Merci mult de info .
Noi am avut 1 om care acum nu mai e printre noi , care povestea ca prin zona EF NORD / EF SUD , se prindea goergie audio 99.75 odinioara . Tot el zicea de prin zona deltei ca se auzea o data pe vara cateva minute 93.9 un radio arab ce vorbea continuu si care venea scatter variind repede intre intrat semnalul si iesit si uneori avand adversar pe nationalul turc .
Eu as traduce ceea ce este de tradus , o AMASYA TRT-FM 93.9 care am luat-o anul trecut din BUCURESTI foarte bine si clar , urmata de TABRIZ cu radio 1 iran , care noaptea clampane de te ia somnul in talk-showurile lor .
DIstanta nui mare e pana la 1700km , insa fenomenul se echivaleaza cu ala cu ERTU cu quranu de dimineata care vad ca e spot ce se plimba de la est la vest si are diferente pe orice zona . Ma crezi ca am unu sus in IASI , in oras , care pandeste si el dimineata ertu 93.1 , si nu reuseste nici gram de reflexie? De vine ala cu asa ceva am kkt steagu ca bate recordul in distanta ? Hihi .
Oricum zic , anul asta trebuie atentie extra pe radio noaptea , din est de romanie , o sa se petreaca tot felul de propagari peste muntii turciei , sau de pe muntii turciei de prin sud sau centru , deoarece suntem spre maxim de ciclu solar , propagarile tropo demente de pe strat normal si cel superior se intetesc .

Reply With Quote