Page 6 of 7 FirstFirst ... 234567 LastLast
Results 76 to 90 of 105

Thread: Emitator FM 88-108 Mhz

Standard RSP member zvartoshu's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Opa, se schimba legea propagarilor din nou .. !! Did You mean .. 3866 - 1.2W in sender aplication on 175MHz!!
    Cum sa dai blank din 93.2 in 93.1 Ia sa vedem se da blank?
    http://www.youtube.com/watch?v=jq8bzLmf9Nc
    Ideea a fost de a anunta ca va fi program de revelion pe stillfm. Nimic rau in asta, nici cocos nici ghiaur si nici balaur cu 8 capete nu am fost. In fine, mai sunt 2 pirati care mau acostat pentru a imi trage o observatie cu necunostinta. Sfat
    Mesteri mari pirati, nu cunoasteti, dar va bagati! Cititi cand ripostati cu un argumen, multam.

Iar chestia cu cocosu' sa sti ca are el dreptate ca invidia pentru live feedul de acolo de la constitutiei a facut zornaiala in draci si se trage si acest articol .
    Last edited by zvartoshu; 04-01-12 at 20:47.
    receptie de dx-er , antene special concepute pentru a simti propagarea din fm

Mentioned
    1 Post(s)

Thumbs up

Dj skary ala sa imi dau palme daca stie ceva, stie sa dea cu presupusul :
    "urat din partea ta... Chiar l-ai afectat. TU cu un BLY si ala cu 2n3866 sa fim seriosi. Stii foarte bine ca oscilatorul local probabil il ai cu cu un bf 214. si ca ai armonici. dar in fine... NU AI DREPTATE!".
    in primul rand sinteza este cumparata cahce din 2005 de la enigma si se numeste SU128 find comuna pe pro fm transmiter. A doua , oscilatorul nu are BF214 ci BF458 hentz careu. Armonici cat am?
    Hai cu un analizor dala care se gaseste in comertz de 80mil si vedem 93.2 X2 X3 X4 X5 cum apare pe spectru. Dupa aia iti dau si schema in original de FILTRU de emisie CROWN care o am si care a fost facuta si reglata pe LC metru. Nu mai va faceti electronisti si dati cu presupusul. Va faceti de cacao si va aratati vax albina ce cunoasteti.
    In teritoriul unde am facut bani , emitatoare la lume , nu mai ziceti ca nu cunosc si ca fac si dreg ca pute a INVIDIE.
    Nu ma atac, sa va intre la gulie scary movie cum te cheama si all . Ajungeti la 8 ani de emisie si pe urma sa vorbim de asa ceva. 8 ani in care sa tras ca la saiba in materie de emisuni stiri si programe nu telefoane si manele cum fac aia care ii mangaiati. Uitati-va la ce zic .. suntem in 2015 si nu mai exsita oscilatoare ci mai nou NS741 pe emisie , sau As6001 .. si pe urma comentati.
    Tu crezi ce vrei insa nu uita .. 93.1 si 93.2 sunt frecvente DIFERITE si cu asta am pus punct. Dute unde vrei si intreaba pe cine vrei sa vezi ca nu se poate sa dai blank cu frecventa purtatoarei pe 93.100000 la una vecina 93.00000 sau 93.20000 . De ce cu radio nu se ciondane si nu se inaleca partzaiesc asa ceva? E stricat si ala , sau ce .. lam matrasit sa imi iasa mie bine? Nu? .. Hahaha .. puneti ma mana si invatati care aveti chef de asa ceva ca va fac de ras pana o sa ajungem cu peri si cu barbi lungi.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Scarry finalul lor este 2sc1971, i-ti spune ceva? De cuvantul selectivitate ai auzit? Dar de cuvantul filtru de fm broadcast pe 10.7Mhz? Macar sa faci un gest sa nu-l mai ridici in slavi pe filmiu care afirma in gura mare dupa eveniment ca 93.1mhz e frecventa NIMANUI.
    Inca o data Daniel nu a avut treba cu nimeni si nu are de ce sa i se sparga oua in cap. A afirmat ca a anuntat ca va fi petrecere de revelion... Deci na intrat sa faca in necaz nimanui.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default ma poti ajuta te rog?

vreau sa fac si eu o adpatare pentru un emitator, vreau sa fac adpatare pentru frecventa de 93.3 mhz in fm si nu stiu la cati centimetri sa tai cei 2 elementi de la dipolul deschis

Standard RSP member cipryDXfeed's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Dipolul deschis este realizat in general dupa cum se arata in exemplul 1 insa trebuie tinut cont ca dipolul deschis este simetric iar cablul coaxial este asimetric. De aceea se foloseste un dispozitiv de simetrizare prezentat in exemplul 2. Acest dispozitiv este o bucata din acelasi cablu coaxial folosit pt antena si are lungimea conform formulei, miezul cablului nu este folosit ci doar tresa cablului care este conectata la miezul cablului principal si la tresa acestuia conform desenului.
    Lungimea totala a antenei se calculeaza astfel: L (metri) = 145 / frecventa (MHz).

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

tot nu pricep nu prea stiu ..... nu poti sa imi spui la cati centimetri sa tai cele 2 bare?

Mentioned
    1 Post(s)

L total = 155 cm cu tot cu 3 cm distanta dintre cele 2 bare. L simetrizare = 54,57 cm pentru cablu de 50 ohmi

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

ms frumos esti un dragutz

Mentioned
    1 Post(s)

Quote Originally Posted by cipryDXfeed View Post

Lungimea totala a antenei se calculeaza astfel: L (metri) = 145 / frecventa (MHz).
    Misto - numai infotmatii eronate marca radio sistem !
    daca am 300 si il impart la 2 imi da 145?
    Efectul de gama match are diferente?
    Trezirea!
    Marmota este in lumea piratilor!

cu 10,6V pe un intreg emitator si o antena pusa la punct scoti 24,6w
    http://www.youtube.com/watch?v=xQ_I2UTC86M
    Last edited by zvartoshu; 03-03-12 at 19:26.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

mai zvartoshe cei 2 elementi ce lungime trebuie sa aiva? ca nu sunt bun in aces domeniu cu antenele

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

O insiruire de date incorecte in poza aceea. in primul rand factorul de scurtare nu tine de valoarea ohmajului ci de spuma coaxialului. Daca e din plastic e mai mica si daca e din spuma e mai mare. In primul rand vorbim de o antena de 50 ohm si nu 75 ca in poza. Deci ca sa sa emitem trebuie o antena corecta pe fm. Luati aminte ce se spune in carte. lambda pe 2 impartit la 2 din frecventa deci daca emit pe 94mhz deci un element are 79,8cm. Deci antena noastra va avea 2 elemente de 79,8. Factor de scurtare , lambda din 94 X 0.7 cat are un coaxial turcesc . deci voi merge din 2.23 in sus pe coaxiaL etc Rezonanta este ceea ce ne trebuie. Antena de 50 ohm e diferita de astea. Primul exemplu este lambda pe 2 din 94. deci o teava de 159.5cm, ca sa echilibram antena vom adauga rezonantul pe vibrator. Deci vom apela la lambda pe 4 impartit la 2. Ne va da 39,4cm. Elementul se va plasa la elemntul gamma impartit la 6. Deci pana acum am rezultat vibratorul si gama si distanta ei fata de vibrator. Vom prinde pe o mufa N cu fata in sus teava de gamma si masa prinsa si sudata cu aluminiu sau cu ce prafuri de carter aveti pe la indemana ca sa rezulte o masa solida pe centrul vibratorului. Acum ca am pus asta, bagam coaxilul de 50ohm de preferat minim obligatoriu ca asa se cere un RG123 sertizat corect daca e cu 6 fire calde torsadate la intrarea in emitator si cealalta parte la antena. luam un neon si il lasam pe capatul antenei sa stea aprins. Luam o sarma de 7cm si scurcircuitam gama de vibrator pana ne da valoare maxima la lumina neonului. Oricum ca sa ai maxim tre sa te plimbi pe gama de sus in jos. Antena e gata dupa ce am scurcircuitato si am rezultat puterea maxima . o prindem la lambda pe 4 de caterg sa nu faca probleme si cu asta am spus tot.

Mentioned
    1 Post(s)

Jumatate din ce am explicat pe masa lui impact apare la necherman .... cei care si-au luat balankul pe 93,1 cand eu eram 93,2.

Logic ca rezoneaza o antena cand lambda este 150 si nu 145! Pai cu cat o scurtezi cu atat mai prost prinde.
    Cum testam antenele gamma pe bloc care le-am postat mai anterior, prindeam cu ele bulgarii cel mai tare pe fm ca ulterior sa leg coaxialele de emisie de 50ohm. O rezonanta consta in detectia unei frcevente de ce a antenei la o calitate mare daca este slaba cand faci bateria de dipoli in cazul meu apoi emiti pe ea.

Mentioned
    1 Post(s)

oricum din cate am testat J-pole este pe primul loc la mine

Mentioned
    1 Post(s)

pe BUNE ai tupeu sa vin sa pun aparatul pe el sa vedem ce zice, dupa care LC metru pentru rezonanta circuitelor?
    Sincer o spun si de la obraz.
    JPOLE pare ca ar fi cinestie ce, insa nui asa.
    Uite cazul asta in care un BLF a intrat in o asemenea antena ce a rezultat:

Simplu? .. scurtul acela unde prinzi firul poate crea oscilatii care odata inversate ai pus in gat tot.

Last edited by zvartoshu; 13-03-12 at 07:52.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default de unde pot gasi asa ceva?

de unde pot lua un cristal de quart la fel ca cel din poza

Page 6 of 7 FirstFirst ... 234567 LastLast