cand imi aduc aminte de 89, imi vine sa plang, desi eram un copil...imi vine sa plang pentru cei care au platit cu viata, si imi vine sa plang pentru starea natiunii noastre de astazi. bine a zis horatiu ca mare lucru nu s-a schimbat. acelasi spirit feudal. daca esti mare si tare, ii calci pe altii in picioare. (personal, cam asa vad situatia din RO)
democratia castigata este prost inteleasa (sunt mirat ca acum, dupa atatia ani mai stau de vorba cu unii oameni, care cred ca democratie inseamna ca fiecare isi poate face de cap, iar cand le explica atimologia acestui cuvant, ca vine de la demos (popor), si cratos (putere), adica, puterea poporului, spre deosebire de puterea dictatorului, (comunism), se uita stramb la mine si cred ca eu glumesc cu explicatia asta...
un lucru care ma intristeaza este ca am fost invatati sa fim lasi, sa n-avem curajul sa dam cu pumnul in masa atunci cand suntem calcati in picioare, sa n-ai curaj sa faci o reclamatie unei asistente care te trateaza ca pe un caine, etc. sa n-ai curajul sa iti spui punctul de vedere daca acesta nu este in conformitate cu al celor "cu bani"... oricum, lucrul acesta pare ca incepe sa se schimbe, incet incet. multi romani au plecat in occident, unde s-au mai civilizat, cel putin o parte din ei.
oricum, dupa cum spune zicala: dupa furtuna se arata si soarele!