-
Membru de onoare
Re: fumatul...sanatate distrusa,bani aruncati..
M-am lasat de 3 ani si jumatate in primul rand din cauza ca eram foarte slab si fumatul "nu ma lasa" sa mananc pana la pranz,iar al doilea motiv a fost legat de bani,deoarece in perioada aceea s-au scumpit groaznic tigarile si eu mai aveam de platit la banca rata pentru casa.In plus tot in acelasi an intrase legea cu interzicerea fumatului la locul de munca si de cateva luni ne chinuiam sa fumam in ploaie deoarece nu aveam loc de fumat amenajat.
Cred ca inainte am mai incercat de 2 ori sa ma las,dar niciodata nu am fost hotarat ca ultima oara.Trebuie sa ai vointa si multa stapanire si vei reusi.
In prima zi am evitat cafeaua si nu am fumat toata ziua.A doua zi am fost dimineata la cineva in vizita si nu am rezistat canii de cafea si pachetului de LM,iar seara am fost la o zi de nastere unde am "consumat" un pachet si jumatate.A doua zi mahmureala si scarba fata de tigari,asa ca am incercat din nou si 2 zile a fost usor,dupa aceea a fost nevoie de strangeri din dinti si tin minte ca o jumatate de an am tot vizat ca fumez.In jumatatea asta de an nu am rezistat tentatiei de 2 ori,prima data chiar am fumat o tigara intraga,dar a doua oara am stins-o destul de repede.Bineinteles ca astea s-au intamplat dupa consumul a catorva beri.
Sunt cateva probleme de care te vei lovi:
-in primul rand lipsa nicotinei din organism
-tot timpul vei vrea sa rontai ceva si asta va duce la un plus in greutate
-nu vei avea ce face cu mainile
-te vei distanta de cei cu care stateai inainte la o tigara
Asta ca sa stii ce te asteapta.M-am declarat nefumator pe viata doar dupa 1 an,pana atunci mai simteam din cand in cand nevoia sa fumez.Cel mai greu e in primele 3 luni,dar nici urmatoarele 3 nu sunt prea usoare.Daca treci de 6 luni e usor.Am prieteni care s-au apucat si dupa 2 ani si nu-i inteleg.
Bafta.