Au o dobanda parca , parca zici ca e moca si alta nu....
Si-a cumparat cumparat cineva un LCD,undeva prin vara,de la Domo.Imi explica ca l-a luat in rate fara dobanda,ca iese chiar si mai ieftin asa decat daca il lua cu banii jos,bla,bla,bla ca nu am inteles eu atunci de ce vroiau cei de la Domo sa iasa in pierdere.Azi am ajuns pe site-ul Domo din greseala si vazand reclama la un card am zis sa vad care e treaba cu "fara dobanda".Zice asa:
Deci clar,e fara dobanda.DAE 43,72% dar cu dobanda 0.Tare chestia.- Dobanda fixa: 0%
- Comision de administrare: 2 % lunar
- DAE: 43,72%*
- Perioada de creditare: 24-60 luni
- Valoarea creditului: 300 - 20.000 RON
- Varsta: 18 - 69 ani (72 ani)
http://www.domo.ro/sisteme_rate_x.php?ID=600
Totusi cel mai tare credit e "Credit Start":
Eu totusi zic ca e greseala pe site,nu am auzit in viata mea de asa DAE.- Dobanda fixa: 27,9%
- Comision de administrare: 1,8 % lunar
- DAE: 71,37%*
- Perioada de creditare: 12-60 luni
- Valoarea creditului: 300 - 1.500 RON
- Varsta: 18 - 69 ani (72 ani)
http://www.domo.ro/sisteme_rate_x.php?ID=550
Spor la cumparaturi,dar poate mai bine nu.![]()
Last edited by zmeura; 06-12-10 at 12:25.
:
Au o dobanda parca , parca zici ca e moca si alta nu....
Oooo,stai ca am gasit Provident.Cica astia sunt si mai tari,chiar am vazut o reclama si mi-a atras atentia DAE 79% scris bineinteles foarte mic.Pe site-ul lor scrie:
In ziare apar informatii de speriat iar comentariile oamenilor sunt la fel http://www.financiarul.ro/2009/10/12...lor-provident/Valoarea DAE a imprumuturilor oferite de Provident este de 79,38% pentru imprumuturile pe 56 de săptămani respectiv 98,04% pentru cele pe 42 de săptămani.
Mi-am adus aminte ca Mugur Isarescu acuza oamenii ca s-au imprumutat excesiv,dar stau sa ma intreb de ce Banca Nationala nu face ceva impotriva astora care jegmanesc oamenii.Sunt multi oameni creduli si nestiutori,stiu ca e vina lor dar nici sa existe inselatorii cu acte in regula nu se poate.Bancile au introdus comisioane la tot,cred ca si daca treci prin fata unei banci platesti comisioane,dar tot nu patesc nimic.Nu mai zic ca in plina criza economica nici o banca nu a iesit pe minus (sa u mai zic de faliment ca in alte parti) ci din contra,au facut profituri si mai mari.
:
Deci pe un an de zile la Provident este o dobanda de 100%....
nu este chiar asa , la un imprumut de 3000 ron rambursati in 56 de rate saptamanale cu o valoare a ratei de 72,53 ron avem o valoarea totală de plată de 4.061,40 ron deci costul imprumutului este de 1.061,40 ron ( Comisionul de analiză a dosarului : 270,00 lei , Comisionul de administrare a creditului : 180,00 lei , Dobanda fixă totală :611,40 lei ) nu imi pot da seama cum le da lor o dobanda DAE 79,38% ... nici nu ma pricep la calcularea dobanzii dar nici nu asi apela la ei in cazul in carea asi avea nevoie de bani![]()
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !
Practic DAE se calculeaza pe 1 an,ca si cum ai lua 1000 ron si i-ai returna fix dupa un an in totalitate.In felul asta ar trebui sa le dai inapoi 1793 ron.Daca tu deja dupa 1 saptamana le dai 24,18 (e drept ca o parte e dobanda) deja nu mai esti dator decat cu 1000-cat_ai_returnat iar dupa inca o saptamana ..... tot asa.E normal sa nu iti calculeze 79.38% pe toata suma ca doar tu pe parcurs le dai inapoi din suma,nu dupa 1 an.
Am avut card de credit Banc Post cu dobanda undeva la 28%.La suma de 2000 ron scosi plateam lunar o dobanda de aproximativ 46 ron si spuneam ca dobanda e imensa.Daca nu depuneam banii deloc (sau ma rog,sa-i depun apoi sa ii scot din nou doar ca sa isi traga dobanda lunar ca asa e regula minima) intr-un an as fi platit 552 ron dobanda plus 2000 ron de returnat cat aveam limita de credit.Deci un total de 2552 ron.La Provident ar iesi un total de 3586 ron,daca ar fi posibil sa le platesti lunar doar dobanda si creditul de 2000 sa il achiti atunci dupa un an.De fapt si daca le dai saptamanal dupa ratele calculate dei tot dai mai mult,adica 2.707,60.Si eu spuneam ca e mare dobanda la Banc Prost!
Mergi la o banca sa intrebi daca depui bani cat e dobanda (aici nu ai DAE ca tu nu poti le pui comision de administrare,de deschidere cont,de acordare?,de frecare cont,de mangaiere cont,de frecat menta pe cont,etc)![]()
:
Cand vezi dobanzile astora incepi sa ii dai dreptate fostului sef de la IPJ Neamt Soric in legatura cu camataria.Bancile mai sant cum mai sant dar Providentu e belea mare...socra-miu a trebuit sa ia vreo 700 de la ei (bani nu e multi -ia luat de forta majora ) si nefind sediu in Targoviste a ales obligat "Comision de gestionare la domiciliu a creditului" -reprezentantul incaseaza bani de acasa - trebuie sa plateasca 300 lei pe tota durata de creditare - suma totala ridicanduse 1218 in 42 de saptamani ( la 7 milioane dai 120 pe luna ).De aia cand semnezi ceva tre' sa belesti ochiidaca nu vrei sa ajungi "sclavu" bancilor.