Results 1 to 15 of 160

Thread: Ce mai prindem prin Fm?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Ma , si tu ai dreptate , spunand ca are om in telecomunicatie , nu vad rostul de a mai provoca discutii pe aceasta tema . Parerea mea e un fel de fifty fifty , jumi - juma , ori jumate , celui ce este in telecomunicatii , ii da eroare , si jumate mai trage de limba sa i se explice , dupa care parca si vad ca "acesta detine o doxa foarte bogata in cunostinte si astea erau fleacuri" . Mai , hai sa trecem ca nu stau sa ma uit la ce este in plus . Voi vorbiti , eu am antena sus , radio si pandesc 93.3 poate poate vine ceva chiftelutze de la radio K , ca de kiss , sunt satul .

Dane , hai sa nu fiu rau , vedeti ca nu am scris din motive de a nu iesi caraghios , dar Radio Targu mures are 2 adversari buni , unul spre sud est si unu spre sud . N-am filmare sau audio , dar apeland la zvartoshu am inteles exact ce si cum sta treaba . De aceea nu am mai comentat . E penibil sa scapi un asemenea toast cand ceva grec da capace la un romanesc sau un sarb se suie peste grec si romanesc , dar ce sa ii fac , m-am invatat minte.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Frate cum se ridica amplificarea in filmu cu metro fm ,phuaaaa, mult rau . Auzi fi mai explicit te rog , cum scap de fas-ul asta nesimtit de la evanghelici ca nu aud prea bine 94.5
    Vezi ca 93.3MHz in dupamasa asta avea ceva live ca vorbeau unii . Am vazut filmele cu populara de la Karadenizin , bravo , nota 10. Fa si tu un serviciu si cauta la rand ce turc da emisiune din scoala , clasa si asa mai departe , filmeaza si pune un material ca sa pot arata la tara la mine . Habar nu am ce putea sa fie ala ca venea slab , celalalt cu care ma trageam de sireturi des , ala , al naibi il prindea bine .

Expert Beginner Decibel's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Aveti raspunsuri punctuale, coerente, in limbaj tehnic, la intrebarile puse mai sus?

Daca nu, va rog frumos sa va abtineti de la alte comentarii!

Am pus doar niste intrebari simple nevinovate!
    Sunt pasionat de electronica, am studiat si studiez in continuare si pur si simplu am niste nedumeriri foarte pertinente bazate strict pe teorie.
    Adica pe stiinta!

Daca nu vreti sau nu puteti sa-mi raspundeti cum pot realiza o instalatie performanta DX, intr-un mod coerent si la modul concret fundametat tehnic, in limbaj strict tehnic, va rog insistent sa lasati pe altii capabili si dispusi sa-mi raspunda!

Un dialog tehnic, decent!

Practic, nici o intrebare nu a primit raspuns concret, tehnic.
    In schimb raspunsuri aiurea in tramvai la genul "ce tari suntem noi si ce prindem noi ".
    Vezi, Doamne, ceilalti sunt niste prosti, aluzie pe care ati facut-o inclusiv la adresa tatalui meu!
    Putin respect pt, cineva pe care nu-l cunoasteti care a predat si preda inca @ generatii intregi !

Mare mirare daca nu cumva am dat peste o persoana cu nick-uri diferite..
    Ar fi o explicatie.

Cu tot respectul pt. administratorii acestui forum si cu un gust amar, scarbit de aceasta experienta nefericita,

O seara buna !
    Last edited by Decibel; 03-04-11 at 20:49.

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Quote Originally Posted by Decibel View Post
    Aveti raspunsuri punctuale, coerente, in limbaj tehnic, la intrebarile puse mai sus?

Daca nu, va rog frumos sa va abtineti de la alte comentarii!

Am pus doar niste intrebari simple nevinovate!
    Sunt pasionat de electronica, am studiat si studiez in continuare si pur si simplu am niste nedumeriri foarte pertinente bazate strict pe teorie.

Daca nu vreti sau nu puteti sa-mi raspundeti cum pot realiza o instalatie performanta DX, intr-un mod coerent si la modul concret fundametat tehnic, in limbaj strict tehnic, va rog insistent sa lasati pe altii capabili si dispusi sa-mi raspunda!

Practic, nici o intrebare nu a primit raspuns concret, tehnic.
    In schimb raspunsuri aiurea in tramvai la genul "ce tari suntem noi si ce prindem noi ".
    Vezi, Doamne, ceilalti sunt niste prosti, aluzie pe care ati facut-o inclusiv la adresa tatalui meu!
    Putin respect pt, cineva pe care nu-l cunoasteti!

Mare mirare daca nu cumva am dat peste aceeasi persoana cu nick-uri diferite..
    Ar fi o explicatie.

Imi cer scuze pt. ca am indraznit sa postez aici!

O seara buna !
    Nu, nu ai dat peste aceeasi persoana cu nick-uri diferite, se pare ca acesta este "limbajul universal" al DX-erilor; daca nu te poti obisnui cu stilul de a posta a celor doi colegi de forum sa stii ca sunt prea putini care-ti pot raspunde intrebarilor tale.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Standard RSP member zvartoshu's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Salutare !
    Receptia dx in romania este importanta datorata faptului ca avem 2 randuri de munti , primul din zona starazagora bulgaria si al doilea , cel meridional .
    Aici incep cu introducerea . Dx-ul in romania este slabut, si necesita sensibilitate mare pe radio , sub 0.9µV ce sa permita receptiile reale ale scattererelor atmosferice si ale propagarilor troposferice ce sunt rare . Fiind cu o experienta iti spun ca performanta in romania , zona sudica este numai pe ORIZONTALA si partial pe OBLIC , deci 45° .
    Pentru inceput , tunerul tau este bunicel pentru receptii de distanta , insa tu trebuie mai intai sa scoti filtrele E10.7S punct rosu pe dreapta si inlocuite cu E10.7J sau JA .
    Prima antena care o propun sa o faci , este cea mai simpla , este DIRECTIVA de 2 elemente .
    Am achizionat una la punga pentru canal R4 , si sun foarte multumit de ea .
    datele tehnice:
    reflector 1.72m
    dipol : 76.5X2cm
    distanta dipol reflector 90cm .

pentru verticala trebuie sa imi spui matale cum sta treaba cu zona , centru de bucuresti , periferie ? si continui .. Respect .
    receptie de dx-er , antene special concepute pentru a simti propagarea din fm

Member Visitor CatalinR's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Aham, deci asta inseamna ingustarea filtrelor?Nu imi va afecta spectrul audio sau e solutia optima de compromis receptie/calitate? Ca zona iti spun sudul capitalei, spre Giurgiu, la vreo 20km de centru. Pe aici intra la greu bulgarii ca deh, suntem vecini, dar mai bag si cate o cozia cateodata, cu antena vericala pusa la vreo 10m.
    Practic, o antena de emisie cu directivitate pronuntata(un Yagi sa zicem) se va comporta bine si la receptie?Se pastreaza castigul pe care il obtii cand bagi semnal in ea cu cel receptionat?

---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:49 ----------

Azi incercand sa dau de ceva receptii am luat 93.1 cu vorba si 93.3 ceva cu muzica populara, nush daca legale sau pirati, nu se auzea excelent dar inteligibil si mi-am adus aminte de ce citeam prin carti mai de mult, legat de ionizari cand se incalzeste afara si faptul ca din 11 in 11 ani activitatea solara face minuni in receptii....si-mi aduc aminte CLAR cum aveam prin 2001 un aparat cu S-metru cu antena telescopica si dintr-o data,pe la pranz incep sa aud italieni, sarbi, turci, un mixaj sonor in toata banda fm,peste toate posturile noastre, la nivel maxim pe s-metru, timp de cateva minute.Mi-a venit atunci in minte(nestiind cu ce sa mananca DX) experimente militare si HAARP. Deci vara asta e de stat la panda? .Eh, ce vremuri

Mentioned
    1 Post(s)

E ultimul mesaj , ma jur , si de aici iti intorc spatele ca singur singurel ti-ai dat arama pe fata de multe ori , tu ai inceput cu provocarile pe rdi in trecut?
    Am antenele alea sarme , amplificatoare stricate , radio terminat , evident ciucurasi ieftini .
    Cand era vorba de o explicatie corecta a unui fenomen radio ii dadeai cu FADING inainte si inapoi si tot mataluta omul cel mai invarsta sa faci rost de o banare cand eu am explicat ca nu putea sa fie FADING , se vede ce cunostinte si DOXA full detii . Nu uita , eu nus omul care daca intorc spatele , ma reintorc in timp .. cucu si doua vasle .
    Oricum raman amintirile , dom banu de la strungarie , asculta niste interferente radio care le catalogheaza cu fadingul , la dom banu vin turcii din vest pe sporadic , radio blaupunkt are 1.1µV si tot cu acesti 1.1µV este peste orice tuner la sensibilitate . Nu am sa prind in veci ceva corect , deoarece normal numai prin antnele mariei sale se opresc undele .
    Bun , asta a fost tot . Zi lu Fanta , bafta si numai bine . Nu ma mai vedeti pe forumul unde dai bere si vin sa ma baneze .

Standard RSP member 007's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Nu poti...

Member Visitor CatalinR's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Ceva de genu asta ar fi bun la receptie, sa ia semnal din toate partile?

http://img825.imageshack.us/f/fmomni1.gif/

Mentioned
    1 Post(s)

Eu tot nu te inteleg de ce imi porti de grija?
    Daca un om inttreaba , in tolb sunt materiale , el nu stie search , si i-am raspuns . off ce nesimtit poti fi !

Standard RSP member 007's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

In zadar...
    Poate, candva vei intelge!
    Sa nu fie prea tarziu!
    Incearca macar sa nu-mi raspunzi pana dimineata!
    Poti?

P.S. @Moderatori

Va rog sa stergeti tot ce este off-topic dar lasati pana maine dimineata!

Va multumesc!

V-am lasat,

Am si familie!

Toate bune!
    Last edited by 007; 05-04-11 at 22:17.