Results 1 to 8 of 8

Thread: Recomandare placa video HD pt. desktop

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member cipryDXfeed's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Default Recomandare placa video HD pt. desktop

Imi trebuie placa video HD la calculator ce ziceti de placa asta?

sau
    asta

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

In banii aia oricare e buna, diferente nu vei simti. Eu ti-as recomanda, daca tot vrei o placa buna pentru HD, sa iei ceva de la GTS sau GTX 220-240 in sus. Sunt ceva mai scumpe dar isi merita banii...
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Un aspect pe care trebuie sa il iei in consideratie este : magistrala
    Cele 2 modele ale tale au magistrala pe 128biti , incearca si cauta cu 256biti sau mai mare fiindca conteaza mai ales la transferuri/prelucrari de materiale video hd
    Ca idee gandestete cum pot circula cat mai multe autoturisme ( deci un volum mare ) pe o strada care are doar un sens pe fiecare parte de mers si cum pot circula pe o strada/buleverd cu 2 sau mai multe sensuri de mers pe fiecare parte

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

GEFORCE sau ATI ???

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Nu prea conteaza, eu deexemplu sunt fan nVidia de cand lumea insa sunt anumite modele de la ATI care imi trag cu ochiul... totul depinde de bugetul alocat si de cea mai rentabila alegere in bugetul respectiv... in ziua de azi nu prea mai conteaza marca... ci modelul!
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Standard RSP member cipryDXfeed's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Si eu sunt fan nVidia parca ATI nu ma prea tenteaza.

Multumesc pentru raspunsuri.

trid_ovi
    Guest

Io am ATI 3650 AGP, nu ca as fi fan dar e un compromis care l-am facut la momentul respectiv avand in vedere ca vroiam decodare HD dar pe un calc cu port AGP.

Per ansamblu e ok, merge bine pt ce am nevoie. Un avantaj ar fi ca contine si codecuri in drivere si deci sunt free daca vrei sa le folosesti, fata de Nvidia unde sunt pe bani. O alta chestie care mi se tare tare e un programel care foloseste placa video pt codari si merge astfel foarte repede sa transformi un film dintr-un format in altul. Dezavantaj ar fi driverele pe care le mai dau chix, dar le repara de obicei la versiunea urmatoare.

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

ATENTIE! De obicei pl. video cu chipseturile noi , daca nu ma insel incepand cu 2xxx si port AGP sint mai "limitate" in transferuri de date pe magistrala fata de originalele pe pci-e
    Din cauza ca au acel chipset-interfata care trebuie sa adapteze fluxul de transfer de date de la o magistrala pci-e normala la magistrala AGP 8x care este mai limitata
    In plus am citit ( fiindca nu detin practic asa ceva ) ca anumite modele pe AGP au prb. cu iesirea de sunet pe/prin hdmi , oarecum tot din aceasta cauza a limitarii magistralei pe AGP
    Incercati pt. a evita si a folosi la maxim puterea de calcul/prelucare a pl. video sa aveti pl. de baza cu pci-e , fiindca altfel practic vor aparea totusi niste diferente intre acelas chipset grafic da unul pe magistrala AGP si unul pe magistrala pci-e