Aham, deci asta inseamna ingustarea filtrelor?Nu imi va afecta spectrul audio sau e solutia optima de compromis receptie/calitate? Ca zona iti spun sudul capitalei, spre Giurgiu, la vreo 20km de centru. Pe aici intra la greu bulgarii ca deh, suntem vecini, dar mai bag si cate o cozia cateodata, cu antena vericala pusa la vreo 10m.
Practic, o antena de emisie cu directivitate pronuntata(un Yagi sa zicem) se va comporta bine si la receptie?Se pastreaza castigul pe care il obtii cand bagi semnal in ea cu cel receptionat?

---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:49 ----------

Azi incercand sa dau de ceva receptii am luat 93.1 cu vorba si 93.3 ceva cu muzica populara, nush daca legale sau pirati, nu se auzea excelent dar inteligibil si mi-am adus aminte de ce citeam prin carti mai de mult, legat de ionizari cand se incalzeste afara si faptul ca din 11 in 11 ani activitatea solara face minuni in receptii....si-mi aduc aminte CLAR cum aveam prin 2001 un aparat cu S-metru cu antena telescopica si dintr-o data,pe la pranz incep sa aud italieni, sarbi, turci, un mixaj sonor in toata banda fm,peste toate posturile noastre, la nivel maxim pe s-metru, timp de cateva minute.Mi-a venit atunci in minte(nestiind cu ce sa mananca DX) experimente militare si HAARP. Deci vara asta e de stat la panda? .Eh, ce vremuri