Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25

Thread: Ajutor achizitie

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Ajutor achizitie

Salut,sunt nou in domeniul asta (desi prin anii 90 am instalat ceva sisteme de transmisii date prin satelit dar am cam ramas in urma)vreau sa renunt la cablu si sa trec pe satelit.Ma gandeam in prima faza sa iau ceva cu abonament de la focussat si dupa aceea sa upgradez.Important este ca sistemul sa permita vizionarea pe 2 televizoare simultan (living si dormitor) si sa am si posibilitatea de a vedea si ceva programe FTA,sau chiar sa achizitionez separat cartele pentru cele PPV.

Am mare nevoie de sfaturile celor mai documentati in acest domeniu.
    Multumesc

nykanor
    Guest

cel mai simplu ar fi digi ei pe un singur abonament doua rec-uri si le poti pune in locatii diferite

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

1. Una bucata antena parabolica - cu cit mai mare cu atit mai bine ; pentru Focus una de 0,8m este suficient . ( ~ 60 ron )
    2. Una bucata LNB twin ( dublu ) - pentru 2 receivere ; daca o sa mai vrei receivere atunci quad ( 4 iesiri independente ) , octo etc . ( ~ 40 - 60 ron )
    3. Una bucata receptor pentru fiecare TV ( alternativa ar fi un multiroom=2 receptoare in aceiasi carcasa ) ; unul cu cardreader si unul eventual fara . ( multiroom=350 ron sau 170 + 150 ron )
    4. Cablu RG6U de la LNB la fiecare receiver + 4 mufe F ( ~ 20 ron )
    5. Suport + montaj ( ninin 100 + ~ 30 ron )
    6. Abonament Focus cu instalatie in custodie sau doar card Focus ( card minim ~ 80 ron )
    acum ai ( doar ) Focussat / 2 receptoare

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Daca iau de la Focussat o instalare completa pentru o antena cu acel receptor pot sa prind si programe FTA sau numai ce imi da focus ?...pot sa bag si alte cartele de PPV sau nu ?

---------- Post added at 16:12 ---------- Previous post was at 15:30 ----------

Care este diferenta intre actuator si motor H-H...din ce am citit eu fac cam acelasi lucru,muta antena de pe un azimut pe altul nu ?

nykanor
    Guest

din cite stiu eu la focus daca ai platit lunar abonamentul vezi si programele fta daca nu platesti abonamentul nu vezi nici programele fta, in schimb la digi si este singurul DTH care nu i-ti codeaza risaivarele si poti prinde ori cind programe FTA si de pe orice satelit doresti bineinteles pina la anumite limite de extreme. BAFTA

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Multumesc nycanor pentru informatie,mai am o intrebare pot sa pun alt receiver in locul celui dat de Digi care sa mearga si pe digi si pe alte cartele PPV ?

---------- Post added at 09:45 ---------- Previous post was at 09:16 ----------

Am sunat acum la Digi si mi-au spus (fatuca care mi-a raspuns la telefon) ca nu pot sa pun alt receiver decat cel dat de Digi si la fel ca nu pot sa folosesc receiverul de la Digi cu alte cartele PPV,din experienta voastra este advarat sau nu ?

dMd
    Guest

Poti doar daca receiverul achizitionat este compatibil si cunosti bk&rsa.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Daca poti fi un pic mai explicit...de exemplu vreau sa iau un Opticum multiroom...pot sa fac ceva de genul explicat mai sus sau nu ?

dMd
    Guest

Prima data vezi daca poti afla rsa ... dar nu prin telefon la serviciul clienti.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu poate nimeni sa imi spuna si mie care este diferenta dintre actuator si motor H-H ?

---------- Post added at 15:57 ---------- Previous post was at 15:36 ----------

Revin cu intrebarea ca poate nu am formulat eu corect idea:
    -vreau sa imi cumpar o instalatie de satelit (antena,LNB,receiver) si sa iau de la un operator DTH doar cartela
    -nu vreau sa merg pe instalatia lor.
    Este posibil si in ce conditii sau nu ?

dMd
    Guest

Ambele dispozitive fac aceelasi lucru, numai ca motorul H-H este recomandat la antene cu o greutate mai mica (ex. offset 1,2 m), pt parabole cu diametru peste 1,2 se recomanda actuator. Pe paginile unde se vand asemenea dispozitive poti gasi mai multe detalii despre acestea.

...P.S. este posibil sa cumperi propria antena, LNB.., problema poate apare la achizitionarea altui receptor (daca receptorul DHT este imperecheat cu cardul )
    Last edited by dMd; 21-10-10 at 17:07. Reason: completare

utilizator de vaza adi sony's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Actuatorul este http://www.elstar.ro/?page=shop/brow...ffbd84e7343cd4 motorul ce antreneaza motura antenei circulare care la randul lui este comandat de un pozitioner http://www.elstar.ro/?page=shop/brow...3bbd36595922e7 ,se foloseste in special ptr astfel de antene http://www.sateliti.info/showthread.php?t=10&page=2 primele 2 fotografii sant elocvente avand si actuatorul ,pe cand motorul HH este in principiu tot un actuator ,dar ptr antene offset http://www.sateliti.info/showthread.php?t=10&page=2 ,,antenele urmatoare ,, ce contin si sistemul electronic de actionare care este alimentat prin intermediul cablului de antena .
    Motorul HH poate actiona o antena de maxim 1,2metri ce contine si ex.montura de care se prinde antena in sine , http://www.elstar.ro/?page=shop/brow...80f7e09b014ba7 pe cand actuatorul in functiie de dimensiunea antenei poate actiona antene de 3 metri si chiar mai mare : in fotografii se poate vedea modul de prindere a celor 2 sisteme mobile .
    La actuator este necesar 4 fire de legatura ce vin din casa de la pozitioner fiind el cu telecomanda sau fara . http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...3bbd36595922e7
    Ambele sisteme pot fii actionate de catre receptor prin protocol 1.2

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Ok,merci dMd pe asta cu actuator versus motor H-H am priceput-o (relativ fac acelasi lucru)
    In schimb chestia cu instalatia nu prea reusesc sa o inteleg...daca tot am instalatia cu totul de ce nu pot plati doar cartela cu activare si abonament.

dMd
    Guest

In afara de AKTA nu poti lua doar cartela simpla la nici un alt DHT . Oricum antena si receptorul sunt date in custodie cu exceptia DIGI unde nu prea gasesti receptoare nici contra cost.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Bun...sa fac un rezumat sa vad daca am inteles nine:
    -am una bucata antena 90 cm Mesh(cu gaurele)
    -una bucata LNB QUAD Inverto Red
    -una bucata Opticum Multiroom
    -una bucata motor H-H OPTIBOX DM 2400 - Montura H-H DiSEqC1.2
    -una bucata cartela AKTA
    Imi mai trebuie ceva ?

---------- Post added at 17:11 ---------- Previous post was at 17:10 ----------

ma rog...nu am pus consumabilele dar se inteleg de la sine

Page 1 of 2 12 LastLast