Results 1 to 4 of 4

Thread: Ajutor setare retea

Standard RSP member suporter's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Default Ajutor setare retea

Va rog sa ma ajutati in setarea unei retele: Am net Vodafone care da mai departe la un router d-link 615 b2 prin cablu. D-link-ul da net prin wireless. ACESTA ESTE FUNCTIONAL IN ACEST MOMENT! Acum vreau sa leg la d-link un topex prin cablu (20 metri) care la randul sau sa dea mai departe net prin wireless. Motivul este cladirea care are mai multe nivele si d-link nu are semnal bun peste tot. La d-link am setat asa: WAN Connection Type : Static IP Cable Status : Connected Network Status : Established Connection Up Time : 0 Days, 0:51:17 MAC Address : 00:13:E8:63:93:45 Authentication & Security : IP Address : 192.168.1.2 Subnet Mask : 255.255.255.0 Default Gateway : 192.168.1.1 Primary DNS Server : 192.168.1.1 Secondary DNS Server : 0.0.0.0 LAN IP Address : 192.168.0.1 Subnet Mask : 255.255.255.0 DHCP Server : Enabled Wireless LAN Wireless Radio : Enabled MAC Address : 00:1C:F0:F2:27:EA Network Name (SSID) : XXXXX Channel : 1 Security Mode : Disabled Wi-Fi Protected Setup : Enabled/Configured TOPEX-UL are dd-wrt pe el. PS. SE PARE CA NOUL VBULLETIN NU MA LASA SA ASEZ CUM VREAU CE AM PUS COPY-PASTE! SPER CA M-AM FACUT INTELES!
    Last edited by suporter; 20-11-10 at 13:17.

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Inca lucram la noua versiune, editorul e o problema majora pentru care inca nu am gasit rezolvare. Ideea e urmatoarea: din D-Link mergi pe cablu la Topex. Din D-Link le dai IP-uri dinamice sau fixe de clasa C: 192.168.1.x, D-Link-ul fiind 192.168.1.1. In topex la setarile de wireless ii dai alta clasa de ip-uri, sa zicem 192.169.1.x iar topexul fiind 192.169.1.1 iar dns-ul topexului sa fie 192.168.1.1 (IP-ul D-Link-ului). Topex da mai departe IP-uri 192.169.1.x iar la DNS-urile PC-urilor sau ce legi pe wireless la topex pui DNS IP-ul topexului, adica 192.169.1.1. Gateway poti folosi ori acelasi ori diferit ca sa nu te incurci. Principiul e simplu, 192.168.1.x la tot ce iese din D-Link si 192.169.1.x la tot ce iese din topex. IP-ul D-link-ului, 192.168.1.1 este DNS-ul topexului care are IP 192.169.1.1. Nu stiu exact daca ai nevoie de acelasi gateway, teoretic nu ar trebui pt ca practic ai doua retele diferite, atata ca topex-ul ia net prin ip-ul d-0linkului de aceea il treci la dns. Asta e modalitatea standard de a da net de la un echipament la altul, sper sa-ti mearga. Eu as merge pe IP-uri fixe, stabilite manual, ca sa evit eventualele conflicte. Problema e ca nu cunosc echipamentele tale si nu-ti pot spune exact cum sa faci, ti-am spus doar cum ar trebui safaci sa fie ok.
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Standard RSP member suporter's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Merci de sfat!

In final am rezolvat punand topex-ul prin cablu port LAN la port LAN d-link si DHCP la topex.

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Pai nu ai pus intrare internet pe WAN port la D-link, iesire LAN port D-link care merge la Topex pe WAN port si de-acolo pe wireless cu DHCP? Ti-as recomada sa mergi pe IP-uri manual setate, nu cu DHCP, decat la wireless.

Ma bucur ca ai rezolvat, poate ne spui exact configuratia si ce IP-uri ai dat la fiecare, ca sa stie si altii care vor sa faca configuratia ta.
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!