bara de lnb-uri din primele fotografii ar permite plus, minus 10 grade fata de pozitia centrala. sa ma corecteze posesorul, daca gresesc.
@mihaip: eu as incerca sa pun aceasta antena pe un stab120. reflectorul in sine, este foaret usor (la livrare am avut senzatia ca am primit o cutie goala). montura si bratul lnb-ului sunt piesele grele. le voi cantari, de curiozitate. in manual, greutatea (pachetelor ????) este data a fi 21 de kg.
---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:25 ----------
iar cat despre diametrul minim al suportului si diferenta pana la diametrul h-h-ului, exista o rezolvare (sau mai multe) si pentru aceasta problema: o bucsa de adaptare a diametrului, din aluminiu, sectionata in 2 parti simetrice, pe generatoare. sa vad unde gasesc un strung. bucata de aliminiu o am deja.
succesuri!![]()
Last edited by techcenter; 30-12-10 at 20:27. Reason: redimensionarea imaginilor
@mihaip - suportul are cca 38 cm si este acesta: http://www.catec.ro/catv-smatv/aceso...s-3-4-alu.html . Manualul nu stiu pe unde l-am uitat. O sa-l caut.
Nu am avut timp sa fac teste, pentru ca timpul a fost limitat. Am fost fericit sa o vad pe suport si orientata. Vremea a tinut cu mine. Si eu sunt de parere ca antena este prea grea pentru a fi montata pe un HH. Ea este gandita pentru multifeed.
@techcenter - nu am masurat exact. Si am considerat ca ti-a raspuns stargate. Daca te-ai uitat atent si eu am facut o "inginerie" pentru ca diametrul suportului era prea mic pentru montura. Tu ai cumparat sina aia mica care permite pana la 6 grade intre extremitati (are 17 cm).
exact! din nefericire, nu mai am cum sa dau inapoi. neatentia se plateste. in schimb, daca nu am succes cu H-H-ul, am pregatit un sistem multiconect de la inverto. 5 lnb-uri. sa vedem ce iese. avand in vedere ca antena este mai mare de 0,9 metri 9diametrul ideal pentru sistemul multiconect), voi incerca o "ghidusie": inlocuirea sinei din sistemul multiconect. sa vedem daca iese.
succesuri!![]()