Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: Declaratia de la Timisoara

Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Mentioned
    21 Post(s)

Default Declaratia de la Timisoara

Trebuie sa recunosc ca la vremea ei declaratia mi s-a parut un act de talibanism
    ... mi s-a parut un act de condamnare colectiva ... buni si rai deavalma ... un fel
    de executie in masa ... eram naiv ! dar cine nu era ...
    Azi daca stau bine sa ma gandesc ... cred ca ar trebui, pentru asanarea
    morala a Romaniei o noua declaratie de la Timisoara , declaratie care sa
    vizeze nu activistii de partid ai epocii comunismului, nu fostii securisti
    , nu fostii lideri de partid si de stat ci ...pe toti parlamentarii ultimilor 20 de ani
    ... rusinea si plaga natiunii ...
    Ar fi un act de profuda asanare morala a societatii romanesti ... ar
    curata-o de cea mai nociva patura sociala ... coruptii puterii ! puterii
    in mod generic ,,, a fi parlamentar inseamna a avea putere ! puterea de
    a manipula legea , puterea de a corupe functionarii statului , puterea
    de ati trafica influenta, puterea de ati stabili bugete nerusinate,
    puterea de a muta golania in forul legislativ suprem al tarii !
    O astfel de declaratie aplicata fara o profunda reforma constitutionala
    ar fi un act inutil ...ar schimba doar o sleahta ... cu alta ! alta care
    ar avea exact aceleasi interese ... exact aceleasi atitudini !
    Parlamentul nu este altceva decat una din institutiile publice comune
    oricarui stat de drept modern, angajatii sai , parlamentarii , sint
    functionari publici cu drepturi si obligatii stabilite prin statutul
    functionarului public si regulamentul de ordine interioara ... angajati
    pe o perioada determinata supusi sanctiunilor firesti ale incalcarii
    stautului si regulamentului ... diminuare de retributie pana la concediere
    daca se dovedeste ca nu sint la inaltimea asteptarilor si a contractului semnat.
    Din pacate mai mult ca oricand , in momente de criza , se vede cu ochiul
    liber ca actuala clasa politica nu este decat o sleahta de profitori
    animati exclusiv de interese de grup , interese care nu au nici o legatura
    cu ce vrea poporul ... in ideea ca acesta ar fi in stare, ar fi destul de
    matur intelectual si politic sa vrea ceva coerent ...sa vrea ceva de bun simt !

Super Moderator staric's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

Declaratia de la Timisoara ... eu am inteles- o ca pe o adevarata condamnare a comununismului ... asa cum ai zis si tu - "buni si rai deavalma" ... toti am avut o parte de vina iar cea mai grava a fost ( si este din pacate) ca toti am tacut ...
    Azi o declaratie ?! ... "o noua declaratie de la Timisoara , declaratie care sa vizeze ... pe toti parlamentarii ultimilor 20 de ani" ... e tarziu ... e prea tarziu ...s-au imultit peste masura, si-au educat o noua generatie ... mult mai perfida ... iar noi plebea ... facem ceea ce stim cel mai bine - SA TACEM !!!

Golden Member shadowman's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Respecte!
    Din pacate pentru noii romanii se pot scrie oricate declaratii.Tot nu se schimba nimic,nu pentru ca nu am vrea,ci pentru ca nu avem acel "boom"(nu DTH-ul)sa ne stranga intr-un nucleu,sa "explodeze"atunci cand trebuie.
    Daca unul face acel pas,nu e datorita faptului ca l-a facut inainte,ci restul l-au facut inapoi.
    La noi se joaca cu demnitatea omului,cu respectul.
    Ne complacem asa cum suntem.participam tacit la hotiile din tara si la tot ce e in mana parlamentarilor.
    imi aduc aminte cum in China in timpul jocurilor Olimpice,primarul din Beijing,a fost condamnat la moarte ptr coruptie,si altii condamnati la ani grei de inchisoare.
    La noi?!Nu v-a fi nicio condamnare mai mare de 3 ani si aia cu suspendare,sau eliberare inainte de termen,pentru buna purtare.
    La noi se fura bani cu acordul celor care ar trebui sa ii gestioneze,dar asta e o alta poveste.
    Avand in vedere ca maine e Ziua Romaniei,tin sa le doresc tuturor romanilor,indifernet unde va aflati,La multi ani,si numai bine.
    Bafta!
    P.S. Avand in vedere ca maine e 1 Decembrie,ziua Romaniei si a romanilor,eu azi pana la ora 14,in Oradea nu am vazut,pe unde am umblat( si prin zona centrala)nici macar un steag,in afara de cele care sunt acolo de ani de zile,deja decolorate de vreme.
    Respect!

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by mihaip View Post
    ... eram naiv ! dar cine nu era ...
    eu
    ( + cei care stiu metoda = in '48 i-au adunat dupa Monitorul Oficia )
    esenta democratiilor ,,iuropene" este parlamentarismul , ti se pare o coincidenta faptul ca gruparile fascistoide asta ataca ?

poate unii dintre voi nu stiu
    - vamesii care sint prinsi in flagrant maninca singuri
    - toate posturile in care se ia .... se vind

alegerile din 2008 ne-au telportat in noua iepoca fanariota

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Daca fostii comunisti si securisti ar fi fost exclusti din viata politica acum 21 de ani garantat eram intr-o situatie mai buna.Atat din punct de vedere al democratiei cat si economic.Au reusit sa se implice atat in viata politica cat si in cea economica si de fapt ei au controlat-o,indiferent de cine a fost la putere.
    Pe de alta parte in ziua de azi nu poti sa spui ca acestia ne mai conduc ca in comunism sau ca exista securitate.Problema e mostenirea unor metode comuniste sau securiste de conducere a unui stat si adaptarea lor la "democratia" romaneasca.Asta s-a vazut in special in guvernarea Nastase (metode comuniste,dar si securiste) si cele din ziua de azi (securiste).Ca sa nu ma acuze carcotasii pe vremea lui Tariceanu era jaful cu fata democratica.
    Mai grav e ca fostii comunisti si securisti reusesc sa isi educe odraslele (dar si tinerii acoliti) dupa vechile mentalitati si ii promoveaza in functii in mare parte dupa criteriul slugarniciei (pupincurismului mai pe sleau).Sa mai vorbim despre mitele date prostimii?Azi era in meniu fasole cu carnati sau ciolan.Cica asta e de 1 decembrie,asa ca sa fim "mandrii ca suntem romanii" dar deabea asteptam o ocazie sa plecam naibii de aici.
    :

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu nu inteleg. Adica Proclamatia de la Timisoara (nu declaratia), te-ar fi impiedicat sa votezi cu FSN-ul in 2008 sau cu candidatul lui in 2009? Care, intamplator, e cel mai mare demnitar comunist din 1989 care este inca in functie? Vrei o lege care sa-ti limiteze dreptul de alegere? E un strigat de ajutor: "Vai de mine, nu ma mai lasati sa votez"?

Eu cred ca erai liber sa alegi ce vrei si in 1990, si in 2009. Si esti liber de acum incolo sa nu ii alegi pe cei care au fost in Parlament. Mai ales ca e uninominal, nu?

Ce schimbare vrei sa se intample in Romania atunci cand 5 milioane se inghesuie sa voteze un politician sa ramana in functie?

De parlamentari nu vreau sa discut daca sunt buni, sunt rai, sunt multi, sunt putini etc. Dar Parlamentul nu mai are nicio putere reala de 2 ani de zile. Atat timp ti-a luat sa tragi concluziile astea? Ti se pare acum o problema actuala si urgenta? Mai ales ca acum avem Parlamentul visat de majoritatea romanilor: care stau in banca lor si le e frica sa se exprime. E mai bine?

v

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Pe mine nu m-a impiedicat cu nimic,in rest ai dreptate.
    :

Mentioned
    21 Post(s)

In 1923 Kemal Ataturk a adus Turcia din Evul mediu direct in secolul 20 ! asta s-a intamplat prin simpla
    impunere a unei constitutii moderne care excludea islamismul din decizia statala ! Nu prea pricep de unde
    si pana unde atita credit romanului incult, indiferent politic, de vanzare pentru o bere si un mic ? eu sint
    convins ca progresul trebuie impus chiar si prin constrangere ... altfel vom asista la balacareala fanariota
    parlamentara actuala ...si peste 20 de ani ! apropos ...tocmai au expirat cei 20 de ani ai lui Brucan ! vi se
    pare ca la nivel de mentalitate s-a schimbat radical ceva ?

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Adolf von Braunau ( am Inn ) a dus in 9 ani un popor civilizat in straniul absolut .
    Petre cel veliki a modernizat statul rus barbierind functionarii ( evident mujicii au trait la fel pina nikita a inteles ca nu-i mare ghidusie sa stapinesti o gloata de neghiobi )

Cartea Junglei , secventa cu plutonu' de elefanti
    colonelul : - se cauta un voluntar , sa faca un pas inainte
    tot plutonul , cu exceptia fraierului face un pas inapoi

base-bocul :- modernizez statul
    crezi ca-i baga cineva in seama ?!

etapa I-a este facuta : disparitia ideii ca avem un destin comun

( astept cu interes sa fie redescoperita si Proclamatia de la Podul-Inalt )

Mentioned
    21 Post(s)

Hmmm ... dupa mine l-ar putea moderniza si Gaga ! numai sa aiba efect ... dar deh ! unii au fixatii ..
    in lipsa de argumente .. clisee imbecile preluate din "presa" carcotasilor ... balacareala fanariota !
    Doua trei clisee fac deliciul latrailor mogulilor ...Basescu , Boc si Udrea ... argumente ... Huoooo !
    metode ... Huooo ! solutiii ...Huooo ! inteligenta maxima ...jos hotii vostri sa vina hotii nostri ! este
    de fapt unicul mesaj ... de ce atita inversunare ...simplu ...se arata in mod "surprinzator" iesirea
    din criza ... se arata momentul beneficiilor ...n-om fi fost noi parte la solutii de criza ...da ce buni
    sintem la sparleala beneficiilor relansarii ... asta este miza ! un pic de luciditate ... pardon asa
    ceva este prea mult ... neproductiv ! fara beneficii ! nu ne pica nimic ...de ce dracu sa facem ceva
    si pentru ceilalti !
    Last edited by MihaiP; 03-12-10 at 07:27.

Super Moderator staric's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

Nu ... nu vad eu acea luminita de la capatul tunelului (momentul beneficiilor) ... nu-l vad si basta! ... dar asta nu inseamna ca am "fixatii" si ca am preluat "clisee imbecile" ...

Proclamatia de la Timisoara ... punctul 8 ... "... sa interzica pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatura, pe orice lista, al fostilor activisti comunisti si al fostilor ofiteri de Securitate." ... " ... un paragraf special care sa interzica fostilor activisti comunisti, candidatura la functia de presedinte al tarii." ... daca ...daca ... nu era nici Iliescu, nici Nastase, nici Basescu si nici Boc, si nici muti altii ... si atunci am avut lipsa de argumente ... iar acum culegem roadele.
    Istoria se repeta ????

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

O schimbare a tarii poate fi facuta de catre elite.Eu unul nu prea vad elite la aceasta ora care sa aiba putere de decizie,au prins la conducere securistii si urmasii lor crescuti si educati in acelasi spirit.In mare parte deciziile sunt luate de o singura persoana cu o educatie si o morala indoielnica.Dar o fi si asta cliseu pentru ca il spun si altii,indiferent daca e adevarul dur.
    Daca iar incepem cu anticomunismul acum la 21 de ani dupa 3-4 mandate a lui Iliescu si 2 a lui Basescu....Azi-maine mor toti comunistii si noi o sa ne tot luptam cu ei,cu rusii si minerii,in loc sa facem ce trebuie.E mult prea tarziu pentru asa ceva,nu am fost in stare sa scapam de ei si nici nu vom fi nici in viitor,mai grav e ca nici de urmasii lor.Urmasi nu inseamna neaparat fii directi ai lor ci si cei tineri care vin din urma educati sa fure,minta,pupe unde trebuie pe cine trebuie si asa sa aiba posturi caldute,pitipoance,masini,vile.Nu e nevoie decat sa lipeasca bine afise si sa imparta malai,faina,bani,etc.
    M-am tot intrebat pe ce se mai lupta astia daca deja in tara asta s-a furat cam tot.Acum am aflat: nu sunt bani?Luam cu imprumut.

PS: Oricum comunismul a fost deja condamnat ca a citit un fost securist niste nimicuri de pe o hartie in parlament si .... atat.
    Last edited by zmeura; 03-12-10 at 10:16.
    :

Golden Member shadowman's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Quote Originally Posted by staric View Post
    Nu ... nu vad eu acea luminita de la capatul tunelului (momentul beneficiilor) ... nu-l vad si basta! ... dar asta nu inseamna ca am "fixatii" si ca am preluat "clisee imbecile" ...

Istoria se repeta ????
    Respecte!
    @staric......istoria tot timpul se repeta sub un alt aspect.
    Daca nu ai inteles din greselile facute si traite,nu reusesti sa observi "coincidentele"sau semnele repetarii ei,ajungi tot acolo de nde ai plecat,insa poate sub alt aspect.
    Bine,eu cred ca...sau mai exact vreau sa cred ca nu vom ajunge la o dictatura,insa pana la urma cred ca tot acolo vom ajunge,insa la un nivel global,unul mai mare si mai tare ne v-a spune ce sa facem cum sa facem si poate in mod voalat,ptr cine sa facem.
    Cred ca omenirea nu e pregatita sa fie libera si cu adevarat democratica,altii in numele democratiei ne dau ordine.
    Suntem cu adevarat mici desi suntem multi...deci vorba aia..."multi dar....prosti".
    Bafta!
    Respect!

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Noi nu suntem pregatiti pentru democratie.Alte popoare au trait sute de ani numai in democratie,au o cu totul alta cultura,nivel de educatie si reguli de bun simt.La noi cultura e maneaua,jmechereala,etc.
    Se spune ca la chinezi comunismul e foarte bun pentru ca altfel nu ar putea fi condusa o tara atat de mare,la noi dictura e singura varianta pentru ca si oilor le place sa fie conduse de un cioban.In momentul in care nu ne vom mai comporta ca niste oi poate vom fi in stare sa trecem la democratie.Majoritatea populatiei se declara scarbita de clasa politica,culmea e ca la vot s-au bulucit 10 milioane si nu era vorba ca sa schimbe ceva ci sa aleaga aceleasi si aceleasi doua lucruri rele.Cred ca mai lipseau behaiturile.
    :

Mentioned
    21 Post(s)

Aici ai dreptate 100% ! nu sintem pregatiti pentru democratie ... sintem atat de bolnavi interior
    incat conceptul fundamental care presupune conducerea in numele poporului si acceptarea regulilor
    jocului ...pare a fi imposibil de realizat ! cine s-o realizeze ? cine sint cei care respecta regulile ?
    din pacate ambele intrebari au raspunsuri care ma fac sa rosesc ... de jena ca-s roman ! si eu chiar
    cred ca a fi roman ar trebui sa insemne ceva ...ar trebui ...

Page 1 of 2 12 LastLast